Evb

Amalgamfyllinger: er de trygge?

Sunn munn, sunn kropp

Amalgamfyllinger - de sølvfargede fyllinger som inneholder en blanding av flytende kvikksølv og en pulverisert sølv, tinn og kobber legering - har vært under siste gransking. Hva bør du gjøre hvis du har dem?

Everyday helse: The FDA nylig avholdt høringer ser inn sikkerheten av amalgamfyllinger. Hvilke råd har du til folk med amalgamfyllinger, mange av dem har hatt dem i år? Skulle de få dem erstattet? Hvis ja, med hva?

Lawrence spindel, DDS ( lspindeldds.com )


Selv om jeg ikke plassere mange amalgamfyllinger i mine pasientenes munn, jeg er enig med den europeiske Dental Association posisjon at "dental amalgam er en trygg og effektiv behandling for den generelle befolkningen." Det er min tro at amalgam utgjør ingen reell helse risiko for mine pasienter siden de bare slipper ørsmå mengder av kvikksølv. Når de trenger å skiftes ut, pleier jeg å bruke enten kompositt restaureringer for små til mellomstore fyllinger eller anbefale kroner for tennene mangler en større andel av tann struktur.
Ta en bit av disse tann-vennlig mat


James E. Jacobs, DMD (på Everyday Health)

Hvis du har en dental amalgam eller sølv fylling, og det er greit og sunt, er mitt råd å la det være. Jeg har hatt noen amalgam i munnen min for mer enn 30 år. De er fantastisk hvis det gjøres bra. Hvis du vil erstatte en sølv fylling fordi det er ødelagt, så spør tannlegen din hvilket materiale som er best for din situasjon og helse.

Eugene Antenucci, DDS, FAGD ( knowyourteeth.com )

Amalgam har tålt tidens tann. Den har en 150-årig track record for sikkerhet og er en av de mest holdbare, lengste levetid, og minst kostbare materialer som brukes til en fill liten til moderat størrelse hulrom i tennene. Det er anslått at mer enn 1 milliard amalgam (fyllinger) er plassert årlig. Tannleger bruker dental amalgam fordi det er både lettere å arbeide med og mindre kostnadskrevende enn andre alternativer. Mens dental amalgam ikke er estetisk tiltalende, noen pasienter foretrekker dem til andre alternativer på grunn av deres kostnadseffektivitet, lang levetid og evne til å bli plassert i tannkaviteten raskt.

Alternativer til amalgam, for eksempel støpte gull restaureringer, porselen og kompositt harpiks er mer kostbare. Gull og porselen restaureringer ta lengre tid å lage og kan kreve mer enn én avtale. Kompositt harpiks, eller hvite fyllinger, er estetisk tiltalende, men krever lengre tid til å plassere. Kompositter er heller ikke så holdbare som amalgam og må skiftes ut i en kortere tidsperiode.

Jeffrey ganeles, DMD ( teethtoday.com )

For det store flertallet av pasienter, disse fyllinger er trygge og varige restaureringer. Jeg har fortsatt litt i munnen min som er mer enn 35 år gammel. En veldig, veldig liten prosentandel av pasientene kan være følsomme for komponentene i sølv fyllinger. Disse vil være svært allergiske personer, de som har autoimmune sykdommer som multippel sklerose, eller de som har andre kjente metall allergier. Disse menneskene kan vurdere å endre sine sølvfyllinger etter å ha konsultert med sin tannlege.


En raskere måte å rette tennene


Helaine smith, DMD ( helainesmithdmd.com )

Store sølvfyllinger ofte ikke kan erstattes med større fyllinger, og en mer permanent restaurering eksempel porselen må brukes. Hvis fyllet er liten, en kompositt harpiks som er tannfargede fungerer bra. Amalgamfyllinger ikke forårsaker skade på kroppen, etter min mening, men de er utdaterte og er svært skjemmende og flekker tenner grå og svart. Kvikksølvet i fyllinger utvider også og trekker akkurat som i termometre. Denne stadige ekspansjon og sammentrekning kan knekke tenner. Jeg ville vurdere å erstatte de gamle restaureringer som det er god forebygging.