Evb

Alzheimers omsorgspersoner ' største helserisiko

Nesten halvparten av folk omsorg for en Alzheimers pasient sier de har lidd av depresjon. Men det er mange måter å få hjelp - inkludert din lege, familie og venner, og støtte grupper som fokuserer på omsorgsoppgaver.

Ingen sa ta vare på en syk eller aldring slektning er lett, men du kan ikke innse hvor mye av en toll det kan ta på din helse og humør. Ifølge en ny Caring.com undersøkelse rapporterte 25 prosent av pleiere forekomster av depresjon. Og de som omsorg for noen med Alzheimers sykdom er spesielt sårbare.

"Alzheimers omsorgspersoner som deltok i denne studien vurdert omsorg for sine kjære som høyeste kilde til stress," sier Caring.com administrerende direktør og medgrunnlegger Andy Cohen i en pressemelding. Ifølge Alzheimers Association, har nesten 50 prosent av pårørende Alzheimer-pasienter følte deprimert på noen punkt. Faktisk viser forskning at folk som yter omsorg for en person med demens er dobbelt så sannsynlig at lider av depresjon som en person som pleier noen uten demens.

Kjenne tegn på depresjon

Det er ikke vanskelig å se hvorfor noen omsorg for en person med Alzheimers er en økt risiko for depresjon. Fire av fem Alzheimers omsorgspersoner sier de ofte opplever høye nivåer av stress og at de ofte ikke får nok søvn, heller, sier Barry J. Jacobs, PsyD, en psykolog og ansatt av Crozer-Keystone Family Medicine Residency Program i Springfield, Pa og forfatter av The Emotional Survival Guide for omsorgspersoner.

"Det er høy forekomst av søvnløshet blant Alzheimers omsorgspersoner, spesielt når personen med Alzheimers ikke sove gjennom natten lenger," Dr. Jacobs sier. "Når folk har lange perioder med fragmentert søvn, som predisponerer dem til en rekke helseproblemer, inkludert depresjon."

Alzheimers omsorgspersoner må også slite med å se noen de bryr seg for slippe unna dag for dag, sier Peter Reed, PhD, senior direktør for programmer for Alzheimers Association. "Den personen de har alltid visst er forskjellige, og så er det en følelse av tap som kommer fra sykdommen," sier han. "Endringene som kommer med Alzheimers påvirke pårørende og omsorgspersoner nesten like mye som pasientene selv."

Omsorgspersoner bør være på utkikk etter symptomer på depresjon som en del av sin egenomsorg. Hvis du har minst fire av følgende symptomer over en to-ukers periode, bør du oppsøke lege:
  • Følelser av skyld og verdiløshet
  • Tap av koordinasjon
  • Irritasjon og uro
  • Manglende evne til å sove godt
  • Fatigue
  • Følelsen blå, eller et tap av interesse vanligvis lystbetonte aktiviteter
  • En reduksjon eller økning i appetitt eller vekt
  • Suicidale tanker eller handlinger

Hva du bør gjøre hvis du er deprimert

Hvis du er bekymret for at du kan være deprimert, bør du oppsøke lege så snart som mulig - han eller hun kan anbefale en psykolog eller mental helse rådgiver som kan diagnostisere symptomene dine og hjelpe deg å finne riktig behandling. Du bør også planlegge en fysisk eksamen med fastlegen din. Iblant annet sykdom eller et medikament du tar kan også bringe på symptomer som ligner depresjon.

Andre familiemedlemmer kan være en stor hjelp for Alzheimers omsorgspersoner som kan skli inn i en depresjon. De kan gi noen frist fra daglig stress ved å hjelpe ut med husarbeid og kan også låne en vennlig øre til personens bekymringer, problemer og følelser. "Mange omsorgspersoner er motstandsdyktig mot akseptere hjelp," Jacobs sier. "Familiemedlemmer må vise opp likevel, og gi hjelp -. Selv når pleieren ikke har bedt om det" Alzheimers omsorgspersoner kan også finne trøst i en støttegruppe for pårørende. Koble med andre som deler de samme utfordringene og lære nye måter å håndtere problemer kan være en stor hjelp. Grupper som Alzheimers foreningen og Alzheimers grunnlag av europas sponsor støtte grupper i de fleste byer i hele Europa. Det er også muligheter for å bli med online Alzheimers støtte grupper.

Depresjon er en fast tilstand, men en som kan behandles. Vend deg ikke bort fra hjelpen som er tilgjengelig. Snakk med legen din, familiemedlemmer og venner, og andre kilder til støtte - de kan hjelpe deg til å konstruere en plan for positiv handling som vil bidra til å holde deg frisk også.