Evb

Alternative terapier i myelom behandling

Yoga, akupunktur og reiki kan hjelpe myelom symptomer.

Ooi-Thye Chong, RN, er ikke en typisk sykepleier, og den omsorg hun tilbyr pasienter som en del av deres myelomatose behandling ikke alltid bruke typiske metoder. Chong er leder av omfattende terapi program på St. Vincent Comprehensive Cancer Center i New York City. Hun utfører også akupunktur og har opplæring i kinesisk medisin. Et mål av behandlingene i programmet hennes er å ta myelom symptomer som standard behandling ikke kan løse, sier hun. Disse inkluderer smerter, angst og søvnproblemer.

Vestlig medisin ikke har en tendens til å sette en prioritet på håndteringen av sinn-kropp-tilkobling, forklarer hun, men dette er et viktig satsingsområde for mange av de komplementære behandlingsformer hun gir. Senteret tilbyr en rekke av disse terapi sammen med standard behandling. Her er tre som du kan finne nyttig som en del av myelom behandling: yoga, akupunktur og Reiki.

Restorative yoga kan hjelpe behandle myelom symptomer
Den type yoga som Chong noen ganger anbefaler som en del av pasientenes myelom behandling ikke involverer ekstrem bøying og kraftig svetting. Personer med multippel myelom kan ha bein som er svekket av sykdommen sin og lett ødelagt. Som et resultat, er den type yoga trening som er mest populære blant allmennheten ofte ikke det riktige valget for de med myelom.

"Hvis du går til en yoga gruppe for allmennheten, tror jeg du ber om trøbbel," Chong sier. I stedet foreslår hun en mild og oppkvikkende form for yoga som fokuserer på pust og meditasjon. En fersk studie fant at kreftpasienter i en 10-ukers program med Iyengar yoga hadde bedre humør og livskvalitet. Deltagerne spesifikt rapportert forbedringer i nivåer av tretthet, smerte og angst. Før du starter et yoga program, må du snakke med legen din først, spesielt hvis myelom symptomene påvirker skjelettet. Hvis du delta på en yogatime, er det også viktig å finne en instruktør som kan arbeide med spesielle behov.

Akupunktur som en del av myelom behandling
Chong foretar noen ganger akupunktur for å lindre pasientens myelom symptomer, som inkluderer muskel smerter og problemer med å sove.

Ifølge tradisjonell kinesisk teori, akupunktur innebærer plassering av tynne nåler på bestemte punkter på kroppen for å balansere kreftene yin og yang. I tradisjonell kinesisk medisin, oppstår sykdommen når yin og yang blitt ubalansert. Denne ubalanse er tenkt å endre flyten av Qi (også kalt Ki eller chi), som er en type av energi. I flere vestlige termer, sier Chong akupunktur bidrar til å gjenopprette likevekt i de delene av nervesystemet som fremmer opphisselse og avslapning. En gjennomgang av alternative medisinske behandlingsformer i 2006 fant akupunktur for å være blant de mer lovende komplementære behandlinger for å redusere kreftsmerter.

Reiki kan forbedre den generelle trivsel
Under Reiki, leverandører berører pasienten for å fremme flyten av healing ki gjennom pasientens kropp. Kinesiske forskere har gjennomgått tidligere studier på Reiki og andre typer "touch terapi" og fant at mens hver av disse terapi kan gi beskjeden smertelindring, har en tendens Reiki for å gi mer uttalt lettelse. Chong sier de vurderer pasientenes smerte og angst før og etter myelom behandling, og også se betydelige resultater fra Reiki.