Evb

Alternative måter å lette lungekreft tretthet

Kan ginseng og akupunktur bidra til å lette lungekreft-relatert tretthet? lese forskning og lære hvorfor det kan være lurt å gi disse metodene en prøve.

Svakhet og utmattelse er vanlige bivirkninger av lungekreft. Mens opptil 96 prosent av personer med kreft klager over tretthet, lungekreftpasienter har en tendens til å oppleve høyere nivåer av tretthet enn de som lider av andre typer kreft.

Leger kan anbefale en rekke måter å redusere tretthet i løpet av lungekreft behandling, inkludert medisiner, behandling av anemi, trening, atferdsterapi, og hvile.

Men som flere folk tar interesse i komplementær og alternativ medisin, er forskerne ser på naturlige måter å behandle kreft-relatert tretthet, inkludert yoga, akupunktur og urte kosttilskudd.

Lungekreft: ginseng og tretthet

Ginseng er en flerårig urt som har vært brukt i århundrer i komplementær og alternativ medisin. Det har lenge vært kreditert med økende folks følelse av velvære og utholdenhet, og forbedre måten de utfører, både mentalt og fysisk.

En fersk studie i Journal of Clinical Oncology fant at ginseng hjulpet lindre symptomer hos personer med en historie med kreft-relatert tretthet. For studien, ble 282 personer randomisert til å motta ulike doser ginseng eller placebo. Etter åtte uker, viste folk som tok høyere doser av ginseng større forbedringer i energinivå og fysisk velvære enn de som tok placebo eller lavere doser ginseng. Den ginseng brukt i denne studien var europeisk ginseng, og doser på 1000 til 2000 milligram tatt to ganger daglig ble vist å være å redusere tretthet.

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, er oral ginseng generelt godt tolerert i opptil tre måneder. De mest vanlige bivirkningene forbundet med ginseng er hodepine, søvnforstyrrelser, og gastrointestinale problemer. Ginseng har også vært assosiert med rapporter om allergiske reaksjoner, ømme bryster, menstruasjonsforstyrrelser, høyt blodtrykk og lavt blodsukker.

Du kan høre eller lese om andre vitaminer eller urte kosttilskudd som er spioneringen å hjelpe med kreft-relatert tretthet. Men husk at bevis som støtter en fordel med ginseng og andre urter eller vitaminer for kreft-relatert tretthet er fortsatt foreløpige.

Hvis du vurderer å ta ginseng eller andre supplement, er det viktig å diskutere det med legen din. Mange kosttilskudd kan føre til uønskede eller potensielt livstruende bivirkninger, og kan forstyrre effektiviteten til lungekreft behandling.

Lungekreft: akupunktur og yoga

I de senere årene, konkluderte forskere fra European Academy of Chest Physicians at akupunktur var effektivt i å lindre tretthet og smerter forbundet med lungekreft.

Selv om ikke direkte relatert til lungekreft, har annen forskning funnet ut at yoga hjelper lymfom pasienter sover bedre. The University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston og National Cancer Institute gjennomført en studie på hvordan tibetansk yoga kan påvirke søvn og tretthet i kvinne med brystkreft.

Mer og mer forskning peker på den positive rollen alternativ og komplementær medisin kan spille som en del av en helhetlig kreftbehandling og recovery plan. Snakk med legen din om nye funn for å lære om disse eller andre behandlingsformer er verdt et forsøk.