Evb

Alternative behandlinger for nakkesmerter

Lenge før det var ibuprofen eller acetylsalisylsyre, gamle samfunn utviklet smerte behandlingsmetoder som inkluderte yoga, tai chi, og akupunktur. Disse alternative og komplementære behandlingsformer kan spille en rolle i å lindre nakkesmerter.

Personer med nakkesmerter har mange tradisjonelle behandlingstilbud å prøve - medisiner, fysioterapi, selv nakke kirurgi hvis det er berettiget. Men det er også mange komplementære og alternative behandlinger tilgjengelig som kan hjelpe lindre nakkesmerter, enten ved å gjøre halsen sterkere og mer smidig eller ved lettelser smerten i seg selv.

Nakkesmerter behandling: massasje
Massører bruke hendene til å arbeide på musklene, sener, leddbånd, og andre myke vev i kroppen. For personer med nakkesmerter, kan massasjeterapi slappe av muskelkramper og berolige andre typer smerte. Massasje terapi økter er vanligvis 30 eller 60 minutter lang. Du ligger på et bord eller sitte på en krakk eller stol mens terapeuten fungerer på din nakke, skuldre og rygg. Olje eller pulver kan brukes til å redusere friksjon på huden, og terapeuten kan også bruke elementer som is, varme, eller duftende oljer for å hjelpe musklene og kroppen bedre slappe av.

Nakkesmerter behandling: akupunktur og akupressur
Akupunktur innebærer å plassere nåler i huden på bestemte steder i kroppen kjent som akupunkturpunkter. Konseptet er å provosere en kjemisk eller elektriske respons i kroppen, frigi hormoner som gir smertelindring og fremme god helse. Når den brukes til å behandle nakkesmerter, stimulerer akupunktur stoffer som naturlig reduserer smerte og fremme muskel avslapping. Metallet nåler som brukes innen akupunktur er meget tynn, og de fleste føler liten eller ingen smerte når nålene er satt inn.

Akupressur bruker utøverens fingre, snarere enn nåler, for å legge press på strategiske deler av kroppen. I motsetning til akupunktur, kan folk utføre akupressur på seg selv. Noen steder som kan trykkes eller presset til å lindre nakkesmerter er midt i nettet mellom tommelen og pekefingeren, og midt i nettet mellom pinky og ringfinger.

Nakkesmerter behandling: tai chi
Tai chi er en kinesisk sinn-kropp praksis som involverer sakte beveger kroppen gjennom et sett serie bevegelser i en avslappet og grasiøs måte. Disse bevegelsene er ledsaget av dype pust og meditasjon. Kroppen forblir i konstant strømmende bevegelse gjennom en tai chi økten. Mange bruker tai chi til å forbedre muskel styrke, koordinasjon og fleksibilitet, alle ting som har betydning for nakkesmerter.

Nakkesmerter behandling: yoga
Yoga er en mind-body praksis fra India som kombinerer bestemt poserer med meditasjon og pusteteknikker. Yoga utøvere flytte fra positur til positur, fokuserer sin oppmerksomhet på bevegelsene til sin kropp og målrettet puste for å oppnå resultater. Meklingen beroliger sinnet mens positurer strekke og slappe kroppen. Forskere mener yoga forbedrer din evne til å håndtere stress, samt gjøre deg mer bevisst på sammenhengen mellom sinn og kropp. Yoga kan hjelpe nakke smerter ved å slappe av muskelspenninger og ved å forbedre styrke og fleksibilitet til å gjøre bevegelsen lettere.

Nakkesmerter behandling: hydroterapi
Hydroterapi er en teknikk hvor det benyttes vann som behandlingsmetoden. Det kan innebære soaking i varmt vann i et boblebad som et boblebad, eller ganske enkelt å plassere varm komprimerer eller isposer på strategiske deler av kroppen. For nakkesmerter, kan en ispose plassert på nakken snart etter en skade redusere betennelser og lindre smerte. En varm suge eller varm komprimere kan hjelpe slappe nakkemusklene som er anspent eller i spasmer. Hydroterapi inkluderer også fysiske aktiviteter som utføres i vann, med vannet fungerer som mild motstand mot bevegelse, men uten innvirkning på kroppen å trene på hardt underlag. Denne formen for hydroterapi kan brukes til å forsiktig styrke musklene i nakken.

Som uttrykket komplementær og alternativ medisin innebærer, kan disse terapi være alternativer til annen behandling eller kan brukes med dem for en mer komplett tilnærming til nakke smertelindring. Fortell legen din dersom du ønsker å prøve noen av disse alternativene for å være sikker på at de vil mesh med noen behandlinger allerede foreskrevet for deg.