Evb

Alternativ behandling for knesmerter

Akupunktur, massasje og kosttilskudd: finnes alternative behandlingsformer rette for din knesmerter?

Knesmerter kan behandles på en rekke måter, fra over-the-counter rettsmidler til kirurgi. Komplementær og alternativ medisin (CAM) er et alternativ, også.

"Pasienter må innse at noen av disse behandlingene er gode adjuncts [add-on behandlinger]. De vil ikke kurere smerter i kneet, men de vil kontrollere symptomer, "sier Robert Gotlin, DO, sportsdirektør rehabilitering ved Beth Israel Medical Center i New York City.

Den europeiske Academy of Orthopaedic Surgeons påpeker at tilbydere av alternativ behandling kan ha ulike bakgrunner og nivåer av trening. Noen stater krever alternativ terapi for å registrere eller har lisenser, men regulering vil variere i hver stat. Ha dette i bakhodet når du søker ut CAM utøvere i ditt område.

Knesmerter: alternative behandlingsformer

Noen av de mest populære alternative terapier for kne smerte er:

 • Akupunktur. Denne gamle behandlingen synes å være spesielt nyttig for knesmerter knyttet til slitasjegikt. Det innebærer vanligvis bruk av tynne metall nåler som settes inn i huden for hånd og manipulert inn i spesifikke punkter for å lindre smerten. "Akupunktur er en stor medhjelper og det har eksistert i tusenvis av år og har mange steder i medisin - en er å kontrollere smerte og hevelse i kneet," Dr. Gotlin sier.

  Ifølge en fersk studie ved University of Maryland, rapporterte pasientene som fikk akupunktur for knesmerter 40 prosent mindre smerte enn pasienter som fikk annen behandling eller informasjon om knesmerter.

  FDA rapporterer at det er svært få komplikasjoner fra akupunktur, og det er millioner av mennesker som får denne behandlingen for knesmerter og andre forhold. Nålene som brukes, må være sterile (bakterie-fri). Hvis du besøker en akupunktør, bør utøveren bruke et nytt sett av disponibel nåler som er åpnet fra en forseglet pakke. Og kneet skal bli penslet med alkohol før nålene er satt inn for å sikre en steril prosedyre.

 • Magneter. Bruk av magneter er også en form for smertelindring terapi, men forskning har ikke vært i stand til å bevise om det er virkelig effektive. Noen magneter, kalt elektromagneter, kan generere magnetiske felt som kan være pulserende, eller slått av og på raskt. Selv om en liten studie viste at pasienter med artrose som bruker denne behandlingen følte bedring i smerte, sier forskerne flere studier er nødvendig for å virkelig bevise effektiviteten.

  "Magnetic pulset terapi er på nedsiden og ikke brukt mye lenger," Gotlin sier. "Det er ment å øke blodgjennomstrømningen i kneet og hjelpe lindre smerte, men det er ikke kurativ."

 • Shiatsu massasje. Massasje er en annen av de mange alternative behandlingsformer at noen mennesker kan vurdere når du søker å redusere kneet smerte. En spesiell type massasje kalles Shiatsu, hvor rytmiske, varierende trykket er brukt til kroppen din. Andre typer massasje bruker ulike mengder av trykk og ulike slag teknikker.

  "Dette er ikke en vanlig behandling for knesmerter," Gotlin sier. "Shiatsu behandling eller noen hands-on teknikken er bare et supplement terapi for å bidra til å forbedre måten musklene brannen og for å redusere smerte, men det er ikke vanlig."

 • Kosttilskudd. Alternative behandlingsformer i form av kosttilskudd, spesielt glukosamin pluss chondroitin sulfate, er allment annonsert og er ment å bidra til å redusere smerter i kne artrose. Tallrike studier har produsert blandede resultater. En stor studie av 1600 mennesker som lever med artrose smerter sponset av National Institutes of Health fant at etter fire år, gjorde glukosamin pluss chondroitin sulfate ikke gi betydelig lettelse for pasienter som hadde mild smerte. Men gjorde det hjelpe pasienter med moderat til alvorlig smerte. Men forskerne filt den del av gruppen var for liten til å komme til en avslutning, og at en enda større studie er nødvendig for å bekrefte nytten av disse kosttilskudd.

Den nederste linjen: Det er mange alternative behandlingsformer for deg å prøve, men du bør gjøre det under veiledning av legen din.