Evb

Alt om vaginal hormon injeksjoner

Mange kvinner opplever vaginal tynning og tørrhet i overgangsalderen. Finn ut hvorfor dette målrettet alternativ til HRT kan hjelpe.

Når de fleste kvinner tenker på overgangsalder, deres sinn hoppe til hetetokter og nattesvette. Imidlertid kan endringer i skjeden oppstå også, med vaginal vegger får tørketrommel og tynnere. Dette kan føre til irritasjon og smerter under samleie.

Vannløselige smøremidler kan hjelpe, men hvis ikke, kan det være lurt å vurdere aktuell østrogen anvendes innenfor skjeden som en type lokal hormonbehandling for overgangsalder behandling. "Veldig små mengder østrogen krem ​​bringe om store endringer i vaginal helse", sier Charla Svartere, MD, en reproduktiv endokrinolog ved Henry Ford Hospital i Detroit. "Om en ert størrelse anvendelse av østrogen krem ​​for flere uker tilbake i skjeden til en mer ungdommelig (og nyttig) organ."

Østrogen kan påføres på flere måter. Den ene er en vaginal injeksjon - ikke med en nål og sprøyte, men heller en applikator som de som brukes for gjær infeksjon behandlinger. En annen mulighet er en østrogen-impregnert ring som er om lag 1,5 inches i diameter og plasseres i skjeden i tre måneder, der det gradvis frigjør østrogen over tid. En annen type av lokalisert hormonterapi er en tablett som inneholder østrogen som kan settes inn vaginalt.

Med de fleste typer vaginal hormonbehandling, eller HRT, kvinner bruker det oftere i begynnelsen (bortsett fra med ring), ofte nattlig inntil vevet blir sunn og deretter redusere bruken til én til tre ganger i uken.

Vaginal hormonbehandling fordeler og ulemper

Generell HRT kommer med risiko som spenner fra en økt sjanse for brystkreft til en større sannsynlighet for slag og hjertesykdom - det er ikke en beslutning som skal gjøres lett. En av fordelene med HRT for vaginal behandling menopause er dens levering rett til kilden til problemet heller enn i hele kroppen, også referert til som en systemisk behandling.

"Alle de vaginale østrogener levere hormonet akkurat der det trengs, for å forbedre vev uten en betydelig økning i den systemiske østrogennivå," sier Dr. Blacker. "Det har aldri vært en studie som antydet at østrogener vaginale øke risikoen for brystkreft. De fleste studier har ikke foreslått at en øket risiko for endometrial cancer er forbundet med østrogen vaginal bruk enten, skjønt dette er mindre konsekvent. "

Mens direkte vaginal hormonbehandling har fordelen av å ikke øke sannsynligheten for andre helseproblemer, bør det bemerkes at, fordi den ikke leverer østrogen systemisk, hjelper det ikke med andre overgangsalder problemer som hetetokter, nattesvette, og bentap. (Unntaket fra dette er Femring, som er spesielt designet for å levere systemisk behandling, sier Blacker.)

Andre ulemper er at du kan finne kremen rotete å bruke, og hvis du har leddgikt, kan ringene være vanskelig å fjerne.

Er vaginal hormonbehandling riktig for meg?

For mange kvinner, er svaret mest sannsynlig ja. "Heldigvis er nesten enhver kvinne en kandidat for vaginal østrogen," sier Blacker. "Unntak er kvinner som har en historie med en østrogen-avhengige svulst som brystkreft eller livmorkreft."

I tillegg bør kvinner som har allergi mot ingredienser som finnes i kremer nok vurdere et annet format, for eksempel p-piller eller ring. På den annen side kan kvinner som ofte får gjær infeksjoner ønsker å bruke kremen eller pille ettersom ringen kan havnen gjær.

Kostnaden for vaginal østrogen kremer, ringer, og piller varierer, og det gjør også dekning av forsikring planer. Pass på å sjekke med ditt forsikringsselskap og apotek for dekning detaljer.

Når det gjelder å balansere generelle helse med helsen din seksuelle liv, snakk med OB-GYN å se om vaginal injeksjoner er et godt alternativ for deg.