Evb

Alt du noen gang lurt på om slim og slim

Kanskje nesen er kløende og streaming med slim, eller kanskje du ikke får puste fordi tykt slim ser ut til å være clogging din hals. Lær hva som forårsaker ellers umerkelig slim for å bli en merkbar bry.

Misforståelser florerer om slim og slim, og om hva deres konsistens og farge mener.

"Dette er trolig en av de vanligste diskusjonene som jeg må ha med pasienter som et øre, nese og hals spesialist," sier Michael S. Ellis, MD, en klinisk professor i Øre og hode og nakke kirurgi ved Tulane University School of Medicine i New Orleans, Louisiana "Jeg kaller det New Orleans nesen. Folk i New Orleans tror de har allergi forårsaker sine slim problemer, men det er galt. "


Mest vanlig øre, nese og hals klager


Disse "slim problemer" er ikke bare plager New Orleans 'innbyggere. Folk over hele landet kjemper rennende neser, tette neser, post-nasal drypp, og alt i mellom. Luftveisinfeksjoner, den forkjølelse, bihulebetennelse, allergier, røyking, og til og med miljø alle utløse endringer i slim som kan gjøre deg frustrert og vandrende apotek sideskip på jakt etter den beste løsningen.

Her er noen av de vanligste spørsmål og svar om slim og slim til å rydde opp i forvirringen.

En. Hva er slim?

"Slimet er som et gelatin, en klebrig substans hvis funksjon er å smøre og også for å filtrere," sier Dr. Ellis. Slim fungerer som et filter av luften du puster ved å fange støv og skitt som du inhalerer det, beskytte lungene.

Imidlertid forklarer Ellis, hva folk flest tenker på som stoffet i nesen og lomme passasjer er en hårfin balanse mellom både slim og rennende sekreter - væske laget av cellene i nese og bihuler. Vanligvis er disse to stoffene jobbe godt sammen, og du sannsynligvis ikke engang merke til dem.

"Hvis du får en allergi eller en kald og nesen kjører som en kran, du gjør et overskudd av vannaktig sekret," Ellis sier. På den andre ytterligheten, tykt slim - den typen som fører til post-nasal drypp og lunger eller blir sprø - er vanligvis et resultat av å være svært tørr. Ellis sier 90 prosent av pasientene han ser er faktisk opplever problemer med tykt slim, ikke en rennende nese på grunn av forkjølelse.

2. Hva er slim?

Slim er en slim-lignende stoff som produseres av nedre luftveier, for eksempel lungene og luftveiene som fører til lungene, ikke av nese og bihuler, som produserer slim som strømmer ut av eller tresko opp nesen. Du kan ikke merke slim med mindre du hoster den opp som et symptom på bronkitt eller lungebetennelse. Som tilfellet er med slim, slim som har en farge som grønn eller gul kan tyde på infeksjon. Hver gang du ser blod i slimet du hoster opp, bør du søke legehjelp.

3. Hva gjør slim?

Slim, forklarer Ellis, beskytter lungene ved å fange støv og skitt som du inhalerer. Du kan trygt svelge denne blandingen, selv om folk flest ikke liker følelsen av å svelge store mengder. Kroppen din vil reabsorb meste av slim selv. Skitt, støv og rusk er gått ut av systemet, og eventuelle bakterier blir drept av magen syrer.

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.