Evb

Allergi tester for en bedre astma diagnose

Når du er diagnostisert med astma, er en del av utfordringen å finne ut din astma triggere. Allergi tester brukes til å finne årsaken til symptomene for bedre astmakontroll.

Tar astma medisiner regelmessig kan ikke være nok til å få symptomene under kontroll. Du må vite hva som utløser dem for å vite hva man skal unngå. For mange mennesker, vanlige allergier trigger astma.

Hvordan finne du ut dine triggere? Du legger kanskje merke astmasymptomer turtall opp når du klapper naboens hund eller når blomstene i din lokale park pollinere. Men hvis dine triggere er ikke dette opplagt, kan legen bestille allergi tester for å gjøre en bestemt diagnosen astma.

"Allergi testing er utført for å se om vi kan finne noen triggere for astma," sier Mark L. Corbett, MD, en allergolog med Allergy Care of Kentucky i Louisville og stolen-utpeke Den europeiske Board of Allergy and Immunology.

Ikke undervurder astma-allergi tilkobling: Nesten halvparten av alle voksne og 80 prosent av barn med astma har allergi. Personer med astma - og barn spesielt - har det Dr. Corbett sier er "en ganske betydelig risiko for en allergisk trigger", selv, legger han til, det er mulig å ha en tilstand uten den andre.

Allergener som utløser astma symptomer

Astma symptomer som tungpustethet, hoste og kortpustethet kan utløses av allergener som:

  • Muggsopp
  • Pollen (men uvanlig hos barn i alderen 1 til 4)
  • Animal dander
  • Dust
  • Foods
  • Medisiner

Om allergi tester

Allergi tester se etter en allergisk reaksjon på allergenet proteiner - tilstedeværelsen av antistoffer som kalles IgE. Det er tre hovedtyper av allergi tester, men huden test, eller stikk-punktering teste, er langt den vanligste og mest kostnadseffektive, sier Corbett. Den stikk-punktering testen omfatter å innføre små dråper av flere mistenkte allergener gjennom en liten ripe i huden. En reaksjon på huden, så som en hevet rød kul lik en bikube eller en feil bit, indikerer en allergisk reaksjon.

En annen type av hudtest, den intracutaneous test, kan teste for forskjellige allergener på samme tid, men ikke så mange som stikk-punktering test. Den intracutaneous Testen innebærer å injisere en liten mengde allergen inn i huden. Det er ofte brukt som en oppfølging test til stikk-punktering teste om at testen ikke klarer å vise en reaksjon.

Den RAST (radioallergosorbent) test er en blodprøve som ser for IgE. Det er en nyere allergi test og vanligvis dyrere og mindre følsom. RAST krever også sende prøven til et laboratorium for analyse - du får ikke fordelen av å ha legen faktisk kan se og tolke resultatene slik du gjør med en in-office hudtest.

Forberedelse for en allergi test

Det er ikke mye forberedelser som kreves før allergi tester, men du må følge noen spesielle instrukser legen gir deg. Han kan fortelle deg å slutte å ta noen av dine medisiner, spesielt noen antihistamin narkotika, før testen. Antihistaminer kan hindre den allergiske reaksjon som testen forsøker å få frem og påvirke resultatene.

Prikk-punktering allergi tester egentlig ikke er veldig smertefullt - testen bare innebærer en liten ripe på huden. For barn som er engstelige for det, foreslår Corbett kjører en tannpirker forsiktig langs huden til å fortelle dem om hva testen vil føles som. Den intracutaneous testen krever en liten injeksjon under huden, men de fleste barn tåler det veldig godt.

Fremfor alt, når noen allergier er identifisert, kan din astma behandling være målrettet for bedre resultater.

Lær mer i Everyday Health Astma sentrum.