Evb

Allergi lettelse for innendørs luftforurensning

Tips for å finne allergi lettelse med rom luftrensere og forbedret ovn filtre.

For de 40 millioner europeere som har allergi, er luftforurensning ikke bare om skyen av smog som henger faretruende i horisonten. Mange sliter med enda verre luftkvalitet problemer i sitt eget hjem. Den gode nyheten er at det finnes måter å få innendørs allergi lettelse å hjelpe deg å puste lettere.

Hvorfor trenger vi allergi lettelse inni?

Europeere bruker ca 90 prosent av tiden innendørs, hvor forurensningen kan være to til fem ganger høyere enn utenfor. I noen tilfeller kan de være opp til 100 ganger mer. De som søker allergi lettelse ofte lider av eksponering for kjæledyr dander, brakte pollen fra utendørs, og mold og mugg. Andre gjerningsmennene som påvirker allergikere og ikke-allergikere spenner fra olje, gass, parafin, kull, tre og tobakk produkter til byggevarer og møbler som asbestholdig isolasjon, fuktige tepper, husholdning rengjøring produkter, og blyholdige stoffer. Legg dem alle opp og vi puster en stuing av irritanter hver dag.

Vil en luftrenser gi allergi relief?

En rask Internett-søk på "luftrenser" vil slå opp et hav av resultater, men det er virkelig ikke noe slikt, sier James L. Sublett, MD, seksjonssjef for pediatrisk allergi ved University of Louisville School of Medicine og administrerende partner i Familie Allergy and Asthma i Louisville, Kentucky

"Air purifiers som er markedsført på denne måten er ofte maskiner som produserer ozon. Ozon er en luftforurensning og bør unngås av alle, spesielt noen med allergi eller astma," sier Dr. Sublett. Produsentene ofte bruker slike ord som "energi oksygen" og "ren luft" når de beskriver ozon, så pass på å lese emballasjen nøye for å vite hva du kjøper.

Kan rom luftrensere tilby allergi relief?

Mens det er viktig å unngå luftrensere som frigjør ozon, bærbare rom luftrensere finnes som kan bidra til å gi allergi lettelse. Med muligheten til å brukes overalt fra oppholdsrom til soverom, disse rengjøringsmidler har en rating standard utviklet av Association of Home Appliance Produsenter (Aham) kalles Clean Air Delivery Rate (CADR).

Vanligvis plassert på baksiden av en luftrenser eske, vil Aham segl viser tre CADR tall (for tobakksrøyk, pollen og støv ). Jo høyere tall, jo raskere enheten renser luften. Det er nyttig å vite rommet ditt dimensjoner for å velge en renere med riktig filtrering evne: Større rom bør få høyere CADR tall.

Stor takhøyde er et annet punkt å vurdere når man skal avgjøre hvor mye luft må filtreres. Hvis taket er høyere enn åtte meter, oppgradere til et produkt utviklet for et større rom.

Til slutt, se etter et HEPA filter som brukes i de fleste enheter og fjerner 99 prosent av luftforurensning.

Hva annet kan du gjøre for å få innendørs allergi relief?

Vurdere å oppgradere husets oppvarming, ventilasjon og air condition-systemet filter til en høy effektivitet ovn filter. European Society of Varme, kulde-og klimaanlegg Engineers har utviklet en rating system kalt Minimum Efficiency Rating verdi (Merv), som uavhengig tester ovn filtre. Jo høyere tall, jo mer effektiv filteret. Den anbefalte minimum for boliger er en Merv 8; det beste ville være en Merv 12 (sin vurdering er over 95 prosent effektivitet for å fjerne allergifremkallende partikler). Disse filtrene selge for 10€ til 15€, og bør skiftes hver tredje måned.

Endelig kan dine handlinger gjør en forskjell, også. Forby røyking i huset, fikse utette rør og kraner for å hindre muggvekst, og lukke vinduer å holde ut pollen. Følg disse trinnene, og du vil være å puste lettere på et blunk.