Evb

Alkohol og kreftfaren

Å drikke alkohol har vært knyttet til en høyere risiko for esophageal kreft, spesielt for mennesker med en arvet genet. Men for andre, er forholdet mellom drikking og kreftfaren mer komplisert.

Folk som drikker mye alkohol øke kreftfaren, men detaljene i forholdet mellom drikkevann og kreft er fortsatt under studien. Forskning tyder på at de fleste former for alkohol - spesielt hardt brennevin - i betydelig grad øke kreftfaren, mens små mengder vin, til tider, kanskje ikke.

Når du drikker, forbrenner kroppen alkohol inn i en "ganske giftig kjemisk" kjent som acetaldehyd, og deretter ytterligere bryter det ned i en ufarlig kjemisk kalt acetat, sier Phillip J. Brooks, PhD, en nevrogenetikk forsker ved National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme (del av National Institutes of Health) i Bethesda, Maryland


Hvordan gjenkjenne alkoholisme

Imidlertid forklarer Brooks, i enkelte mennesker, kan acetaldehyd ikke brytes ned så raskt og kan somle, muligens forårsake skade på celler som kan føre til utvikling av kreftfaren.

"Dette er en av måtene [at alkohol øker kreftfaren risiko], men ikke nødvendigvis den eneste måten", sier Brooks, som sier at forholdet er fortsatt blir utforsket.

Hvem er i risiko for esophageal kreft?

Om lag en av tre Østasiater (koreanere, japansk og kinesisk) og befolkningen i Øst-asiatisk avstamning har større risiko for å utvikle esophageal kreft relatert til alkoholbruk, på grunn av en arvelig mangel på et enzym som kalles ALDH-2 som bremser deres evne å behandle acetaldehyd. Personer med denne enzym mangel har en merket "flushing" (ansiktsrødme) respons når de bruker selv en liten mengde alkohol. De er også sannsynlig å føle kvalm eller oppleve en racing hjerte som en del av deres kroppens reaksjon på alkohol. Brooks 'forskning har knyttet dette synlig effekt av å drikke alkohol til en økt kreftfaren.

Den kreftfaren øker med alkoholforbruket selv blant folk som ikke har denne genetiske arv, sier Brooks, men effekten er mindre markert.

Tips for å redusere alkoholrelaterte risiko

Det er flere tiltak du kan ta for å redusere kreftfaren fra å drikke alkohol, inkludert:

  • Se legen din. Brooks anbefaler å snakke med legen din om risikoen din, spesielt hvis du er av østasiatisk avstamning og har opplevd den flushing respons. Brooks sier at mens nesten alle vil ha litt hud rødhet etter at de drikker mye alkohol, folk som har dette merket rødhet etter enda en liten mengde er vanligvis klar over det. Snakke med legen din om dine bekymringer kan hjelpe deg å finne en handlingsplan.
  • Kutt tilbake. Nyheten om alkohol er noen ganger forvirrende, sier Brooks. I noen studier har det sporadisk eller daglig, glass rødvin vært knyttet til en redusert risiko for esophageal kreft. Men hvis du drikker flere drinker av alkohol mange ganger i uken, kan du ha nytte av å kutte tilbake. Brooks foreslår å diskutere dine drikkevaner med legen din, så vel, en og annen vin kan være gunstig på andre måter, slik at den endelige avgjørelsen skal hvile på din generelle helse og risikofaktor profil. Dataene på brennevin er imidlertid klart: Gin, whiskey, og andre typer brennevin definitivt øke kreftfaren risiko.
  • . Spise sunt Eksperter påpeker at antioksidanter fra vin som er tenkt å beskytte mot kreft kan også bli funnet i frisk frukt og grønnsaker - så du kan bare hoppe over vin i favør av et variert og balansert kosthold.
  • Slutte å røyke. Hvis du røyker og drikker, du får en dobbel dose av esophageal kreftrisiko. Slutte å røyke som en del av risiko-reduksjon plan.

5 måter å slutte å røyke for godt

Mens forholdet mellom drikkevann og kreft er fortsatt blir utforsket, snakk med legen din om dine alkoholvaner og om å drikke mindre - eller endre din drikke valgfrihet - kan være nyttig for å redusere risikoen for esophageal kreft.