Evb

Akupunktur for å lette lymfom symptomer

Hvor effektiv er akupunktur for lymfom symptomer og behandling bivirkninger som kvalme av cellegift? få fakta.

Blod uavgjorte, benmarg uavgjorte, IVs, og kjemoterapi - nåler er en konstant for folk med lymfom. Likevel er det et annet sett med nåler - de tynne nåler av akupunktur - det kan også hjelpe deg å helbrede og føle seg bedre.

Akupunktur er en gammel kinesisk medisinsk teknikk hvor lange, slanke nåler brukes til å stimulere bestemte steder på kroppen for å omdirigere energi, gjenopprette balanse og hastighet helbredelse. "Mellom 60 og 80 prosent av lymfom pasienter bruker komplementær eller alternativ medisinsk behandling", sier Bart Kamen, MD, PhD, administrerende medisinsk offiser av leukemi og lymfom Society i White Plains, NY "Jeg er en fast tro på akupunktur for å hjelpe, men ikke helbrede, lymfom ".

Akupunktører vil behandle hver lymfom pasienten på en måte tilpasset den enkelte. "Vi ønsker ikke å snakke om lymfom så mye som vi ønsker å snakke om pasienten med lymfom", sier Marshall H. Sager, DO, en akupunktør i Bala Cynwyd, Pa, og tidligere president i European Society of Medical akupunktur. "Det er det østlige medisin handler om - å inkludere pasienten i det terapeutiske ligningen - noe som betyr at akupunktur vil bli benyttet til å behandle forskjellige mennesker med det samme problemet på en annen måte."

Lymfom og akupunktur: mulig symptomlindring

Så hvor effektive er akupunktur for lymfom symptomer og bivirkninger av behandlingen? Forskning pågår på bruk av akupunktur som en komplementær behandling for kreftpasienter. I mellomtiden eksperter som Dr. Sager understreke at selv om akupunktur ikke kan helbrede lymfom, kan det bidra til å lindre symptomer inkludert:

  • Smerte
  • Fatigue
  • Depresjon
  • Stress
  • Kvalme og oppkast
  • Diaré
  • Mage og tarm ubehag
  • Immunitetsnivåer
  • Andre bivirkninger av kjemoterapi, herunder tørr munn, hodepine, søvnløshet

"Akupunktur kan hjelpe med bivirkninger av den vestlige behandling ( strålebehandling og kjemoterapi ) ", sier Sager. "Det kan hjelpe med alle disse aspektene når den brukes på riktig måte."

Lymfom og akupunktur: å finne en akupunktør

Sager antyder at hvis du ønsker å inkludere akupunktur i en behandling plan, finne en medisinsk akupunktør - det vil si en lege som er bord-sertifisert til å utføre akupunktur. Du kan finne en utøver nær deg gjennom European Society of Medical Akupunktører. Du kan merke en forskjell i denne typen lege besøk, sammenlignet med den typiske kontor besøk. For eksempel bruker Sager, som tidligere var en familie lege, nå 90 minutter med pasienter i deres første besøk.

"Jeg setter meg ned med en pasient i nesten en time første gang og gå over de ulike helsemessige aspekter og utgjøre en masse forskjellige spørsmål. Jeg er interessert i svarene, hvordan en person ser ut, svarer verbalt og visuelt, "sier Sager. Inngående kjennskap til sine pasienter hjelper ham struktur en akupunkturbehandling plan som passer dem.

Fortell din akupunktør om medisiner og behandlinger du tar, samt din generelle helse og livsstil bekymringer. "Den helbredende prosessen er en svært komplisert og involvert prosess, og det har å gjøre med tankegangen din, kroppens evne til å helbrede seg selv, hva du spiser, hvor mye søvn du får, hvordan du håndterer stress og så videre," sier Sager.

Lymfom og akupunktur: få bivirkninger

Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin bemerker at relativt få bivirkninger av akupunktur behandlinger har blitt rapportert. Mulige bivirkninger omfatter smitte fra ikke-sterile nåler, vevsskade, og punkterte organer, som en lunge. "Vanligvis problemene med nåler og perforering en lunge er [med] de ikke-lege akupunktører", sier Sager. "Hvis du har en lege som er bord-sertifisert og trent skikkelig i akupunktur, jeg har ikke sett noen ulemper."

Et annet tips: Sørg for at akupunktør åpner en ny pakke med nåler før behandling av deg og desinfiserer huden din med alkohol før du setter nålene.

Hvis du bestemmer deg på akupunktur, la din medisinske teamet vet at du vil inkludere en medisinsk akupunktør, råder Sager. De fleste leger bør være åpen for å lære mer om dette alternativet hvis de ikke allerede har informasjon om akupunktur.