Evb

Akselerert kjeveortopedi: En raskere måte å rette tennene

Denne formen for kjeveortopedi gir de samme resultatene som tradisjonell tannregulering, men i mye mindre tid.

Hvis du leter etter en raskere måte å rette tennene med tannregulering, har du flaks. Akselerert kjeveortopedi er et nytt konsept i kjeveortopedisk behandling som kan oppnå samme mål som tradisjonelle kjeveortopedi i mye kortere tid.

"Accelerated kjeveortopedi er blitt populært med voksne fordi prosedyren kan tennene til rette i måneder i stedet for år", sier Robert Bray, DDS, en kjeveortoped i Atlantic City, NJ, og president i European Association of kjeveortopeder (AAO).

Ifølge AAO, i dag én av fem kjeveortopedisk pasienter er en voksen.


Finn en tannlege eller en kjeveortoped i ditt område.

Fordeler med akselerert kjeveortopedi

Den største fordelen med akselerert kjeveortopedi er fart. "Med tradisjonelle kjeveortopedi, kan pasienten må ha tannregulering for to til fire år, men akselererte kjeveortopedi forkorter den tiden til under et år," forklarer Dr. Bray. Mest akselerert kjeveortopedi pasienter ha tannregulering for bare 3-8 måneder.

Med kjeveortopedisk behandling, får du mer enn en pen smil. Det er helsemessige fordeler også. Fordi bukseseler bidra til å korrigere strukturelle problemer som kan være årsaken en overbitt eller skjeve tenner, akselerert kjeveortopedi, akkurat som tradisjonelle kjeveortopedi, kan forbedre din generelle tannhelse. Å ha "rette tenner bidrar til helsen til tennene og tannkjøttet, samt evnen til å effektivt bite, tygge og snakke," sier Bray.

Ulemper av akselerert kjeveortopedi

Akselerert kjeveortopedi krever et mindre kirurgisk inngrep, vanligvis utført av en periodontist (tannkjøtt spesialist) om en uke etter at bukseseler er brukt.

Gjøres under lokalbedøvelse, endrer in-office kirurgisk prosedyre tannkjøtt og bein som holder tennene på plass, noe som gjør at tennene til å flytte inn i sin rette plass raskere. Operasjonen fører vanligvis samme mengde ubehag som en dental rengjøring. Det er vanlig, men for pasienter å oppleve en kløe sensasjon med akselerert kjeveortopedi fordi tennene bevege seg mye raskere enn med tradisjonell tannregulering.

Det grunnleggende om tannregulering og orthodontia

Som med tradisjonelle kjeveortopedi, innebærer akselerert kjeveortopedi bruk av bukseseler - enheter som plasserer press på tennene, og tvinger dem til å skifte til riktig posisjon. Det er tre generelle typer kjeveortopedisk bukseseler - keramikk, språklig og metall. Bray sier at en hvilken som helst av disse typer av bukseseler kan anvendes i akselerert kjeveortopedisk:

  • Keramiske bukseseler. Laget av komposittmaterialer, keramiske bukseseler er veldig sterk og flekkavvisende. Keramiske bukseseler gli inn i tennene og er ikke så merkbar som metall bukseseler. Men ligaturer - band som holder ledninger til de keramiske parentes - kan sette flekker på tennene hvis du røyker og drikker kaffe. Imidlertid er disse bandene erstattet hver gang du får en justering - vanligvis en gang i måneden.
  • Lingual bukseseler. Plassering bak tennene, er språklig tannregulering skjult fra visningen, og er populær blant voksne som ikke ønsker at noen skal vite at de er iført seler. "Selv om språklige bukseseler kan brukes med akselerert kjeveortopedi, kan de være mer utfordrende å bruke, og det kan være vanskeligere å få ønsket resultat enn med keramikk eller metall bukseseler," forklarer Bray. De er også dyrere.
  • Metall bukseseler. Selv metall bukseseler er veldig sterk og tåler selv de mest aggressive akselerert kjeveortopedi behandling, de er de mest synlige. I utgangspunktet kan metall bukseseler være mer irriterende for tannkjøttet enn andre bukseseler, men de er også den minst kostbare.

Som med tradisjonelle kjeveortopedi, må du bære en retainer jevne mellomrom etter at bukseseler er fjernet for å hindre tennene fra å flytte tilbake til sin opprinnelige feil posisjon, sier Bray.

Er akselerert kjeveortopedi rette for deg?

Akselerert kjeveortopedi er effektivt i de fleste tilfeller hvor tradisjonelle kjeveortopedi er den anbefalte behandlingen. Fordi akselerert kjeveortopedi er ganske nytt, det finnes ingen langtidsstudier på hvor godt det fungerer. "Imidlertid synes prosedyren trygt og svært effektiv,» sier Bray.

Kostnaden er lik tradisjonelle kjeveortopedisk behandling, selv om varigheten av behandlingen er kortere. Dette er fordi flere leger, deriblant en kjeveortoped og en periodontist, er involvert i behandlingen. Forvent å betale 1500€ til 4480€ for akselerert kjeveortopedi behandling, som vanligvis ikke dekkes av forsikringen. De fleste kjeveortopedi praksis tilbyr betaling planer, imidlertid.

Akselerert kjeveortopedi gir samme resultat som tradisjonelle kjeveortopedi, men i mye mindre tid. Hvis du alltid har vært plaget av skjeve tenner eller har problemer med å bite og tygge, men frykter tanken på seg bukseseler i flere år, kan akselerert kjeveortopedi være et godt alternativ. Spør tannlegen din om en henvisning til en kjeveortoped med opplæring og erfaring i akselerert kjeveortopedi eller besøke AAO webområde for å finne en kjeveortoped nær deg.