Evb

Administrerende ulcerøs kolitt på jobb

Litt planlegging og en one-on-one snakke med sjefen din kan gjøre arbeidet med ulcerøs kolitt håndterlig.

En diagnose av ulcerøs kolitt trenger ikke å sette bremsene på din karriere. De fleste mennesker med ulcerøs kolitt fortsette å jobbe. Selv om tilstanden, som inflames tykktarmen, kan gjøre det vanskeligere, mange mennesker er i stand til å feste med de samme jobbene de holdt før deres kolitt diagnose.

Din suksess på jobben avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen din, arten av arbeidet som kreves, og den fleksibilitet og forståelse av sjefen og kolleger. Her er noen tips for å gjøre det lettere.

Ulcerøs kolitt på jobb: som å fortelle
Bestemmer seg for å fortelle sjefen og kolleger om din ulcerøs kolitt er mye tøffere enn å fortelle venner og familie. Dessverre, diskriminering av personer med kroniske sykdommer fortsatt eksisterer på arbeidsplassen, slik avsløring er alltid en risiko. Men det er likevel lurt å fortelle sjefen din om tilstanden slik at du kan få den hjelpen du trenger for å gjøre jobben din, og gjør det godt.

Ulcerøs kolitt på jobben: hvordan snakke om det
Litt planlegging kan gjøre dine samtaler om ulcerøs kolitt, og dens ofte pinlige symptomer, gå jevnere. Her er noen tips:
  • Planlegge et møte for å snakke privat: Å gjøre en avtale viser at du setter sjefen din tid, et privat møte vil understreke at du ønsker denne informasjonen holdes konfidensiell.
  • Ta med trykt informasjon: Etter å ha skriftlig informasjon om ulcerøs kolitt å gi sjefen din kan være nyttig. En pamflett fra din lege eller Crohns og kolitt grunnlaget for europa vil hjelpe sjefen din huske de tingene du diskutert og gi en kilde for mer informasjon.
  • Forklar hva du trenger og hvordan det vil hjelpe: For sjefen din, vil bunnlinjen alltid være hvordan tilstanden vil påvirke ytelsen på jobb. Tenk det ut på forhånd, og forklar hvordan en enkel endring i rutinen kontoret eller layout, som å flytte pulten din for å være nærmere badet, vil gjøre deg til en bedre ansatt.

Ulcerøs kolitt på jobben: administrere symptomer
Ulcerøs kolitt symptomer, foruten diaré, kan være smerte og tretthet, som alle kan komme i veien for det du gjør jobben din. Hyppige besøk på badet begrense mengden av tiden du bruker fungerer, og disse planlagte turene kan forstyrre din fremgang på kompliserte prosjekter. Videre kan en natt tilbrakt håndtere kolitt symptomer også påvirke prestasjonen din neste dag.

Foruten å flytte pulten din nærmere på badet, kan det være lurt å snakke med sjefen din om:
  • Forhandle fram en fleksibel timeplan: For mange mennesker, å ha frihet til å jobbe fra kl 10 til 19:00, er til 18:00 i stedet for 9 kan utgjøre hele forskjellen i produktivitet etter en grov natt.
  • Jobbe hjemmefra: Noen selskaper kan tillate deg å jobbe på enkelte prosjekter hjemme, eller å jevnlig jobbe hjemmefra én eller to dager i uken.

Prøv også å velge en lege som holder utvidet timer. Hvis du må bruke din syke tid går til kontrollene, vil du ikke ha så mange dager som gjenstår når ulcerøs kolitt fungerer opp og du virkelig trenger fri. Maksimere din syke tid ved å planlegge rutine avtaler før og etter jobb, eller i helgene hvis mulig.

Ulcerøs kolitt på jobb: uføre ​​og veksling jobber
Noen ganger, nødvendiggjør ulcerøs kolitt en karriere endring, spesielt for folk i posisjoner som har lite rom for fleksibilitet. Og bytter jobb kan være stressende. Folk som har vært i samme stilling i mange år, kan ikke være i stand til å forestille seg å gjøre noe annet. En karriere rådgiveren kan være i stand til å hjelpe deg å finne ut hvordan du kan oversette dine naturlige styrker og erfaringer til andre yrker.

Sjelden, hindrer ulcerøs kolitt en person fra å noensinne komme tilbake til arbeid. Hvis dette har skjedd med deg eller din kjære, ta kontakt Advocacy for pasienter med kronisk sykdom, mva., en organisasjon som hjelper pasienter gjennom prosessen med å søke om uføretrygd.

Viktigst, være gjennomtenkt om din egen arbeidssituasjon, og hvordan enkelte rom kan nytte for deg, og indirekte, din arbeidsgiver. Hvis du bestemmer deg for å diskutere situasjonen med sjefen din, gå til møtet forberedt, og prøve å sørge for at eventuelle endringer du ber om er bra for dere begge.