Evb

Administrerende stress av fibromyalgi

Finne ut at du har fibromyalgi kan bringe på mye angst. Her er hvordan du kan håndtere din diagnose og omgå den glatte skråningen av stress.

Når du først har lært av diagnose, er sjansen stor for at du la ut et stort sukk av lettelse. For mange pasienter med fibromyalgi, er det første gang noen i helsevesenet samfunnet har sagt: "Ja, hva du føler er ekte, og ja, det er noe du kan gjøre med det." Og selv håndtere stress er vanligvis langt fra en topp prioritet i denne første perioden, er det viktig å være klar over at angst vil trolig bare øke etter hvert som virkeligheten - og uforutsigbarhet - av den nye situasjonen synker inn

Stress som snart vises er forårsaket delvis av reaksjonene til folk rundt deg. Som du desperat å få orden på din diagnose, venner og familie ofte ikke synes så støttende som du ønsker de skal være. Og det er nok ikke overraskende. Det er fortsatt nok av motstridende og forvirrende informasjon om Fibromyalgi rundt - at det er en falsk sykdom, at du er sannsynligvis ikke syk i det hele tatt, at det er "alt i hodet." Og selv når du vet det er sterke bevis fra kilder som fibromyalgi har legitime biologiske røtter, få din ektefelle, barn, venner og kollegaer om bord kan være vanskelig, spesielt når du ser helt fint for dem. Alt dette kan skape mer stress på toppen av hva du allerede opplever å leve med en vanskelig og smertefull medisinsk tilstand.

Her er noen surefire metoder for å få et håndtak på situasjonen, og lære å håndtere angst uten at det forårsaker skade på deg.

Sett deg selv først

Det er en stressende syklus. Ofte din smerte, tretthet, og minne problemer gjør det umulig for deg å gjøre hva folk rundt deg forventer. Deretter føler seg skyldig, hjelpeløs, og stadig mer stresset ut.

Den dårlige nyheten for folk med fibromyalgi, sier Daniel Clauw, MD, revmatolog og administrerende direktør ved University of Michigan kroniske smerter og tretthet Research Center, er at disse negative følelsene aktivere kroppens sympatiske nervesystemet, som kan føre til smerter, tretthet og hukommelsesproblemer selv om du ikke har fibromyalgi! Og dette kan føre til en nedadgående spiral av inaktivitet og depresjon.

Ifølge Dr. Clauw, er det ikke uvanlig for personer med kroniske tilstander som fibromyalgi å slutte å gjøre ting de liker fordi de er så fokusert på bare overleve. Legg til dette stresset forbundet med å ha folk rundt deg ikke tror på din sykdom, eller følelsen av at det er ingenting du kan gjøre for å styre livet ditt og tydelig du kan begynne å føle seg enda verre. Så hvordan får du en viss kontroll? Dr. Clauw foreslår å bruke disse fire trinnene:

En. Gjenkjenne forbindelsen. Vet at noen form for stress (følelsesmessig eller fysisk) kan være i stand til å utløse eller forverre dine fibromyalgi symptomer.

2. Tilbakestille dine forventninger. Prøv å sette realistiske mål, basert på hvordan du føler deg akkurat da, og unngå å gjøre mer enn du kan fysisk eller følelsesmessig håndtere.

3. Reagerer forskjellig. "Det er ikke det ytre ting som er stressende - det er hvordan du oppfatter det," sier Dr. Clauw. Når du bevisst velger å ikke bli altfor plaget når ting ikke går slik du vil ha dem, kan det gjøre en stor forskjell i hvordan du føler deg.

4. Forskning på sykdommen. Vit hva du kan forvente. Få fakta om Fibromyalgi kan gi deg en følelse av kontroll. Så plukker opp en bok, snakke en-mot-en med legen din, eller bli med i en støttegruppe i ditt område, det er også en fin måte å møte andre som bokstavelig talt føler din smerte.

Hjelp dem hjelpe deg

Det beste alternativet i å hjelpe en venn eller et familiemedlem vikle hodet rundt de mange ulike aspekter av fibromyalgi er å ta dem til en støttegruppe møte eller pedagogisk foredrag. I mange tilfeller mennesker i livet ditt rett og slett ikke vet hva de skal (eller kunne) være å gjøre for å støtte deg, og kan føle at de er i mørket når det gjelder å tilby meningsfull hjelp. En ekstra fordel med å bringe en venn eller et familiemedlem sammen: De vil høre om verdien av ulike typer nondrug terapi, inkludert mild trening, self-management teknikker, avslapping, og en positiv holdning. Dette er de tingene du er minst sannsynlig å ønske å gjøre eller konsentrere deg om når du føler deg dårlig.

Bevæpnet med fakta om Fibromyalgi, vet et familiemedlem at de kan skubber deg å holde tritt med egenomsorg tiltak som kan gjøre at du føler deg bedre på lang sikt. De kan også oppfordre deg til å endre de vaner som bare vil føle deg verre.

Til slutt, prøv å være tålmodig som din nye support team lærer om sykdommen og hvordan du best kan hjelpe deg med å administrere den. Husk, det var en tid da du var også nytt liv med fibromyalgi.