Evb

Administrerende skjelettsmerter fra myelom

Skjelettsmerter er høyt på listen over vanlige myelom symptomer. Den gode nyheten: din kreftbehandling teamet har flere alternativer for skjelettsmerter ledelse, herunder kontrollere sykdommen selv.

Siden myelomatose er en kreft som involverer benmargen, er skjelettsmerter en felles myelom symptom. Skjelettsmerter ledelse er en betydelig bekymring for både pasienter og deres leger.

Det viktigste skrittet i å håndtere skjelettsmerter er å behandle sykdommen, sier onkolog William Bensinger, MD, av Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle. "Unn den myelom, fordi hvis du kan eliminere unormale plasmaceller i marg mellomrom, avlaste deg presset fra benet og smertene på det grunnlaget," forklarer Dr. Bensinger. "Og ved behandling av myelom vellykket, kan du fjerne kilden til det hormonet som fører til bein ødeleggelse."

Kreftbehandling kan omfatte kjemoterapi, strålebehandling, og stamcelle transplantasjon, som alle har vist seg å bidra til å redusere smerte som de bekjempe kreft. Det finnes også andre behandlingsformer som kan hjelpe smerten i seg selv.

Hva som forårsaker bein smerte?

Ifølge Bensinger, forårsaker multippel myelom bensmerte for en av to grunner:

  • Ødeleggelse av bein. Dette er mer vanlig årsak til smerter i skjelettet. "Myelomatose utskiller et hormon som rekrutterer celler som kalles osteoklaster å bryte ned bein," Dr. Bensinger forklarer. "De ødelegger benet rundt en samling av plasma celler og svekke bein." Denne prosess, som kalles benresorpsjon, kan føre til sprekker i smertefulle alle berørte ben, samt kompresjonsfrakturer av ryggraden, i hvilken benvev eller krøller kollapser. Smerter skyldes både brudd selv, og frakturen er effekt på de omkringliggende vev, inkludert nervene.
  • Veksten av kreftceller. "Det er bein smerte som oppstår fra over-aktivitet i beinmargen," Bensinger sier. "Hvis myelomatose går framover, fyller det opp margen [med kreftceller] og setter press på bein. Det er litt av en diffus skjelettsmerter som kan oppstå fra topp til tå og til enhver tid når sykdommen utvikler seg. "

Kompresjonsfrakturer i ryggraden utgjøre et ekstra sett med problemer, sier Bensinger. Ryggraden er ofte involvert i myelomatose, kan så myelom bivirkninger være spesielt skadelig for ryggvirvlene, sikringsanlegg bein som gir ryggraden fleksibilitet.

"Ryggraden støtter en god del vekt, med hodet og overkroppen," Bensinger sier. "Når ryggvirvel kroppen er svekket og kan ikke lenger opprettholde vekten plassert på den, kan du få kompresjonsfrakturer."

Dette kan også føre til "klemt" spinal nervene, som kan forårsake nerve-relaterte smerter, svakhet, eller vanskeligheter med bevegelse. "Problemet med disse kompresjonsfrakturer er at når de oppstår, er det en fast abnormitet", sier Bensinger. Med andre ord, selv når smerten er administrert, og selv om sykdommen går i remisjon eller er herdet, vil pasienten fremdeles har en eller flere ryggvirvler kollapset.

Administrerende myelom skjelettsmerter

For mange pasienter kan smertebehandling være nødvendig godt etter kreftbehandling. Det finnes en rekke alternativer tilgjengelig, alt fra ikke-invasiv til kirurgisk:

  • Smertestillende medikamenter. Mild smerte kan behandles hjemme med ibuprofen (Motrin, Advil) eller paracetamol (Paracet). Som smertene øker, kan pasienter få reseptbelagte smertestillende medikamenter eller patcher for å hjelpe kontrollere smerten, flytter fra korttidsvirkende smertestillende til slow-release narkotika, avhengig av intensiteten av smertene.
  • Bisfosfonater. Dette er en klasse av reseptbelagte medisiner som stopper osteoklaster fra å bryte ned bein. De er vanligvis én gang i måneden i inntil to år. En påminnelse: 4 prosent til 6 prosent av pasientene på denne medisinen erfaring kjevebenet skade (osteonekrose i kjeven), men Bensinger understreker at denne risikoen må veies opp mot den svært reell fordel som kan utledes fra å ta bisfosfonater.
  • Vertebroplasty og kyphoplasty. Disse er kirurgiske prosedyrer for å fysisk stabilisere kollapset eller skadet ryggvirvlene slik at de ikke lenger flytte og forårsake smerte. I vertebroplasty, er en sement løsning injisert i kroppen av ryggvirvlene, med kyphoplasty, blir en liten ballong som brukes til å hjelpe til denne prosessen. Bensinger legger til at i noen tilfeller kan det være ben litt forstørret ved denne fremgangsmåte, men pasienter blir aldri tilbake til sin tidligere høyde nøyaktig.
  • Alternative behandlinger. Mange pasienter vil prøve akupunktur eller endringer i kosthold og ernæring for å lette noe av smertene. Bensinger sier at selv om det er ikke mye data til støtte for disse metodene, bør pasienter som fortsetter å ha problemer med smerter utforske disse alternativene. Alltid la kreftbehandling teamet vet hva alternativ myelom behandling du prøver for smertelindring, slik at det ikke er noen konflikt med medisiner eller kreft behandlinger.

Som forskere og leger få en større forståelse av hvordan myelomatose årsaker skjelettsmerter, forskning på smerte ledelse tilnærminger fortsetter. For eksempel er det monoklonale antistoffet denosumabs, som ofte brukes i brystkreft behandling, blir utforsket som en måte å redusere bennedbrytning.