Evb

Administrerende hormoner og hodepine på overgangsalder

Alvorlighetsgraden av migrene avtar vanligvis med alderen, men for noen kvinner, kan tap av østrogen i overgangsalderen gjør hodepinen verre. Den gode nyheten er at når hormonnivået stabiliseres, smerte bør også.

Forskning har vist at hormoner, spesielt østrogen, spiller en rolle i utviklingen av hodepine og migrene spesielt. Mange kvinner rapporterer opplever hodepine flere dager før eller i løpet av sine perioder, når hormonnivået kraftig nedgang. Migreneanfall har også en tendens til å skje i midten av en menstruasjonssyklus, når en kvinne har eggløsning.

Legene mener at de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron kan påvirke visse kjemikalier i hjernen som er knyttet til hodepine. Generelt, jo lavere østrogen nivå, jo verre din hodepine kan være.

Når hodepine er en menopause symptom

Kvinner som har en historie med hodepine rundt tidspunktet for menstruasjonen eller mens du tar p-piller er mer sannsynlig å oppleve menopause hodepine i tillegg. Kvinner i perimenopausal fasen - overgangsperioden som finner sted like før menopause - erfaring varierende hormonnivåer som kan utløse en økning i migreneanfall.

"Mine migrene var alltid knyttet til mine perioder, spesielt rundt eggløsning," sier Patricia Belcher, en pedagog i Rehoboth, Mass "Jeg rutinemessig tapt to, tre, kanskje fire dager i sengen. Disse migrene sendte meg for en slik loop som jeg trengte utvinning tid. Det ville være et par dager etter angrepet var over før jeg ville føle seg komfortabel kjøring. "

Når perioder helt opphøre, hormonnivåer stabilisere og holde seg lav. For så mange som to tredjedeler av kvinner, kan menopause bringe noen lindring av migrene hodepine - hodepine blir mindre alvorlig, og vanlige migrene symptomer som oppkast og kvalme kan også forbedre. Nyere forskning fra den europeiske Nevrologisk Society viser at dette gjelder særlig kvinner som hodepine, som Patricia Belcher tallet, er knyttet til menstruasjon.

"Jeg hadde hørt og håpet at migrene forbedret med overgangsalderen," sier Belcher. "Og det er akkurat det som skjedde da jeg gikk gjennom overgangsalderen. Nå som jeg har sluttet mensen, mine migrene er mye mindre intense. "

Mer enn bare en hodepine: symptomer på overgangsalderen migrene

Noen kvinner beskrive smerten av en menopausal migrene som en bankende på den ene siden av hodet. Ofte, kvalme, brekninger, og ekstrem følsomhet for lys og lyd er bivirkninger av migrene. I noen tilfeller er migreneanfall kommer etter synsforstyrrelser, eller "auraer", blinkende lys, eller et midlertidig tap av syn.

Quieting menopause hodepine

Når det gjelder behandling av menopause hodepine, er det to tilnærminger: Det ene er å behandle hodepine før de oppstår, og den andre er å behandle hodepine symptomer når de skjer.

For kvinner som opplever en økning i hodepine (spesielt migrene) som de nær overgangsalderen, daglig forebyggende behandling kan være nødvendig, spesielt hvis hodepinen er hyppige og uforutsigbare.

Og hvis migreneanfall fortsette etter menopause, kvinner kan bruke de samme behandlingene de pleide å håndtere hodepine før menopause. Dette kan omfatte:

  • Medisiner, enten over-the-counter eller reseptbelagte lettelse
  • Avspenningsteknikker, slik som meditasjon og yoga
  • Unngå vanlige triggere som stress, visse matvarer, og mangel på søvn

Et annet alternativ for kvinner som lider av menopause hodepine er hormonbehandling, men denne type behandling er ikke for alle. For noen kvinner, kan hodepine bli verre med hormonbehandling, mens for andre, hodepine forbedre. Kvinner som er gode kandidater for hormonbehandling inkludere dem uten en historie med brystkreft, blodpropp, eller andre helseproblemer.

Hvis menopause har gjort din hodepine verre, det finnes behandlingstilbud tilgjengelig, og legen din kan bidra til å utvikle en hodepine forvaltningsplanen som fungerer best for deg.