Evb

Administrerende et kjæledyr allergi

Hvis din firbente venn er ansvarlig for din allergi symptomer, trenger du ikke nødvendigvis trenger å si farvel. Det finnes tiltak du kan ta for å håndtere ditt kjæledyr allergi.

Av de mer enn 300 voksne med en hund eller katt allergi spurt av sine leger å gi opp sine kjæledyr for å redusere allergisymptomer, bare 21 prosent hørte på råd, ifølge en studie.

Sannheten er, vi elsker våre kjæledyr. Sytti prosent av folk i Europa har et kjæledyr hjemme. Og for de av oss med et kjæledyr allergi, prøver å håndtere at allergi uten å miste de pelskledde venner vi elsker kan være en utfordring.

Pet allergisymptomer
Om lag 10 prosent av befolkningen er allergisk mot dyr - utløst av protein komponenter av kjæledyr dander (død hud som flasser av) i tillegg til pet spytt og urin.

Når de utsettes for disse proteinene, kalt allergener, deres immunsystem overreacts, noe som resulterer i en allergisk reaksjon. Symptomer på et kjæledyr allergi kan omfatte:

 • Tett nese
 • Røde og kløende øyne
 • Nysing
 • Tungpustethet
 • Hoste
 • Kortpustethet
 • Hudreaksjoner, som utslett eller hevelse

Hvis du mistenker at du har et kjæledyr allergi, en allergolog kan vurdere din medisinske historie og utføre tester for å fastslå hvilke spesifikke allergener kan være årsaken til symptomene.

Allergi: når kjæledyret ditt er å klandre
Hvis et kjæledyr bor i hjemmet ditt, og du er diagnostisert med et kjæledyr allergi, vil allergolog trolig anbefale at du gir opp ditt kjæledyr.

"Vi anbefaler fjerning av kjæledyr, selvfølgelig," sier Julie McNairn, MD, en allergolog og immunolog i privat praksis i Middletown, Ohio. Men, sier hun, mange allergikere er ikke så strenge om det som de pleide å være.

"Katt og hund allergener er til stede overalt du går," sier Dr. McNairn, selv på steder der katter og hunder aldri faktisk har levd. Så det er ingen måte å fullstendig eliminere kjæledyr allergener i hjemmet ditt.

Allergi: redusere pet allergen eksponering
Men hvis du har et kjæledyr allergi og gjøre levende med et dyr, bør målet være å redusere eksponering for allergener så mye som mulig.

For hundeeiere som ikke orker å del med sine pelskledde venner, redusere eksponering for allergener så mye som mulig er avgjørende. McNairn foreslår følgende:

 • Hold katt eller hund utenfor. Den beste måten å redusere kjæledyr allergener i hjemmet ditt er å holde hund eller katt utendørs.
 • Begrense kjæledyr til ett rom. Dersom holde kjæledyret utenfor er ikke et alternativ, er den nest beste tingen å gjøre for å begrense dyret til ett rom.
 • Holde kjæledyr ut av soverommet. Siden du bruker mye tid på soverommet, prøv å holde kjæledyr ut av soverommet for å redusere dine symptomer.
 • Vurdere et luftfilter. "Det er noen svake bevis på at bruk et rom-størrelse eller sengen type luftfilter kan være nyttig "i å håndtere et kjæledyr allergi, sier McNairn. Selv om luft-filtre er konstruert for å fjerne luft partikler på størrelse med katt eller hund allergener, disse allergener har en tendens til å slå seg ned på overflatene meget raskt, slik at filteret ikke blir helt effektiv, advarer McNairn.

Din allergolog kan anbefale andre måter å håndtere dine spesifikke kjæledyr allergi. Dette kan inkludere å ta medisiner, for eksempel antihistaminer og slimhinneavsvellende midler, og selv allergi skudd, som kan gjøre deg mindre følsom for kjæledyr allergener.

Velge en allergi-vennlig pet
Hvis du vet at du har et kjæledyr allergi, men likevel ønsker å adoptere et kjæledyr, se etter furless, hårløse dyr som ikke kaster dander. Husk at de fleste mennesker med kjæledyr allergier opplever symptomer på grunn av dander på sine kjæledyr pels, heller enn fra eksponering for pelsen i seg selv. Så dyr som ikke kaster så mye hår sannsynligvis ikke vil lette allergisymptomer drastisk, spesielt hvis de fortsatt kaste en masse dander.

McNairn sier at fisk er trolig den mest ideelle kjæledyr for noen med et kjæledyr allergi. Hvis en fisk bare ikke vil gjøre utslaget, er visse hunderaser spioneringen som allergivennlig. Bare ikke tro at alle krav oppdrettere gjør. Sjekk med allergolog din før du tar din nye firbente venn hjem.

Et kjæledyr allergi kan kjøre i familien, og det gjør ikke vanligvis dukke opp etter umiddelbar eksponering - det kan ta et år eller to til symptomene oppstår. Så bare fordi du eller dine barn, har eksistert et kjæledyr og har ikke hatt symptomer betyr ikke at du ikke vil utvikle en allergi, til slutt. Husk å se opp for øye irritasjon, tett nese eller pustevansker, spesielt blant familiemedlemmer med astma. Hvis symptomer oppstår, kontakt din allergolog slik at den eksakte årsaken til dine symptomer kan identifiseres.