Evb

Administrerende din allergi på jobben

Har din allergi medisiner har du halvsover på pulten din? oppdage måter å gi nysing, hoste, og kløende øyne en rosa slip samtidig som vi holder kanten på jobben.

Stadig irriterende allergisymptomer kan gjøre det tøft å komme gjennom arbeidsdagen. Nysing, tett nese, og rød, kan kløende øyne føre til at du mister fokus. Hva er verre, kan allergi medisiner har du sovner på jobb.

Hvis dette høres kjent ut, vet at du ikke er alene. Det er anslått at tapte arbeid og redusert produktivitet på grunn av allergier koster amerikanske selskaper mer enn 190€ millioner i året, ifølge European Academy of Allergy, Asthma, and Immunology (AAAAI).

Komme til kilden for din allergi

Så hva er en arbeidstaker med allergi å gjøre? Ellen Epstein, MD, som praktiserer i Rockville Centre, NY, sier legene vil først gjøre litt undersøkende arbeid for å finne ut om din allergi symptomer blir forårsaket av noe i ditt arbeidsmiljø. "Hvis du er bedre over en helg, det er et godt tegn på at noe plager deg på jobb," Dr. Epstein sier.

Allergener som støv og mugg kan invadere din arbeidsplass og forårsake allergiske reaksjoner. Noen selskaper tillater kjæledyr i arbeidslivet, og som kan utløse allergi, sier Epstein. Allergi i fabrikkarbeidere kunne ha en kjemisk årsak, mens matvareprisene anlegget ansatte kan ha en allergi mot en ingrediens. Epstein sier at hvis du ikke kan fjerne årsaken til allergi, kan du prøve å begrense eksponeringen.

"Gjør din arbeidsgiver klar over problemet," Epstein sier. Hvis det kommer støv eller mugg er problemet, kan enkle endringer bidra til å eliminere din trigger.

Prøv disse tipsene for å kutte antall allergener på jobb:

  • Hold arbeidsområdet fritt for støv.
  • Prøv å bruke et HEPA filter ved skrivebordet.
  • Be om å få luftfiltre skiftes ofte.
  • Prøv å ha skitten, støvete, eller mugne teppet erstattet.

Administrerende allergier ved arbeid: allergi medisiner

"Jeg liker å bruke aktuelle medisiner ( nesespray og øyedråper) første og perorale antihistaminer sammen med dem om det fortsatt symptomer, "sier Epstein.

Nasale steroider som mometesone furoate monohydrat (Nasonex) er en første forsvarslinje mot allergisk rhinitt (høysnue), fordi de fungerer ganske raskt, forklarer Epstein. Disse medikamenter reduserer nasal allergi og betennelse slimproduksjon, og kan forbedre søvn og medfører en bedre våkenhet i løpet av dagen.

En nyere aktuell nasal allergi medisiner kalt flutikasonfuroat (Veramyst) kan også lindre kløende øyne, legger Epstein. Antihistamin øyedråper kan bekjempe rennende, kløende øyne, også. Ketotifen (Zaditor) er en over-the-counter alternativ, men reseptbelagte dråper er også tilgjengelig.

Første generasjons antihistaminer, som diphenhydramine (Benadryl), kan forårsake døsighet som kan torpedere arbeidsdagen. Men andregenerasjons antihistaminer er lav eller ikke-sederende. Noen eksempler er:

  • Loratadin (Claritin, Alavert), over-the-counter
  • Fexofenadine (Allegra), etter resept
  • Desloratadin (Clarinex, Clarinex Reditabs), etter resept

Epstein råder pasienter til å ta følgende allergi medisiner om natten siden de kan forårsake mild døsighet:

  • Cetrizine (Zyrtec), over-the-counter
  • Levocetirizin (Xyzal), etter resept

Epstein bemerker at montelukast (Singulair), en leukotrien antagonist, er også et godt valg for folk med allergi og astma.

Administrere allergier ved arbeid: allergivaksinering

Allergivaksinering, også kalt immunterapi, kan være hensiktsmessig for personer med moderat til alvorlig allergisk astma eller helårs allergisk rhinitt, ifølge Epstein.

Immunterapi er en behandling som tar sikte på å minske følsomhet for visse allergener. Når de spesifikke allergen gjerningsmannen er identifisert gjennom testing, er injeksjoner som inneholder svake mengder av dem gitt en eller to ganger i uken i en gradvis økende dose. Når den sterkeste dosering er nådd, er skuddene gitt en gang i måneden for å kontrollere symptomer.

Skuddene kan forbedre allergier og også minske behovet for allergi medisiner, sier Epstein. Men hvis du velger for allergivaksinering, vet at det er en tidkrevende prosess, og kan ta seks måneder til et år før du ser mye forbedring. Det er også mulighet for å ha en allergisk reaksjon fra en allergi skutt, så din allergolog vil ønske å observere deg på kontoret for en liten stund etter at skudd er gitt.

Hvis allergier har du lider på jobb, kan det være på tide å se en allergolog. For å finne en nær deg, kan du søke vår lege katalog, hvor du kan finne leger med spesialitet, by, stat eller postnummer.