Evb

Administrerende de fysiske symptomer på depresjon

Depresjon symptomer kan strekke seg utover dine følelser. Kronisk smerte så vel som andre fysiske symptomer kan være relatert til depresjon.

Dyp sorg og tap av egenverd er kjennetegnene ved depresjon symptomer. Men tilstanden kan føre til fysiske symptomer, også.

"Mens de følelsesmessige aspektene av depresjon er sentrale for opplevelsen av denne tilstanden, fysiske aspekter er vanlig," sier Ian A. Cook, MD, førsteamanuensis i bolig ved Institutt for psykiatri og biobehavioral vitenskap ved David Geffen School of Medicine ved UCLA i Los Angeles og forsker ved UCLA Neuropsychiatric Institute.

Mange som arbeider med depresjon har søvn problemer, sier Dr. Cook. For noen betyr at sover altfor mye, mens andre har insomnia, eller problemer med å sovne om natten. Depresjon kan zappe din energi, legger han til, slik at du føler deg utmattet - som alle tar en fysisk toll.

En annen vanlig fysisk symptom på depresjon er en endring i appetitt - enten knapt plukke på maten din, eller i den andre ytterligheten, spiser for mye og gjøre usunn mat valg. Fordøyelsesproblemer og smertefulle magekramper er mulige depresjon symptomer, også.

Kanskje den vanskeligste symptom for noen med depresjon å administrere er smerte. Du kan oppleve hodepine, smerter over hele kroppen, eller kroniske smerter som forverres snarere enn bedre. Mens depresjon kan være på roten av disse typer smerter, kroniske smerter også føre til eller forverre depresjon symptomer. Og jo mer alvorlig depresjon, jo verre disse fysiske symptomene vil føle.

"Volumet er skrudd opp på erfaringer som ryggsmerter eller hodepine", forklarer Cook. "Noe av dette trolig kommer fra komplekse sammenhenger mellom systemer i hjernen som regulerer humør, søvn, energi, appetitt, og smerteopplevelse."

Hvis du har depresjon symptomer og ikke søker behandling, kan enhver eksisterende smerte forverres, sier Cook.

Hjelp for fysiske symptomer på depresjon

Det første trinnet i å føle seg bedre er å anerkjenne sammenhengen mellom depresjon og smerter. I motsetning til søvnproblemer, dårlig fordøyelse eller smerte knyttet til andre årsaker, fysiske symptomer som er relatert til depresjon vanligvis ikke bli bedre med tradisjonell medisinering. Fordi disse symptomene er knyttet til depresjon, er depresjon behandling er nødvendig for å løse dem.

"Men heldigvis, når depresjon er vellykket behandlet, andre behandlinger for kilden til smerte synes å være mer effektive", sier Cook.

Hvis du ikke har blitt undersøkt for depresjon og opplever smerte som ikke responderer på tradisjonell behandling, starte en samtale med legen din om dine symptomer og om depresjon er en mulig årsak.

Gå til kontoret besøk forberedt vil hjelpe deg å uttrykke deg med legen din, sier Cook. Han foreslår å fylle ut en Patient Health Questionnaire (PHQ-9), som du kan finne online på www.nyc.gov.

"Hvis du oppdager at du sirkelen mer enn en terskel rekke symptomer, bør du være profesjonelt evaluert for muligheten for depresjon, og at evalueringen bør ta de fysiske, emosjonelle og kognitive symptomer du opplever kanskje", sier Cook. Depresjon kan være forårsaket av andre medisinske tilstander, så vel som for eksempel skjoldbrusk lidelser. Det er vanligvis en effektiv behandling er tilgjengelig, uansett årsak. "

Din lege eller mental helse profesjonell vil skissere et kurs i behandling designet for å håndtere både psykiske og fysiske symptomer på depresjon. Alternativer for å behandle både depresjon og smerter omfatte medisiner for depresjon, terapi, avslapping teknikker, biofeedback, og guidet billedspråk.

Å nå ut til legen din og få behandling for symptomene dine kan starte deg på veien til å føle deg bedre.