Evb

Administrerende arbeidskraft smerter

Fødsel smertene kommer sikkert med en gevinst (du får en baby, tross alt). Heldigvis finnes det en rekke medisinert og unmedicated måter å hjelpe deg å takle smertene arbeidskraft bringer din vei... som betyr at du kan få den gevinsten med mindre smerter.

De kaller det "arbeidskraft" for en grunn: Det er vanskelig, smertefull arbeid. Muligens den hardeste, mest smertefulle arbeidet du noensinne vil gjøre - og sannsynligvis, den lengste dagen (eller natten... eller begge) du noensinne satt i. Heldigvis, alt det harde arbeidet og smerte (yours!) kommer med den største lønnsslipp av livet ditt: en kosete bunt av babyen glede (yours!). Og den gode nyheten holder komme: Sannheten er, betyr fødsel ikke å være smertefullt. Det er mange måter å lindre fødsel smerte, fra medisinert alternativer til unmedicated alternativer (eller en kombinasjon av begge deler). Og de fleste av dem er din for valg.

Administrerende arbeidskraft smerte nonmedicated måte

Enten du er fortsatt på medisiner gjerdet eller du har allerede staket din side, er det klare fordeler med å exporing disse teknikkene. Kanskje du vil koble deg til en - eller flere - mens du går unmedicated, kanskje du vil trykke inn en rett ved siden av epidural. Velg mellom følgende, men prøv å velge - og i mange tilfeller praksis - fremover. Noen er ikke akkurat gjør-det-selv, så vil du også nødt til å sørge for de nødvendige lisensiert, sertifisert komplementær-medisin utøveren:

 • Distraksjon. Childbirth-utdanningsprogram (de store navnene er Lamaze og Bradley, men det er nok av andre å velge mellom) generelt stole på distraksjon, visualisering, dyp konsentrasjon, rytmisk pust, eller dyp pust til å hjelpe deg å takle arbeid smerte. Childbirth -utdanning klasser er ofte tilgjengelig på sykehus eller birthing sentre, samfunnshus, eller i regi av utøvere. Ikke forberede? Du kan også visualisere en favoritt scene, eller fokusere på ett enkelt punkt i birthing rom.
 • Akupunktur. Akupunktur utløser utgivelsen av flere kjemikalier i hjernen, blant annet endorfiner, som blokkerer smerte signaler. En akupunktør (du må legge til rette for en god tid) setter inn dusinvis av tynne nåler på fastsatte punkter langs usynlige stier (eller meridianer) på kroppen som fører til utslipp av endorfiner - og smertelindring.
 • Akupressur. Akupressur (eller shiatsu) fungerer på samme prinsipp som akupunktur, bortsett fra at i stedet for å bli stukket med nåler, vil utøveren bruke tommelen eller fingeren trykket (eller vil legge press med små perler) for å stimulere punktene.
 • Refleksologi. Med refleksologi, er trykket bare i beina og noen ganger hender (og ørene). Sertifiserte reflexologists mener at de indre organene - inkludert livmor - kan nås via punkter på føttene, og med den rette manipulasjon, kan resultere i arbeidskraft-smertelindring.
 • Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS). I TENS, tilgjengelig i enkelte sykehus og birthing sentre, elektrodene plasseres på huden og levere lavvoltspærer elektriske pulser. Pulsene er antatt å stimulere nervebaner (i dette tilfellet til livmoren og cervix), blokkerer smerte.
 • Massasje. Massasje eller mottrykk kan bringe avslappende lettelse og kan bidra til å redusere arbeidskraft smerte. Professional (den typen du kan være heldig nok til å komme fra en erfaren doula) kan være fantastisk, men din partner kan lett gi en hånd, også.
 • . Hydroterapi Laboring i vann ser ut til å redusere smerte - eller i det minste, beroliger det kvinner under fødselen. Noen sykehus og mest birthing sentre gi badekar for bruk under fødselen (og noen ganger levering).
 • Hypnobirthing. Hypnobirthing vil ikke nummen på nervene, men det kan bli deg (hvis du er påvirkelig type) så dypt avslappet at du er helt uvitende om ubehag. En påminnelse: Denne teknikken er ikke noe du kan trekke ut når den første sammentrekning treff. Du må øve mye for å være i stand til å oppnå total avslapning - og smertelindring - selv med en sertifisert terapeut ved din side.

Administrerende arbeidskraft smerter medisinert måte

Positive det er et medikament med ditt navn på det som bare venter på deg i birthing rom? Visse din fødsel vil være rusfritt - ingen IFS, ands eller maybes? Uansett er det en god idé å lese opp på alle alternativene så vil du være forberedt på alt arbeid bringer deg (noen ganger det viser seg å være lettere enn du tror, ​​noen ganger viser det seg å være tøffere enn du kunne forestille, noen ganger en C-delen tar valg ut av hendene helt).

 • Epidural. Den epidural, som er en regional bedøvelse, er smertelindring av valget for to tredjedeler av alle kvinner som leverer på sykehus i Europa. Den kan brukes til å lindre smerten av sammentrekninger (og det er ikke nødvendig å vente til du er utvidet til et visst antall centimeter - de vil få det på når du er klar) eller til nummen deg for en C-delen (det er en smerte du definitivt ikke ønsker å føle). Anestesilege forvalter epidural anestesi gjennom et tynt kateter som føres inn i ryggen (teknisk, i epidural plass, som ligger mellom ligament som sheathes ryggvirvlene og membranen som dekker ryggmargen) via en stor nål, etter at tilbake er blitt nummen. Femten minutter eller så senere, narkotika sparke i - hele nedre kroppen føles nummen, som betyr at du vil ikke føle smerten av sammentrekninger. To grunner til at epidural er slik et populært valg under fødsel: Den anestesi tilbyr kontinuerlig, langsiktig smertelindring (som du kan justere på ulike intervaller), og det omgår blodet - noe som gjør det tryggere for barnet ditt. En ulempe: Noen kvinner har problemer med å skyve med en epidural, siden de ikke har lavere-følelse.
 • Spinal blokk eller saddle blokk. Den spinal blokk er en regional bedøvelse (som i likhet med epidural, også utenom blodet) gitt som et skudd inn i væsken rundt ryggmargen i korsryggen. Den kan brukes under aktiv arbeidskraft hvis fødselen er ventet i løpet av to timer (for eksempel hvis du ikke får en epidural under fødselen) eller den kan brukes like før en C-delen. Det trer i kraft raskt og gir smertelindring fra brystet ned i opptil to timer. En sal blokk er en annen hurtigvirkende regional bedøvelse som kan bli gitt for å lindre smerten av tang-assistert levering, vakuum-assistert vaginal utdrag, eller episiotomies. Det er også gitt som et skudd inn i væsken rundt ryggmargen.
 • Kombinert spinal epidural. Også kjent som walking epidural, denne combo teknikken gir samme mengde smertelindring som en tradisjonell epidural, men med en mindre dose av medisiner. Anestesilegen vil gi deg en injeksjon av anestesi direkte inn i spinalvæske samtidig han eller hun setter inn epidural kateter i ryggen. Skuddet vil ta kanten av smerte, men du vil likevel føler at musklene i bena slik at du kan flytte eller gå rundt under fødselen (ikke at du nødvendigvis vil). Hvis du bestemmer deg for mer smertelindring senere, kan anestesilegen pumpe mer bedøvelse gjennom epidural kateter. Dette alternativet er bare tilgjengelig i enkelte sykehus.
 • Pudendusblokk. Denne typen arbeidskraft smerter bedøvelse sprøytes inn i perineum eller vaginal området for å redusere lokalisert smerte, ofte før tang eller vakuum utvinning eller en episiotomi (du vil fortsatt føle den fulle styrken av sammentrekninger under fødsel).
 • Narkomane. Injiseres i en muskel eller gjennom en IV, er narkotika som Demerol og Stadol gitt til kjedelig arbeid smerte og aktivere en mor-å-være å hvile i 2-4 timer, slik at hun kan bedre takle riene. Narkomane, som gjør inn i blodbanen, bør ikke gis for nær levering fordi de kan påvirke en nyfødt reflekser og puste.
 • Beroligende midler. Sjelden, er anti-angst beroligende midler gitt for å hjelpe engstelige mødre-å-være slappe av under fødselen. De er injisert inn i en muskel eller gjennom en IV og begynne å arbeide raskt. Beroligende midler ikke lindre smerten av sammentrekninger, og noen kvinner liker ikke minsten, døsig føler de får fra dem. Også fordi beroligende midler inn i blodbanen, vil barnet føle noen effekter av medisinen, også, slik at de ikke bør gis for like før levering.
 • Narkose Narkose -. Når du er satt til å sove helt - er sjelden brukt i disse dager for å lindre arbeidskraft smerter, unntatt i særlige tilfeller for akutte kirurgiske leveranser (når det ikke er tid for en epidural).

Tilbake til Pregancy sentrum.