Evb

ADHD behandling med neurofeedback

Neurofeedback er en alternativ terapi som har vist noen lover for behandling av barn med ADHD. Finn ut hva ekspertene mener om neurofeedback som ADHD behandling.

Neurofeedback er en eldre form for terapi med en nyere navn - det pleide å bli kalt elektroencefalografiske (EEG) biofeedback. En EEG er en måling av hjernens elektriske aktivitet, eller hjernebølger. Teorien bak neurofeedback for ADHD er at barn med ADHD kan lære å kontrollere sine egne hjernebølger og redusere sine ADHD symptomer.

"Neurofeedback har eksistert siden rundt 1972, da studier viste at biofeedback bruker en EEG-maskin kan brukes til å hjelpe folk gjenvinne noen motoriske funksjoner etter et slag eller for å kontrollere migrene", forklarer William Shryer, DCSW, LCSW, klinisk direktør for Diablo Behavioral Health i Danville, California "Bruken av neurofeedback som ADHD behandling er av nyere dato og har vært omstridt på grunn av mangel på godt kontrollerte studier."

De fleste av de studiene som er gjort på ADHD og neurofeedback har sett på behandling av barn med ADHD - ADHD kan ramme opp til 8,7 prosent av europeiske barn. "Barn synes å svare bedre på neurofeedback," sier J. Lawrence Thomas, PhD, en nevropsykolog på fakultetet ved NYU Medical Center og Albert Einstein College of Medicine, både i New York City. "Prosessen med neurofeedback er mindre av en barriere for barn. De" få det ", mens voksne er mindre mottakelig. Barn med ADHD trenger ikke å være overbevist om at de kan gjøre det."

Hvordan neurofeedback behandling som fungerer for ADHD

Det finnes flere typer av hjernen wave aktivitet som kan måles ved en EEG-maskin mens du er våken. Beta (rask) bølger blir sett når du konsentrerer deg og løse problemer. Theta (sakte) bølger blir sett når du er søvnig eller dagdrømmer.

Neurofeedback som ADHD behandling er basert på observasjonen om at voksne eller barn med ADHD har for mange theta bølger og ikke nok beta bølger. Ved å måle hjernebølger og la pasienten med ADHD vet når de skifter fra beta til theta bølger, kan den personen være i stand til å lære å øke sin beta aktivitet og redusere sin theta aktivitet.

Tilbakemeldingene kan være så enkelt som en lyd som varsler deg når du har beta bølger, eller tilbakemeldingene kan programmeres i et videospill. "Biofeedback og neurofeedback er lovende fordi de trener personen til å kontrollere sin egen fysiologi. Personen er opplært til å senke den langsomme bølger og øke den raske bølger i frontpartiet regioner av hjernen," sier Thomas.

Fordeler og ulemper med neurofeedback for ADHD behandling

Nøling om neurofeedback for ADHD skyldes en mangel på gode studier for å støtte bruk. Det kan være i endring som flere studier blir gjort for å teste neurofeedback i barn med ADHD.

Her er noen fordeler:

  • Mange foreldre ikke ønsker at barna skal ta medisiner for ADHD. "Noen foreldre som nekter medisiner på prinsippet har vært begeistret av resultatene av neurofeedback," bemerker Thomas.
  • Neurofeedback har potensial til å gi et barn eller en voksen til å styre sin egen fysiologi. "I det lange løp som kan føre til reduserte kostnader og bedre helse", sier Thomas.

Her er noen ulemper:

  • "Selv om det er noen fordeler, er de ikke varige fordeler og ikke signifikant når sammenlignet med de kjente fordelene med medisinsk behandling", sier Shryer.
  • Neurofeedback kan være svært dyrt, og siden det anses komplementær og alternativ behandling, kan det ikke bli dekket av forsikringen.

Hva dagens forskning sier om neurofeedback for barn med ADHD

En fersk studie publisert i Journal of Child Psychology and Psychiatry fant at barn som behandles med neurofeedback hadde en reduksjon i sine ADHD symptomer sammenlignet med en kontrollgruppe. De konkluderte med at neurofeedback er effektivt, men at det trengs mer forskning.

Den profesjonelle rådgivende styre av barn og voksne med Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (CHADD) sier også at neurofeedback er muligens effektive, men trenger mer forskning.

The National Resource Center på ADHD konkluderer med at, etter å ha gjennomgått alle tilgjengelige studier, er det fortsatt store bekymringer om neurofeedback som behandling for barn med ADHD. De sier at det er nok bevis til å fortsette å studere neurofeedback, men ikke nok til å støtte en avgjørende uttalelse om at det er effektivt.

Juryen kan fortsatt være ute på neurofeedback som ADHD behandling, men forskningen er aktiv, og vi kan ha flere svar snart. Hvis du har et barn med ADHD eller hvis du er en voksen med ADHD og interessert i neurofeedback, snakk med legen din. Neurofeedback er fortsatt betraktet som en komplementær og alternativ ADHD behandling og må veies mot andre aksepterte behandlinger som har vist seg å være effektive.