Evb

Acne utvinning: Ikke prøv dette hjemme

Når det gjøres av profesjonelle, acne utvinning kan klare opp en acne avslapnings. Men utvinningen er mye mer enn bare spratt en kvise - og det kan være farlig å gjøre hjemme.

Du nøye inspisere huden din i speilet og se en glødende rød kvise, bare tigge for å bli presset eller spratt. Mens spratt at kvise kan virke som en tilfredsstillende løsning, kan det gjøre akne problem verre. Når du gjør forsøk på å trekke ut en kvise selv, du kan presse innholdet dypere inn i huden din, introdusere flere bakterier inn i det gjennom urene negler, og risiko arrdannelse. Det beste alternativet er å besøke en hudlege eller estetiker som vil ha sterile hender og bruke de riktige verktøyene.

Hva er akne utvinning?

Acne utvinning er en type akne behandling prosedyre som er gjort i en lege eller hudlege kontor eller på et spa, ved hjelp av spesielle, sterile verktøy for å bli kvitt problemet kviser.

"Akne utvinning er når hudormer eller milia [bittesmå humper] er hentet ved hjelp av et blad og et instrument, for eksempel en comedone kjøkkenvifte, "sier Amy J. Derick, MD, en bord-sertifisert hudlege ved Derick Dermatology i Barrington, Illinois

Den akne kjøkkenvifte brukes til å trekke ut væske eller faste stoffer som er inne i kvise. "The kjøkkenvifte legger press på innholdet i blackhead å utvise innholdet," sier Dr. Derick.

Å trekke ut en kvise, bruker hudlege eller estetiker fingrene til å dra huden stram, bruker deretter en steril verktøy som ser ut som en penn som presser ut den harde lille pellet eller væsker dypt inne i kvise.

Når akne utvinning er effektiv

Acne utvinning er mest effektive på en type kvise kalt komedoner - hudormer eller whiteheads. Disse harde små humper kan være åpen (hudormer), som har en mørk overflate, eller lukket (whiteheads), som ser hvitt på overflaten fordi den underliggende hårsekken er helt tett. Komedoner gjør vises huden ru eller humpete i tekstur.

En fordel med å ha akne utvinning utført "er at du kan rense porene i ekstra rusk", sier Derick. Men det er ikke en idiotsikker eller permanent akne behandling. "En ulempe er at pore innholdet kunne re-samle," sier hun, og comedone kunne danne nytt.

Acne utvinning er vanligvis prøvd når andre akne behandlingsmetoder - som muntlig eller aktuelle medisiner - er mislykket på å behandle svært alvorlig akne.

Acne utvinning er vanligvis ikke brukes til å behandle en betent kvise, som en pustule eller papule, eller komedoner som er nær en betent kvise. En hudlege kan også unngå acne uttak for folk som er eldre eller de som har brukt mye av lokale steroider til å behandle sine acne.

Fordeler og ulemper med acne utvinning

Når denne akne behandling blir gjort riktig - av en profesjonell i et sterilt miljø - det er en trygg prosedyre. Acne utvinning kan raskt rydde opp stygge kviser, og over tid, selv bidra til å forhindre fremtidige acne når andre forebyggende tiltak, som riktig rengjøring av huden, brukes også.

Men, kan tid og kostnader være en faktor når du besøker en hudlege eller spa for å få inngrepet gjort.

Også, hvis akne ekstraksjon ikke er profesjonelt håndteres, er det noen alvorlige risiki, slik som:

  • Akne som blir verre
  • En bakteriell infeksjon av hud
  • Arrdannelse

Den beste måten å unngå disse alvorlige risiko er å få inngrepet utført av en medisinsk faglig - en hudlege eller estetiker. Plukke, popping, er klemme, eller på annen måte forsøker å trekke ut en kvise på din egen be om trøbbel. Besøk med en hudlege hvis du har problem hud for å se om din akne vil svare godt til akne utvinning. Det kan spare deg en levetid på arr og tilbakevendende kviser.