Evb

Acne behandlingstilbud

Akne er en svært vanlig, og noen ganger alvorlig, hud tilstand. Men mange acne behandlinger er tilgjengelig, både over-the-counter og etter resept fra hudlege.

Akne breakouts er vanligvis forbundet med tenåringer - men de plagsom kviser ikke alltid går bort når vi går inn i vår 20-årene. Realiteten er at mange voksne fortsatt har kviser til tider gjennom hele 20-årene og 30-årene, og kan selv leve med huden tilstanden godt inn i middelalderen.

Heldigvis finnes det flere måter å behandle en eksisterende avslapnings og forhindre nye kviser fra utviklingsland. "De medisiner en bruker for acne avhengig av type og alvorlighetsgrad," sier Adelaide A. Hebert, MD, professor i dermatologi avdeling ved University of Texas-Houston Medical School.

Noen behandlinger er rettet mot å fjerne den døde huden og oljer som tetter porene og skape akne, mens andre målrette cystisk dannelse typisk for alvorlig akne. Andre acne behandling alternativene fungerer ved å angripe overgrowths av Propionibacterium acnes, en type bakterier som finnes naturlig på huden, men kan forårsake kviser når veksten er ukontrollert.

Acne behandlingstilbud

Retinoider. Disse er kjemiske derivater av vitamin A. De er effektiv mot hudormer og whiteheads samt alvorlige, eller provoserende, akne.

"Retinoids arbeide ved eksfolierende tilstoppede porer," sier hudlege Heather Woolery-Lloyd, MD, ved University of Miami Cosmetic Center. "Denne klassen omfatter adapalene (Differin), som er bra for sensitiv hud, tretinoin ( retin-a ), som er bra for de fleste pasienter, og tazarotene (Tazorac), som er bra for alvorlig sykdom. "

Alle er tilgjengelig på resept. Dr. Woolery-Lloyd advarer om at alle disse akne behandlinger kan forårsake hudirritasjon, men dette bør rydde opp innen to uker.

Felles akne som whiteheads, Blackheads, og inflammatorisk akne kan behandles med retinoider, sier Dr. Hebert, mens cystisk akne krever sterkere medisiner, som for eksempel isotretinoin (Accutane). Til tross for de alvorlige bivirkninger forbundet med Accutane, inkludert fødselsskader, beslag, psykiatriske problemer og hjerneslag, sier Hebert, "Hvis du har sant, alvorlig, arr akne og ingen andre risikofaktorer, er det fortsatt det beste valget." Likevel, fordi av Accutane risikoer, er det viktig at du forbli under tett oppsyn av en lege mens du tar det.

Benzoyl peroxide. "Benzoyl peroxide fungerer som et antibakterielt," Woolery-Lloyd sier. Det betyr at dette acne behandling bekjemper bakterier som kan være medvirkende til akne. Den er tilgjengelig over disk og ved resept.

"Det kan også være tørking, men er godt tolerert av de fleste," sier hun En betydelig ulempe:. Benzoyl peroxide bleker noe hår eller stoff det kommer i kontakt med.

Antibiotika. Aktuelle antibiotika er kremer gnidd på huden din. De bekjempe bakterier som kan bidra til dannelsen av akne. Av og til kan din hudlege forskrive antibiotika for å bli tatt av munnen. I dette tilfellet, husk at de ofte øke følsomheten for sol, sier Woolery-Lloyd.

Oral antibiotika du kan være foreskrevet inkluderer:
  • Tetracykliner, doxycycline, eller minocycline
  • Erytromycin
Aktuelle antibiotika inkluderer:
  • Azelainsyre
  • Klindamycin
  • Erytromycin
  • Sodium sulfacetamide

Aktuelt svovel produkter. Mange over-the-counter såper og anti-acne kremer inneholder svovel, som har vært i bruk som en akne behandling i et halvt århundre. Selv om den eksakte mekanismen som svovel kamper akne ikke er kjent, er disse produktene anbefalt av hudleger, sier Hebert. På grunn av sin lukt, er svovel vanligvis kombinert med en annen behandling.

Mange hudleger anbefaler kombinasjoner av medisiner, for eksempel ved hjelp av en aktuell antibiotika med en retinoid. Kombinasjoner er svært effektive, sier Hebert. En annen medisin som kan være nyttig hos kvinner er en p-pille (p-pille), som kan bidra til å regulere hormoner som kan bidra til akne breakouts.

Uansett hva akne behandling brukes, hvis det ikke fungerer, og du fortsetter å lide av anfall av akne, snakk med legen din. Du må kanskje gå opp programmet, eller endre den rundt litt, for best resultat.