Evb

Å tilpasse seg livet i omsorgsboliger

Nyere studier har avdekket at enkelte eldre har en hard tid å justere til omsorgsboliger. Her er hvordan du gjør overgangen lettere.

For mange eldre er en Sykehjem anlegget det beste alternativet for å tilbringe sin pensjonisttilværelse år - disse anleggene gir et trygt miljø og umiddelbar tilgang til omsorg. To nyere studier på fagene søvn og selvmord i eldre boliger, men har forårsaket mye bekymring over hva som skjer i noen av disse anleggene.

En av studiene, publisert i Journal of the European Geriatri Society, så på 121 seniorer i omsorgsboliger i Los Angeles-området. I studien hadde 65 prosent av de eldre betydelig sove forstyrrelser, og disse søvn problemer førte til et større behov for hjelp, samt depresjon.

Den andre studien, publisert i tidsskriftet PLoS Medicine, fant at frekvensen av selvmord blant dem som bor i langsiktig omsorg anlegg i Italia var ca 19 av hver 100.000. Frekvensen blant alle personer over 65 år var 14,2 per 100 000 i 2006, som en sammenligning.

Så hvordan kan seniorer sikre en positiv opplevelse i en Sykehjem faciliy?

Sove problemer i omsorgsboliger

Forrest Hong, PhD, president i Senior Savvy, en eldreomsorg management selskap i California, sier han ikke er overrasket over å se resultatene av søvn studie. "Mange [folk] som bor i en Sykehjem miljø har problemer med å justere til å leve i en ny plass og miljø", sier Hong. "Det kan også være... depresjon eller humørsvingninger som følge av tilpasning til en Sykehjem anlegget."

Men, påpeker Andy Bynum, administrerende direktør i Hawkins Creek Assisted Living og Memory Care i Longview, Texas, ut at søvn er et problem med mange eldre, ikke bare innbyggerne i omsorgsboliger. "Studier viser at et sted mellom 50 og 67 prosent av senior voksne har søvnproblemer," sier han. "Dette er ikke unikt for personer som bor i omsorgsboliger. I min erfaring, noen av faktorene som forårsaker sover problemene er knyttet til medisiner, depresjon, nivået på demens, fysiske plager [som smertefull leddgikt], og generelle helsespørsmål. "

Forstå selvmord blant eldre

Som for selvmord studien, ekspertene er mer tvilsom av funnene i denne lille studien. De fleste ikke føler deg komfortabel trekke konklusjoner om senior fasiliteter som helhet basert på disse funnene.

"Det er høyere selvmordsrater samlet blant eldre mannlige voksne, i eller ut av omsorgsboliger," sier William Hall, MD, professor i medisin ved University of Rochester School of Medicine og direktør for Center for sunn aldring på Highland Hospital i Rochester, NY "For mange mennesker, kan symbolikken i denne endringen i livet status være deprimerende. Med tiden tar justering vanligvis sted. "

6 tips for å holde lykkelig i en Sykehjem anlegget

Disse strategiene kan hjelpe deg å finne den beste Sykehjem anlegget for deg selv eller en du er glad og kan gjøre huset overgangen enklere:

  • Bli kjent med personalet på forhånd. Uansett hvor fint et anlegg kan se, er det personalet som du eller din kjære en vil være i samspill med på daglig basis. "Observer samspillet mellom ansatte og beboere", sier Bynum. "Er forholdet gjensidig respekt? Har interesse av personalet synes ekte? Vil innbyggerne ser ut til å stole på og setter pris på de ansatte? "
  • Sørg for at ledelsen engasjerer seg med beboerne. "For eksempel, se om kommunen har en vanlig bosatt kommunestyret der beboerne kan uttrykke sine bekymringer til samfunnet ledelse", sier Bynum.
  • Holde familien involvert i anlegget. "Beboere som har tendens til regelmessige besøk av familien til å være mye lykkeligere og [bedre] justeres", sier Bynum.
  • Sosialisere. Bynum legger til at en av de beste delene av omsorgsboliger er at den tilbyr seniorer en sjanse til å samhandle med andre på en daglig basis. "Omsorgsboliger tilbyr programmer for å stimulere mellommenneskelige relasjoner, vokser vennskap, og hjelpe folk få nye venner og lære nye interesser," forklarer han.
  • Bli en mentor. Hvis du er ny til anlegget, kan du være et verdifullt medlem av samfunnet ved å hjelpe de med behov som er større enn din egen. "Det vil øke din fysiske og emosjonelle helse og hjelpe deg til å føle seg verdsatt, trengte, og verdig", sier Bynum.
  • Hold deg opptatt i løpet av dagen. Hvis du har problemer med å sove, bor involvert i aktiviteter i løpet av dagen kan være et utmerket middel. "Unngå dagtid naps og får daglig mosjon, "sier Dr. Hall. "Ikke overforbruk alkohol eller sove medisiner." Snakk med helsepersonell om din søvn problem hvis det vedvarer.

Fremfor alt, ikke vær redd for å si opp. Hvis du føler bør gjøres endringer, er du ikke hjelpeløs i prosessen. Hall sier at i slike tilfeller, det er styrke i antall. "Prøv å møte familiene til andre beboere, se om dine bekymringer er delt, og nærme seg de ansatte fra en posisjon av konstruktiv styrke," sier han.