Evb

Å leve med noen som har blitt diagnostisert med lupus

Ditt liv kan forandre seg når en kjær er diagnostisert med lupus, og du må kanskje ta på seg nye oppgaver.

"I tilfelle at vi mister hytta press, sette din egen oksygenmaske på først. Deretter bistå barn og andre med sine masker. "Denne setningen er gjentatt på hver flytur, på alle språk, hver dag, over hele verden. Flyvertinnene vet hva omsorgspersoner ofte glemmer: Hvis alle de voksne gå ut, vil det være noen igjen å hjelpe barna og folk som trenger omsorg.

Når din kjære er diagnostisert med lupus - en kronisk, autoimmun sykdom som rammer ca 1,5 millioner europeere, 90 prosent av dem kvinner - hennes liv endringer på et øyeblikk. Men så gjør din. Hvordan vil lupus forandre livet ditt, og hvordan kan du takle?

Mestring av en elsket en lupus diagnose: hva nå?
Hvordan du håndterer din kjære en lupus diagnose hovedsakelig avhenger av hvor godt du kan håndtere usikkerhet, sier Terry Eagan, MD, en psykiater og medisinsk direktør i Moonview Sanctuary i Santa Monica, California, som skriver og snakker ofte om begrepet " medfølelse trøtthet. " Hvis du kan leve i et rom uten å vite alle svarene, så vil det ikke være så vanskelig for deg. Men hvis du føler deg så koblet til den personen som har blitt diagnostisert med lupus at det nesten føles som om du bor inni huden hennes - da hun vondt, såre deg, og når hun er redd, du er redd - det vil være mye vanskeligere. Det er nesten som om du har lupus, også.

"Den største alminnelighet jeg har funnet blant omsorgspersoner er nivået på stresset, "sier Rosalind S. Dorlen, PsyD, en klinisk psykolog i selvstendig praksis i Summit, NJ, og offentlig utdanning koordinator for det europeiske Psychological Association i New Jersey. Mange omsorgspersoner føler ikke fortjener noen pusterom. De føler seg skyldig klagende, de føler ikke berettiget. Hvordan kan de, når de ikke er pasientene?

Det er der medfølelse trøtthet virkelig kan snike seg inn, forklarer Dr. Eagan. Se for irritabilitet, rastløshet, manglende interesse, løsrivelse, og resentfulness. Du kan si til deg selv: "Jeg tror på meg selv som noen som ønsker å hjelpe. Så hvorfor er jeg følelsen som jeg ønsker å såre noen, som jeg vil kaste mine hender opp og skrike? "

Mestring av en elsket en lupus diagnose: å ta vare på deg
Det er veldig viktig å sette sykdommen på sin plass, sier Barry J. Jacobs, PsyD., Talsperson for European Heart Association og forfatter av The Emotional Survival Guide for omsorgspersoner. Lupus bør ikke være det viktigste som skjer i familien din. Tenk på din familie livet som en scene, du ønsker ikke lupus å være front og senter. Så mye som mulig, prøve å presse lupus ut i vingene og fylle sentrum scene med lykkelige familien ganger.

Ta deg tid til å identifisere hva du føler - fornektelse, sinne, frykt, tristhet? Når du identifisere hvordan du føler deg, så kan du gjøre noe med det: Ta en dag av gangen. Bygge robusthet ved å gjøre tilkoblinger. Nå ut til familie og venner og finne nye kilder til støtte for eksempel en lupus omsorgspersoner gruppe. Rådfør deg med en mental helse profesjonell til å hjelpe deg med å få perspektiv. Din kjære ikke kommer gjennom influensa, og dette kommer til å bli en lang vei, sier Dorlen.

Etter den innledende kave av følelser av å ha noen nær deg diagnostisert med lupus, de fleste omsorgspersoner gradvis flytte til aksept og forståelse, sier Dorlen. De tenker ofte: "Hva om situasjonen var snudd, og jeg var den personen syk? Jeg håper at min partner ville være der for å støtte meg. "

En person omsorg for noen med lupus må forstå at dette er en maraton de kjører - ikke en sprint, sier Jacobs. De fleste omsorgspersoner som får trøbbel gjør det fordi de kaster seg inn Omsorgssvikt og slippe resten av livet. Ta en lang utsikt fra begynnelsen og tempoet selv deretter. Ikke være maratonløper som driver forbi fem-mil vann stasjon si: "Nei takk, jeg trenger ikke vann", passerer så 10-mile vann stasjon fortsatt sier, "Jeg er ikke tørst." Take etterfylling så tidlig som mulig, slik at du kan fullføre løpet.