Evb

Å leve med en vegetarisk

En vegetarianer og en kjøtt eater kan fredelig sameksistere mens de deler et kjøkken og et spisebord. Bare følg disse tipsene.

Flere og flere europeere er hopping på vegetarisk bandwagon, sier Vegetarian Resource Group - andelen av mennesker i USA som sier de bor på en nei-kjøtt diett er nå 3 prosent, opp fra 1 prosent i 1997.

Når folk konvertere til en vegetarisk diett, kan de ikke innser den potensielle virkningen av denne kosten skift rundt spisebordet. Enten det er deltagerne eller familiemedlemmer med ulike spise stiler og preferanser, kan det oppstå konflikt på flere fronter når noen mennesker i huset er vegetarianere og andre ikke. Den gode nyheten: Med litt tålmodighet og kompromiss (og ikke minst god humor) er det mulig for alle å nyte måltider sammen.

Vegetarisk mat: deler kjøkken
Respekt er viktig når det kommer til vegetarisk mat. En streng vegetarisk kanskje ikke ønsker å bruke noen kokekar, tallerkener, eller redskaper som har rørt kjøtt, og kjøtt eaters trenger å akseptere dette. I dette tilfellet bør et andre sett av alt sannsynligvis kjøpes og lagret i sitt eget skap til å hindre forveksling. Kjøpe plater av en annen farge, sølvtøy med en unik stil, og så videre kan bidra til at de to ikke blir blandet sammen.

Andre vegetariske eaters kan være mer villige til å dele. "Jeg setter min lit til oppvaskmaskin," sier vegan Krystyann Krywko av New York. "De skjærebrett er delt opp som mer av en personlig preferanse. Min mann liker å bruke store skjærebrett for kjøtt sin, og jeg liker å bruke de mellomstore de for min mat prep, så vi ikke holde dem adskilt. Også vi hver har en favoritt kniv som vi liker å bruke for vår egen matlaging. "

Vegetarisk mat: å sette grenser
Innstilling grunnregler på forhånd kan avverge mange uenigheter på kjøkkenet. Spesielt kan avgjøre hvem som er ansvarlig for hva forhindre harme og sikre at ting går mer jevnt når det gjelder tid til matlaging.

Enten du bor med familiemedlemmer eller romkamerater, spørsmål å vurdere omfatter:

  • Vil en gruppe måltid være forberedt på at alle vil dele?
  • Hvordan vegetarianer føler om å forberede og tilberede kjøtt selv om han eller hun ikke spiser det?
  • Vil den ikke-vegetarisk forberede vegetarmat?
  • Er det enkleste for hver person til å være ansvarlig for sin egen mat?

Det er ingen riktig svar, og det kan ta litt tid å regne ut det beste systemet gjennom prøving og feiling. Thunderbat Hansen i Seattle, en vegetarianer som også spiser melkeprodukter og egg, innrømmer at selv om hun ikke er imot å tilberede kjøtt og gjør det på anledningen for sin datter, hun har problemer med å gjøre den spiselig.

"Da min mann og jeg ble først dating for mange år siden, prøvde jeg å steke kjøtt for ham. Den kjære mann spiste det, og han gjorde egentlig ikke fortelle meg å stoppe, men det var nok tegn til å la meg vite det, mens min innsats ble verdsatt, produktet ikke var. nå han kokker hans måltider og jeg koker mine, "sier hun. Kompromiss nådd, og alle er glade.

Også i en familiesituasjon, sørg for å vurdere barna - hvordan deres måltider vil være forberedt og, kanskje viktigst, hvordan de forskjellige spise stiler vil bli presentert. "Min mann er veldig følsom om folk tenker han gjør noe galt, spesielt vår datter, så jeg er veldig forsiktig med å si noe som gjør det virke som mitt valg er rett og hans er galt", sier Hansen.

Lori Foster, en mor på fire fra Cincinnati, Ohio, har en enda mer interessant dilemma. Hennes familie er full av kjøtt-etere, med unntak av hennes åtte år gamle sønn Riley, som ikke har spist kjøtt siden like etter sin fjerde bursdag. "Han kunne bare ikke komme over det faktum at kjøtt kommer fra døde dyr," sier hun.

Vegetarisk mat: søker (og gir) respekt
Til slutt, husk vanlig høflighet for de som er på begge sider av argumentet. Mens hennes mann er støttende, Krywko sier: "Jeg synes det er fascinerende at måten jeg spiser er ofte et problem med venner av oss. Noen ganger kan de gjøre narr av meg, men jeg er ganske god til å stamgjest ting tilbake til dem."

Og mens kjøttetere bør respektere vegetarianere 'valg, bør vegetarianere sørge for å unngå talerstol. "Da jeg var yngre, var jeg mer vokale om vegetarisme - brutto historier om behandling av dyr i slakterier gjenfortalt på bordet og kommentarer om min ikke spiser kadaver Nå innser jeg hvor virkelig uhøflig og ubrukelig at alt var.", Sier Hansen.

Med åpen kommunikasjon og klare grenser, kan vegetarianere og kjøtt etere ikke bare lever, men også spise sammen i perfekt harmoni.