Evb

Å leve med brystkreft

Bilder av brystkreft av david jay av SCAR-prosjektet

Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger jeg gråt over min beslutning om å ha en mastektomi. Operasjonen etterlater deg med en endret kroppsbilde som er vanskelig å håndtere. En stor hjelp for meg var bilder av brystkreft med David Jay og SCAR Project. Davids visning av brystkreft, er at det ikke er et rosa bånd. De modige unge kvinner som blottet alt for SCAR prosjektet har gjort et varig inntrykk på meg.

Den SCAR prosjekt

Den SCAR prosjektet startet da en god venn av David Jay fått en diagnose av brystkreft. Kort tid etter at diagnosen hennes, hun hadde en mastektomi. David hadde fotografert henne mange ganger før. Etter mastektomi henne, fotografert han henne igjen - og det var i begynnelsen av SCAR-prosjektet.

Jeg kan ikke helt forklare virkningen av SCAR-prosjektet på meg. Etter mastektomi min, hadde jeg en veldig vanskelig tid å komme til enighet med min nye kropp. Jeg oppdaget SCAR prosjektet gjennom en Internett-søk på brystkreft. Ser David Jay er bilder av brystkreft viste meg at jeg ikke var alene i hvordan jeg så ut. Det helt forandret mitt perspektiv på hvordan kroppen min så ut. Hvis disse kvinnene var modige nok til å vise verden den sanne siden av brystkreft, kunne jeg sikkert takle arrene, også.

Fotografiene Les mer »

Ulike typer brystkreft

Etter å ha mottatt min første brystkreft diagnose, oppdaget jeg de forskjellige typer brystkreft er ufattelige. Mitt første mål var å finne ut alt jeg kunne om brystkreft. Gjør du det vil styrke meg som en informert pasient. Men jeg oppdaget at uten å vite nøyaktig hvilken type kreft jeg var arbeider med, samle informasjon ble en skremmende oppgave. Kirurgen min fortalte meg at jeg hadde invasiv duktale karsinom, en vanlig form for brystkreft. Bevæpnet med denne informasjonen, jeg begynte min søken etter kunnskap.

Invasive duktale carcinoma

Min type brystkreft er invasiv ductal carcinoma. Det betyr at kreften startet i mine bryst kanaler og spredte seg til omkringliggende vev. På grunn av størrelsen av tumor min, var kirurgi det første trinnet i behandlingen av brystkreft min.

Typer brystkreft

Det finnes flere forskjellige sub-typer og formene for brystkreft. Jeg forlot finne ut hvilken type kreft jeg måtte patologen. Når legen min og jeg gjennomgått patologi rapporten, visste jeg hva jeg arbeider med. Jeg begynte å lete etter informasjon som gjaldt min bestemt kreft. Les mer »