Evb

Å gjøre sunn mat valg hjemmefra

Sunn mat kan være utfordrende når du spiser ute eller feire med venner og familie. Lær hvordan å feste med de sunne alternativene på sosiale sammenkomster.

Selv om du følger det grunnleggende om å spise sunt hjemme, kan du finne deg selv overfor visse utfordringer når spise ute. Sunn mat valg kan være vanskeligere å gjøre når spise ute med venner, familie og forretningsforbindelser - spesielt i ferier da mange sosiale arrangementer fokus på mat.

"Et problem med å spise hjemmefra er at du sannsynligvis ikke planlegger ditt eget måltid. Du kan også føle seg presset til å rengjøre tallerkenen din for ikke å fornærme verten eller å ha dessert med alle andre", sier Joan Salge Blake, MS, RD, LDN, klinisk førsteamanuensis ved Boston University.

Sunne alternativer for sosial spising

Sultne selv i løpet av dagen, slik at du kan spise mer på restaurant eller fest er alltid en tapende strategi. "Den største feilen folk gjør når de har et sosialt arrangement på slutten av dagen er bank kalorier. Du vil sannsynligvis komme utsultet og miste kontrollen over hva og hvor mye du spiser", sier Blake.

Her er tips for å hjelpe deg feste med sunnere kost på anledninger som vektlegger sosial spising:

  • Før du forlater huset: Ha en sunn snack til tidevann du over. "Det er alltid en god idé å ha en salat eller en kopp suppe før du forlater huset. Studier viser at dette kan dempe appetitten og kutte ned på mengden kalorier du forbruker med 10 prosent," sier Blake.
  • Om alkohol: Alkohol kan ta bort din viljestyrke til å lage sunn mat valg. "En av de største feilene er å dukke opp sulten og deretter å ha en drink. De tomme kalorier går rett til kroppen din og alkohol går rett til hodet. Nå du er sulten og uhemmet," advarer Blake.
  • På en restaurant: Når du bestiller, husk at dampet, stekt eller bakt er bedre enn stekt eller sautert. Hold deg unna rettene beskrevet som sprø, fylt, eller escalloped. Be om noen saus, sauser og dressinger på siden. Og ikke vær redd for å be om substitutter. Å kontrollere porsjonsstørrelsen, vurdere å dele en hovedrett med noen eller ta halvparten av måltidet i en to-go-boksen.
  • Til frokost: Går ut til frokost kan være som å trå inn i et minefelt av usunn mat. Unngå fet og sukkerholdig menyelementer, og starte ditt måltid med fersk frukt. Velg en hel-korn vaffel i stedet for pannekaker, mager skinke eller kanadisk bacon i stedet for pølse eller bacon, og hoppe over egg Benedict i favør av en egg-hvit omelett. Husk at halvparten av kaloriene i smultringer, boller og muffins være fra fett, og det meste av resten av kaloriene kommer fra lav-næringsstoff ingredienser som hvitt mel og sukker.
  • Under dessert: Hvis du ikke ønsker å være den eneste uten dessert, bestille noe lys som en cappuccino med lettmelk. "Det er rik og tilfredsstillende, og du vil ha noe foran deg under dessert", sier Blake. "Du kan også vurdere å dele en dessert Bare husk ingenting smaker så godt som det første bitt;. En matbit vil ikke skade, så nyt det, og så stoppe."

Høy-kalori måltider og desserter kan være fristende, spesielt når du spiser på en restaurant eller en fest hos venner. "Selv om det er en sosial begivenhet, kan du fortsatt beholde kontrollen. Det er ikke den siste nattverden", sier Blake. "Hvis du er redd for å fornærme verten ved å la maten på tallerkenen din, bare si det er deilig, men du hadde en stor lunsj Så spør om oppskriften -. Som alltid fungerer."

Ved planlegging fremover og følge disse tipsene, kan du lage sunn mat valg i enhver situasjon.