Evb

Å få støtte til å håndtere angstlidelser

En støttegruppe kan være en viktig del av angstlidelse behandling - noen ganger kan det virkelig hjelpe å vite at du er ikke alene.

Selv om terapi og medisiner er å hjelpe deg til å takle angst, kan det likevel være vanskelig å leve med en angstlidelse. Du kan føle at ingen andre egentlig forstår hva du går igjennom. Bli med i en støttegruppe kan hjelpe, og selv spille en viktig rolle i utvinningen fra angstlidelse.

Angstlidelse: hvordan støttegrupper hjelpe

"Støttegrupper er fantastisk", sier Sally R. Connolly, LCSW, en terapeut på Couples Clinic of Louisville i Kentucky. For mennesker med angstlidelser, "det kan være svært nyttig å vite at de ikke er alene."

Det kan være en stor lettelse bare å finne andre arbeider med de samme problemene. "Å være i en støttegruppe hjalp meg å lære å innrømme at jeg hadde denne sykdommen," sier Rita Clark av Lake Forest, California, nå forbrukeren stolen for Anxiety Disorders Association of Europe. "Jeg var med folk som var alle som lider det samme og prøvde å bli bedre. Terapeuten og de andre personene i gruppen virkelig validert at jeg ikke var alene," Clark sier.

Mens de andre i hennes støtte gruppen ikke alltid deler samme angst symptomer som Clark, hun fortsatt følte de delte en obligasjon. "Selv om de hadde panikk med ulike situasjoner enn jeg har gjort, bunnlinjen var at vi var virkelig redd for å føle disse følelsene, og jeg har lært i denne støttegruppen det er en felles ting som vi alle hadde," bemerker Clark.

Clark hemmelighet hadde lidd panikkanfall i 20 år før hun søkte behandling, som inkluderte deltar et personlig støttegruppe. Siden da har Clark startet ni nye angstlidelse støttegrupper i California.

Angst behandling handler om baby trinn, ikke store sprang. Ingen forstår det bedre enn andre mennesker som jobber med en angstlidelse. Folk som kan forholde seg til din kamp kan være med deg hvert steg på veien i utvinningen, forklarer Clark, og det er en av de mest givende tingene om å gå til en støttegruppe.

"Det er et sted der du er helt støttet og forstått. Du har et sted som er trygt å snakke uten dom. Ingen vil forstå bedre enn folk i det rommet," Clark sier.

Angstlidelse: lage din støttenettverk

For å finne en støtte gruppe i ditt område, kan du spørre din terapeut eller psykiater for anbefalinger. Du kan også sjekke din lokale telefonboken eller søk på nettet for angstlidelse støtte grupper på nettsteder som for eksempel angst lidelser sammenslutning av europa.

Connolly understreker viktigheten av å bare besøke anerkjente nettsteder, som de tilknyttet større foreninger. Hun foreslår Anxietypanic.com, som tilbyr god pedagogisk informasjon og en online støttegruppe og diskusjonsforumet. Mens online-støtte grupper og nettverk kan være svært nyttig, anbefaler Connolly finne et personlig angstlidelse støtte gruppe også.

Connolly oppfordrer også folk med angstlidelser å vurdere å involvere familiemedlemmer i deres behandling. "Familier og ekteskap er rammet av angst og påvirke angst. Så når noen i et forhold sliter med angst, kan det være veldig viktig å få noen form for par eller familie terapi", forklarer Connolly.

Selv om du allerede har et sterkt nettverk av venner og familie, og særlig hvis du ikke gjør det, kan en støttegruppe hjelpe deg å takle en angstlidelse. Omgir deg med folk som forstår hva du går gjennom og er der for å feire hvert trinn for utvinning din virkelig kan øke ditt humør. Og når din suksess hjelper oppmuntre andre mennesker med angstlidelser, vil du føle deg enda bedre.