Evb

Å bli en miljøvennlig shopper

Stilt overfor en myriade av produkter og beslutninger i butikken, hvordan du blir en grønn shopper?

"Grønn shopping" innebærer aktivt å tenke på effekten av spesifikke produkter og produkt emballasje på miljøet når du gjør kjøpsbeslutninger.

De grunnleggende begrepene grønn shopping er den samme som for en helhetlig grønn hverdag plan. Å handle i en miljøvennlig måte, fokus på:

 • Redusere. Grønn handle innebærer å velge produkter som bruker mindre naturressurser, unngå unødvendige kjøp, og skape minst mulig avfall mulig.
 • Gjenbruk. Å gjøre din shopping mer miljøvennlig, må du oppsøke produkter og emballasje som tidligere har blitt brukt eller som kan brukes på en annen måte etter at du er ferdig med dem.
 • Gjenvinning. Når tilgjengelig, bør du kjøpe elementer som kan resirkuleres, eller som er laget av resirkulert materiale.

Ingredienser av et miljøvennlig produkt

Noen produkter er helt grønn. Men generelt, jo mer av følgende kriterier et produkt tilfredsstiller, mer miljøvennlig det er:

 • Holdbar. Produkter som er laget for å vare og er av høyere kvalitet, slik som oppladbare batterier og gjenbrukbare vannflasker, vil forbli funksjonelle lenger enn disponibel eller mindre holdbare produkter.
 • Minimal emballasje. Emballasje er egentlig søppel som er bestemt for et deponi. Så når du har et valg, velge elementer som har mindre emballasje. Elementer som er solgt i bulk eller i multi-pakker er ofte gode valg å kutte ned på emballasjeavfall.
 • Brukes. Kjøpe en brukt eller overhalt produkt betyr å lagre verdifulle ressurser som ville ha blitt brukt til å lage en ny versjon av produktet for deg.
 • Resirkulert. Pakking og produkter som er laget av resirkulert innhold er mer miljøvennlig enn de som ikke er det. Og når du kjøper et produkt som du vil til slutt kaste, velger en laget av resirkulerbare materialer når det er mulig.
 • Energieffektive. Elektronikk og hvitevarer bør utformes for å være energieffektive, noe som betyr at de bruker mindre energi enn konvensjonelle produkter. Elektronikk og hvitevarer som er en del av US Environmental Protection Agency og Department of Energy Energy Star-programmet oppfyller disse kriteriene.

Flere tips for grønn hverdag

I tillegg til å se etter grønne produkter, øve følgende for å handle på en mer miljøvennlig måte:

 • Del med venner. For produkter du bruker bare sporadisk, vurdere å gå inn på kjøp med venner eller naboer og dele elementene. Eller låne et element du trenger fra en venn og gjengjelde tjenesten ved å låne din venn et element han eller hun ikke har.
 • Unngå disponibel plastposer. Kjøp noen rimelige, gjenbrukbare handlenett og holde dem med deg. På den måten trenger du ikke å bruke plastposer forhandlere og kjøpmenn gi. Når du er i et bind og må bruke engangs poser, bruk så få som mulig, eller utføre noen elementer ut av butikken uten en pose, og sørg for å resirkulere plastposer.
 • Vurdere hvert kjøp. Før du kjøper noe nytt, ta litt tid til å tenke på om du virkelig trenger det. Noen ganger kan du gjøre uten et element, eller du kan leie eller låne den i stedet for å kjøpe den nye.

Når du bestemmer deg for å bevisst tenke på miljøet mens du handler, vil du være i stand til å ta avgjørelser som hjelper spare jordens ressurser, bruker mindre energi, og skape mindre avfall.