Evb

9 tegn din antidepressive fungerer ikke

Finne den rette depresjon behandling kan ta tid. Du kan bidra til fortgang i prosessen hvis du kjenner tegn på at antidepressiva ikke virker for deg.

For mange mennesker, finne den rette depresjon behandling er en prøve-og-feile prosess. "Den største studie som så på effekten av antidepressiva, STAR * D Report, fant at bare 37 prosent av folk opplevde lindring av sine depresjonssymptomer [kjent som remisjon] etter å ha prøvd en antidepressiv," sier bord-sertifisert psykiater Joseph Hullett, MD, senior medisinsk direktør for OptumHealth Behavioral Solutions i Minnesota. "Og selv etter å ha prøvd fire forskjellige depresjon behandlinger, oppleves bare 67 prosent av folk remisjon."

Oddsen kan virke noe stablet mot deg som du søke etter den rette depresjon medisinering. For å bedre sjansene dine for å finne den behandling som fungerer best for deg, se etter disse ni tegn du med antidepressiva fungerer ikke, fungerer ikke godt nok, eller ikke lenger fungerer som det skal:

En. Du føler deg bedre med en gang. "Hvis du svare på et antidepressivum svært raskt, det er faktisk et dårlig tegn," Dr. Hullett sier. Antidepressiva virker ved å øke og balansere godfølelse neurochemicals i hjernen, blant annet serotonin, dopamin og noradrenalin, en prosess som tar litt tid. Depresjon lettelse fra et antidepressivum tar vanligvis to til 12 uker for å sette i, med en topp på seks til åtte uker. "Så hvis du føler deg annerledes umiddelbart etter start en depresjon behandling, er det enten en bivirkning av depresjon medisiner eller en placebo effekt," Hullett sier.

2. Du ikke opplever lindring av depresjon symptomer etter et par måneder. "Du burde se noen bedring innen tre måneder etter oppstart antidepressiva", forklarer Zinia Thomas, MD, en psykiater ved Spectrum Psychiatry in St. Louis, Mo "Hvis du har vært på en tilstrekkelig dose av en depresjon medisiner i tre måneder, og du ikke får resultater, er det nok på tide å prøve noe nytt. "

3. Du føler en plutselig bølge av energi -. Sammen med blues "Hvis du føler deg mer fysisk energi etter start et antidepressivum, men du fortsatt har en depresjon, det er gode og dårlige nyheter", sier Gabriela Cora, MD, MBA, en psykiater i Miami. "Det betyr at depresjon medisiner begynner å virke, men ikke på den rette måten." Hun sier at økt fysisk energi kombinert med depresjon er en dårlig kombinasjon som kan få deg til å handle ut eller øke risikoen for selvmord. "Så rapportere disse symptomene til legen din med en gang, "oppfordrer Cora.

4. Du opplever ubehagelige bivirkninger. "Den største studie som så på effekten av antidepressiva funnet at det ikke er noen markante forskjeller - de er alle ganske mye arbeid det samme," Hullett sier. Det betyr at du bestemmer hvilken depresjon medisiner for å ta kan komme ned til bivirkninger. Hvis du opp i vekt eller har seksuelle problemer på en antidepressiva, for eksempel, kan det være lurt å bytte til en uten disse bivirkningene, råder han.

5. Din antidepressiva ikke pakke den effekt det pleide. "Hvis du har vært på et antidepressivum i lang tid, kan kroppen utvikle en toleranse," bemerker Hullett. Så mens medisiner kan ha fungert bra som en depresjon behandling i starten, nå kan du være følelsen av at dens kraft har bleknet. Hullett foreslår å snakke med legen din om å øke dosen. "Hvis du har tatt 10 milligram av Prozac, for eksempel, kan din lege øke dosen til 20 milligram," sier han.

6. Din depresjon blir dypere. "Hvis din depresjon symptomene blir verre så snart du begynner å ta antidepressiva, eller de får bedre og deretter veldig plutselig bli verre, er det et tegn på at depresjon medisiner ikke fungerer som den skal, og du skal kunne se ditt helsepersonell med en gang, "Hullett sier. Spesifikke faresignaler å se etter inkludere Urofølelse eller rastløs, pacing eller konstant bevegelse, hånd vri, eller føler generelt ute av kontroll.

7. Dine depresjon symptomer har bedret seg, men du er fortsatt ikke selv. Hvis du opplever noen lettelse på antidepressiva, men det er ikke lindring du håpet på, kan det være på tide å prøve noe nytt, sier Dr. Thomas. Som kan inkludere å prøve en annen depresjon medisiner eller legge rådgivning, psykoterapi, stemningen som øker cardio trening, eller til og med lysterapi til din behandlingsregime. Kombinasjonen av medisiner og andre depresjon behandlinger kan øke hastigheten på tid til bedring og redusere totale tid på antidepressiva, sier hun.

8. Du har voldsomme humørsvingninger "Depresjon medisiner kan noen ganger føre til humørsvingninger, spesielt hos personer som har en tendens mot bipolar lidelse - depresjon og mani,". Hullett sier. Hvis du føler deg uvanlig opprømt eller blir du veldig konsis med din ektefelle, bryte møbler, eller har en ukarakteristisk anfall av veien raseri, trenger du sannsynligvis å endre antidepressiva, råder han.

9. Etter en lengre periode på et antidepressivum, din depresjon borte. "Hvis du har tatt antidepressiva i minst 6 måneder, og du har oppnådd remisjon, så kan det være på tide å slutte helt," bemerker Hullett. Han understreker viktigheten av å sakte nedtrapping depresjon medisiner, imidlertid. "Antidepressiva kan spesielt selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), produserer fysiske abstinenssymptomer hvis du slutter å ta dem plutselig," sier han. "Så du trenger å redusere dosen av depresjon medisiner sakte, vanligvis over noen uker."

Antidepressiva kan være svært nyttig, men de er ikke som å ta aspirin for en hodepine. Hvis du føler at medisinen ikke fungerer opp til dine forventninger, ringe legen, og han eller hun kan hjelpe deg å komme tilbake på rett spor til å føle deg bedre.