Evb

9 kaldt og influensa rettsmidler for en god natts søvn

Er kaldt og influensa symptomer robber deg for resten din? prøve disse hjemme rettsmidler for å hjelpe deg å sove lettere.

Når du sliter med forkjølelse og influensa symptomer, få nok hvile er den beste medisin. "Kroppen går inn i healing modus når den sover", sier Donald Novey, MD, en familie og integrerende medisin spesialist i Poulsbo, Wash "Mer søvn betyr mer tid til å gro - så enkelt er det."

Dessverre, får kvalitet søvn er noen ganger lettere sagt enn gjort, spesielt når forkjølelse og influensa symptomer inkluderer tett nese og post-nasal drypp. Disse symptomene påvirker sove mest fordi de forårsake hoste og gjøre det vanskelig å puste, sier Dr. Novey. "Bad muskelsmerter kan også gjøre folk svært ubehagelig," legger han til.

Kaldt og influensa rettsmidler for å hjelpe deg å sove

Du trenger ikke å kaste og slå hele natten når du kjemper en forkjølelse eller influensa. Prøv disse hjem søvn rettsmidler for å få bedre søvn:

  • Hopp i dusjen. Novey anbefaler en varm dusj eller bad rett før sengetid. "Kroppen er" kald " når du er forkjølet, og varme bidrar til energi, redusere symptomer, og slappe muskler, "forklarer han." Dette er en av de beste måtene å fremme bedre søvn når du er syk. "
  • Brygge en kopp te. Hot, koffeinfri te med litt frisk sitron juice kan umiddelbart redusere rennende nese symptomer, sier Novey. Spesielt kan ingefær te bidra til å redusere muskelsmerter og generere en følelse av velvære, sier han. Novey oppskrift for en enkel ingefær te: Tynt skjære en 4-tommers stykke fersk ingefær og kok i 30 minutter i en halv liter vann. Legg kanel bark og sukker eller honning for ekstra smak. Det er best å nippe denne brygge en stund før sengetid, da det kan stimulere magesyre og potensielt forårsake halsbrann, sier han. Dersom te inn magen, prøver å spise en toast eller noen knekkebrød med det å roe magen. Kamille te er også et godt valg for å hjelpe deg å slappe av.
  • Heve hodet. Noen ganger nesetetthet er verre når du ligger nede, så heve hodet med ekstra puter eller et skum kile kan bidra til å lindre noen kalde og influensa symptomer. Dette kan være spesielt gunstig for små barn.
  • Åpne luftveiene. Saltvann (salt og vann) nesespray kan hjelpe med en tett nese. Du kan også prøve selvklebende decongestion nese strimler, som utvider neseborene fra utsiden for å gjøre puste lettere. Hvis nesen blir rød og rå, kan en skvett av vaselin berolige irritert hud.
  • Fukte luften. Plassere en luftfukter eller vaporizer flere meter fra sengen kan lette nesetetthet ved å bryte opp slim slik at du kan hoste det opp. Fuktig luft kan også lindre hoste selv. I et barns soverom, bruk kun en kul-tåke vaporizer, fordi varme-tåke enheter kan forårsake forbrenning yngre barn kommer for nær. Pass på å tømme og rengjøre luftfukteren daglig så det ikke blir mugne.
  • Velg dine medisiner nøye. Noen over-the-counter kaldt og influensa rettsmidler bør unngås ved sengetid. Styr klar av slimhinneavsvellende midler fordi de inneholder ingredienser som er stimulerende og kan forstyrre søvnen, sier Novey. Antihistaminer er søvndyssende og bedre valg om natten, legger han til.
  • Sette scenen for søvn. Sørg for at soverommet er som bidrar til søvnkvalitet. Den europeiske Academy of Sleep Medicine antyder forvandle soverommet til en "hule" ved å sørge for at det er stille, mørkt og litt på kul side.
  • Slapp av. "Hvis hjernen din er opptatt med noe annet, det beroliger," Novey sier. Han foreslår å slå på beroligende musikk for å hjelpe deg Jon Blund. Du kan også prøve å praktisere en avspenningsteknikk som meditasjon eller pusteøvelser i sengen for å hjelpe deg å sovne.
  • Kutt ned på meieri. Hos noen mennesker kan melkeprodukter som melk, ost og yoghurt produsere mer slim og føre til en forverring av forkjølelse og influensa symptomer, sier Novey. Unngå melkeprodukter når du er syk kan bidra til å forbedre lunger.

"La hver forkjølelse eller luftveisinfeksjon du fange være en inspirasjon for å unngå dem i fremtiden," Novey antyder. Det betyr at følgende grunnleggende helse vaner for å holde immunforsvaret sterk. Disse inkluderer å spise godt, trene regelmessig, håndtere stress, vaske hendene ofte, og gjør at du får kvalitet søvn på en jevnlig basis.