Evb

8 tips for din back-to-school skoen søk

Ønsker du å få barnas skoleår av på høyre fot? den starter med velsittende sko! disse tipsene vil hjelpe deg å finne dem.

Nye sko er en del av nesten alle barna back-to-school rutine. Men er du utrustning barna med riktig fottøy? Ifølge eksperter, i mange tilfeller er svaret nei. Og dette er et reelt problem, fordi sko som passer ordentlig er en viktig del av barnets vekst og utvikling. Ifølge den europeiske podiatric Medical Association, kan godt tilpasset fottøy selv bidra til å forhindre barndommen fedme ved å oppmuntre bevegelse og redusere risikoen for skade eller smerte under fysisk aktivitet.

Ifølge Jordana Szpiro, DPM, en podiatrist i privat praksis i Boston-området, har flere studier gjort med store grupper av barn funnet at mer enn 50 prosent av barna har på seg feil størrelse sko. "Oftere enn ikke, de skoene de er i er for små, "sier Dr. Szpiro.

Mens barnas sko butikker og avdelinger kan være kaotiske steder, det er enkle grep du kan ta for å sikre at barna er utstyrt med komfortabel, godt tilpasset fottøy:

  • Ikke kjøp sko med "rom til å vokse." Barnas føtter vokser veldig fort, så mange foreldre tror de kan spare penger ved å kjøpe sko med litt ekstra plass i dem. Szpiro fraråder dette, og advarer om at "bruddet i skoen for tærne og Buen vil begge være på feil sted, og kan ha skadelige effekter på muskel utvikling og aktivitet."

    Sko bør ha et lite rom i tå boksen for føttene til å flytte, legger Neil M. Scheffler, DPM, en podiatrist ved Sinai Hospital i Baltimore. "Det bør være litt plass i tærne, men ikke for mye å" vokse inn i, "sier han.

  • Unngå å kjøpe sko på nettet. Selv for voksne, dette er ikke den beste ideen, men du kan sannsynligvis komme unna med det fordi din skostørrelse ikke er i endring. For skolebarn med voksende føtter, men å kjøpe sko på nettet er vanligvis en no-no. "Det er alltid best å kjøpe sko med barnet til stede, i en butikk som har en kunnskapsrik selgere", sier Szpiro. "Det er greit hvis du nettopp har kjøpt det samme paret og vet de passer i øyeblikket, men hvis barnet ikke har vært dimensjonert nylig, er det ikke en god idé."
  • Atletisk sko er alltid en god innsats. Det er vanskelig å slå demping og støtte av en god atletisk sko når det gjelder utrustning barna å gå tilbake til skolen. "En løpesko eller støttende walking sko er det beste alternativet, "sier Szpiro. "Stride Rite, Nike, og Thom MCAN har alle gjort studier om barns føtter og er et godt sted å begynne. Det er ikke å si andre merker kanskje ikke den bedre sko for barnets fot, men disse selskapene har lagt vekt på å utforme spesielt for barn. "
  • Husk at du får det du betaler for. Billige sko kan passe ditt budsjett, men det er vanligvis best å huske det gamle ordtaket når det gjelder å kjøpe sko. Det kan være noen unntak, sier Dr. Scheffler. "Det er noen mindre dyre sko som er godt laget," sier han. "Spør en orthopedist for forslagene i hver priskategori."
  • Slå opp rotasjonen. Szpiro foreslår å bytte mellom to par sko for å unngå fotproblemer. (Voksne bør gjøre dette også.) "Sørg for at du har minst to par av all aktivitet 'daglige' sko å bytte fra en dag til den neste," sier hun. "Som med voksne, er det best ikke å ha samme sko to dager på rad."
  • Unngå hand-me-downs. Det kan være en økonomisk løsning, men Scheffler sier sko ikke fungerer på samme måte som andre typer klær når det gjelder å overlate dem ned til yngre barn. "Aldri hånd sko ned fra barn til barn," sier han. Ikke bare er skoene trolig slitt ut, men de er også trolig formet for å bedre passe den første barnets fot.
  • Sørg for at blonder eller stropper holde tett. Riktignok er det vanskelig å sjekke opp på din skole barnas sko hele dagen, men sørg for å understreke viktigheten av å holde blonder eller stropper på fottøy sine stramt. "Hvis de vil bytte sko i løpet av dagen på skolen, og det er blonder, spenner, eller borrelås nedleggelser, sørge for at de gjør dem godt nok, men ikke for stramt," sier Szpiro. "Barn har en tendens til å bære sine sko med lisser løs, noe som predisponerer dem til skader og tretthet."
  • Styr klar av flip-flops. Slutt, flip-flops kan virke som en morsom valg til barna, men Szpiro sier de gjør nesten ingenting for å støtte og beskytte foten. "Definitivt unngå flip-flops," sier hun. "De er ikke bare unsupportive men farlig å kjøre i."

Altfor ofte kjøpe nye sko er henvist til bunnen av handleliste, og du takle det når du har minst energi. Flytt det til toppen av listen, og få barna på vei tilbake til skolen på høyre fot - og i de rette skoene.