Evb

8 enkle måter å redusere risikoen for demens

Fra å spise din greener å lage tid til venner, det er mye du kan gjøre for å redusere risikoen for demens og Alzheimers sykdom.

Hvis du tok musikktimer som en gutt, er det gode nyheter: Enten du tooted en trompet eller hamret på piano, har forskere ved Emory University funnet ut at det kan ha finjustert dine mentale evner.

Den nye, liten studie sett på 70 voksne i alderen 60 og 83, alle med gode regninger ved helse. De med mest musikalsk opplevelse tendens til å gi bedre resultater på kognitive tester enn de med liten eller ingen musikalsk kunnskap. Interessant nok, utførte deltakerne som fortsatt spilte et instrument ikke bedre enn de som spilte et instrument som barn, viser viktigheten av å starte i ung alder.

De kognitive testene som brukes i studien måle hjernens funksjoner som vanligvis avta med alderen, og mer dramatisk med Alzheimers sykdom og andre former for demens. Så er piano-spiller barnet vidunderbarn Scot-fri fra å få demens en dag? Nei, men det absolutt ikke kan skade. Og det er ikke den eneste måten å potensielt redusere demens risiko.

Hvordan redusere demens risiko

Det er mye du kan gjøre for å proaktivt redusere risikoen for demens. Det første trinnet er bare å være realistisk om risikoen din - hvis demens forekommer i familien din, som bør motivere dere til å ta bedre vare på deg selv.

Her er noen flere skritt du kan ta:

  • Håndtere stress. "Biologisk sett gjør stresset virkelig dårlige ting til vår hjerne, spesielt hippocampus. Det er en viktig hjernens struktur så langt som læring og hukommelse, og det er den første bygningen som begynner å vise problemer med demens ", forklarer Andel. Stressmestring innebærer en rekke verktøy, men en tilnærming som kan være nyttig for demens omsorgspersoner tar fordel av støttetjenester og avlastningstjenester slik at de kan få en sjanse til å lade batteriene.
  • Behandle depresjon En historie med depresjon synes å forutsi demens senere -. Så hvis du leve med depresjon, søker behandling nå.
  • Spis frukt og grønnsaker. Andel sier at nye data tyder på at voksne som spiser sine frukt og grønnsaker, spesielt i middelalderen, er lavere risiko for å utvikle demens enn sine jevnaldrende hvis platene er mindre grønt.
  • Vær aktiv. Regelmessig fysisk aktivitet har en beskyttende effekt. Ikke svette det hvis du ikke kjører maraton - moderat daglig aktivitet er fine.
  • Få venner. Sterke sosiale nettverk gi en viss beskyttelse mot Alzheimers sykdom og hukommelsestap, sier Andel. Forskere er ikke sikker på nøyaktig hvorfor dette er, men venner gir mange fordeler, inkludert å holde deg mentalt aktiv og staving av stress og depresjon.
  • Søke kompleksitet. Hjernen blomstrer når den er utfordret til å lære og huske nye ting. Dette kan være grunnen til å ta kurs eller gjør kryssord eller logiske oppgaver synes å avverge hukommelsestap. Men Andel sier at denne fordelen er også sett hos personer som har yrker med høy grad av kompleksitet.
  • Holde seg frisk. Bor på toppen av tilstander som høyt blodtrykk, høyt kolesterol, og diabetes er alle nøkkelen til å redusere risikoen for demens. Likeledes, slutte å røyke og kutte ned på drikking av alkohol, som begge legger til risikoen din.
  • Kjenner tegn. Selv med hardt arbeid og gode intensjoner, kan du en dag bli møtt med demens. Ikke forsinkelse får hukommelsestap eller andre urovekkende symptomer evaluert - mange former for demens svare på tidlig behandling.

Til syvende og sist, sier Andel, det beste rådet for dempende din frykt om fremtiden hukommelsestap eller Alzheimers sykdom er å leve som full og rik et liv som du muligens kan akkurat nå.

"I utgangspunktet hvis du er aktiv i en respekt eller en annen, du er bedre enn noen som ikke er det," Andel sier.