Evb

7 tegn du kan ha grå stær

Selv om grå stær utvikles langsomt, er det best å ta kontakt med øyelege hvis du opplever noen av disse symptomene. Legene kan ikke ønsker å vente på grå stær å forverres før bruk.

Hvis du har grå stær, har du sannsynligvis ikke vil oppleve smerter eller rødhet. Mest katarakt symptomer er relatert stedet til synsproblemer. Katarakt utvikler seg vanligvis langsomt, og de vanligvis forårsake uklart, skyet visjon, men det er andre symptomer som kan oppstå. Husk at følgende symptomer kan være forårsaket av andre øyesykdommer i tillegg - du må diskutere dine synsproblemer med øyelegen å komme frem til riktig diagnose av tilstanden din.

Erkjennelsen av katarakt symptomer

Disse syv symptomene kan være tidlige tegn på grå stær:

En. Skyet visjon. En grå stær forekommer når linsen på øyet blir overskyet. Først en grå stær er små, slik at bare en liten del av objektivet påvirkes, og du kan ikke merke det. Over tid vil imidlertid katarakt vokse og forårsake skyet visjon, sier Anthony Zacchei, MD, av Kremer Eye Center i King of Prussia, Pa

2. Lens misfarging. Når du har grå stær, endrer linsen sakte til en gulaktig eller brunlig farge. Dette legger en brunaktig farge til visjonen din. Som med skyet visjon, kan endringen i fargetone ved første være så liten at du kan ikke merke en visjon problem. Men med tid, kan missfarging eller falming av farger øker, noe som gjør det vanskeligere å utføre dagligdagse oppgaver, som å lese eller se på TV. Som linse misfarging fremskritt, kan du ikke være i stand til å identifisere farger, særlig blå og lilla. "Mennesker med grå stær har ofte en nedgang i deres fargesyn," Dr. Zacchei sier, "og etter at jeg fjerne dem, sier de er farger så mye lysere."

3. Nærsynt skift. "Dette skjer når en pasient som pleide å være i stand til å se veldig bra langt unna, men trengte lesebriller, "sier Jay Schwartz, DO, av Schwartz Laser Eye Center i Scottsdale, Arizona" Plutselig de don ' t trenger lesebriller lenger, men deres avstand visjon har blitt mye verre. Dette er et tegn på at grå stær er i ferd med å utvikle seg. Det er forårsaket en endring i linsen, og pasienten har blitt veldig nærsynt. "Endringen er bare midlertidig. I en meget kort tid, vil imidlertid den pasientens linsen blir meget uklar, og hans eller hennes syn kan ytterligere forverres.

4. Dårlig nattsyn. "Folk som pleide å være i stand til å kjøre godt om natten, og som ikke får mye gjenskinn eller stjerne-sprengning fra møtende biler synes det er mye mer vanskelig å kjøre om natten," Dr. Schwartz sier.

5. Blending og glorier. Dersom du utvikler grå stær, kan du oppleve at lyset fra solen, en møtende bilens frontlykter, eller lamper virke for lyse. Grå stær kan føre til at du ser gjenskinn eller glorier rundt lyskilder.

6. Dobbeltsyn. Opplever dobbelt syn på ett øye er en katarakt symptom som, ironisk nok, kan forbedre som katarakt vokser.

7. Visjon endringer. Finne at dine vanlige briller eller kontaktlinser trenger hyppig oppdatering er en tidlig varsling tegn på grå stær.

Iverksette tiltak

Noen ganger kan en katarakt vokser så store at det er helt hvit og er synlige for det blotte øye - ". Overmoden" slik katarakt blir beskrevet som

Øyeleger pleide å vente på grå stær til å bli "moden" før de opererte på dem, men at tenkning har endret seg. Sier Schwartz, "Med sikkerheten til prosedyren og dagens teknologi, er det utrolig enkelt og trygt å fjerne grå stær gjennom kirurgi. Vi kan tilby så mye for å bedre pasientens syn at vi ikke vente for grå stær for å få virkelig dårlig. "

Hvis du opplever noen av symptomene på grå stær er nevnt ovenfor, snakk med din øyelege om behandling.