Evb

7 måter kroppen din blir bedre med alderen

Tror du har noe å se frem til når du blir eldre? tro om igjen! aldring kan faktisk forbedre helsen på en rekke uventede måter.

Ettersom årene flyr forbi, er det lett å fokusere på de mindre enn ønskelig aspekter av den aldrende kroppen. Men visste du at, på noen måter, kroppen din faktisk blir bedre med alderen? Faktisk, leger og forskere oppdager at den naturlige aldringsprosessen har bevislig helsemessige fordeler, alt fra mindre følsomme tenner til mer langvarige orgasmer. Endringene er ikke dramatiske, og de sikkert ikke vil slå tilbake hendene på gang, men selv små fysiologiske forbedringer kan gjøre en stor forskjell når det kommer til å føle seg yngre og nyte livet mer.

Her er sju reelle fordeler du kan se frem til når du blir eldre.

 1. Ned ising i tennene
  Hvis du alltid har hatt smertelig følsomme tenner, vil de bli mindre, slik som du alder. Det er fordi overflaten mellom emalje og nerver legger ned mer dentin (tennenes indre hardt vev) som tenner alder, noe som resulterer i ekstra isolasjon og en redusert smerte respons. Dette kan gjøre tannbehandling mindre smertefullt også. "Mange eldre føler mindre smerte enn yngre pasienter - til et punkt der de ikke trenger narkose for enkle tannbehandling," rapporterer Claire Collins, DMD, førsteamanuensis i odontologi ved Universitetet i Colorado-Denver School of Dental Medicine.

  Sunn råd for å øke komfort og helsen til tennene, være grundig om regelmessig tannpuss og tanntråd. "Plakk fra matrester kan oppløse tennene sine emalje, noe som vil utsette dentin og nerver, økt følsomhet og smerte", sier Collins. Så holde seg på toppen av din daglige dental diett for å hindre forfall.
 2. Mildere allergi
  Plaget av allergi hele livet? De vil være mindre belastende som du blir eldre. "Etter 50 år, reagerer kroppen med mindre voldsomhet til høysnue og andre sesongmessige allergier, kanskje fordi eldre organer produserer mindre av den allergiske antistoff IgE," sier allergolog Michael Welch, MD, co-regissør av allergi og astma Medical Group og Research Center i San Diego og professor i medisin ved University of California-San Diego. Mange matallergier avta, også. Imidlertid kan alvorlige overfølsomhet for tre nøtter og peanøtter ikke gå bort. Av ukjente grunner, disse matallergier pleier å være livslang, sier Welch.

  Healthy Advice Du kan oppleve at du klarer å få av uten antihistaminer og andre allergi medisiner under allergi sesongen. Men snakk med legen din før du slutter å ta medisiner - spesielt hvis du har astma fordi allergi kan utløse astmatiske episoder.
 3. Færre forkjølelser og andre virus
  Du er mindre sannsynlig å bli syk med forkjølelse og andre mindre virusinfeksjoner etter midlife. Grunnen: Hver gang kroppen blir utsatt for et virus, utvikler det antistoffer som gjør deg immun mot viruset i fremtiden. Dette betyr at mer du alder, jo mer sannsynlig er det at du vil være immun mot mange - men ikke alle - kaldt virus. Det er mer enn 200 forskjellige virus som forårsaker forkjølelse. "Men etter den tid du nå dine 60s eller 70s med en levetid på forkjølelse bak deg, du har utviklet immunitet mot mange av de sirkulerende kaldt virus," sier Jack Gwaltney, MD, en smittsom sykdom spesialist ved University of Virginia School of medisin i Charlottesville. Dessverre betyr dette økt immunitet ikke gjelder influensa-viruset, som denne feilen muterer hvert år.

  Healthy Advice Få en influensa skutt, og vaske opp ofte. Håndvask er et top-notch influensa og kald preventer. Å øke immunitet, få nok søvn, spise mye frukt og grønnsaker, og aktivt håndtere stress, en kjent immunitet-Sappør.
 4. Lite vedlikehold hud
  Si farvel til problemer med fet hud. Etter 50 år, hudens olje sekreter tregere i både menn og kvinner. "Den skinnende utseende som mange mennesker hater vil begynne å forbedre," sier Audrey Kunin, MD, en hudlege i Kansas City og grunnlegger av dermadoctor.com. Tenker på å gå under kniven? Kosmetisk kirurgi arr kan skjules lettere når du er eldre fordi moden hud er mindre sannsynlig å springe tilbake og vise en separasjon enn ung, elastisk hud. Og du kan barbere sjeldnere, og kan slutte å bruke deodorant. "På grunn av hormonelle endringer i de senere årene, bremser veksten av ansikts-og kroppshår, og svettekjertler forsvinne," Kunin legger.

  Healthy Advice Selv om du vil lukte bedre, betyr mindre svett du er høyere risiko for overoppheting og heteslag, så pass på å drikke rikelig med vann i varmt vær. Dr. Kunin anbefaler at du installerer en vann-basert fuktighetskrem etter dusjen eller badekaret fordi vann fra springen kan stripe huden av olje og fuktighet.
 5. En montør hjernen
  Noen minne funksjoner, for eksempel ordforråd og lang sikt minne, stadig skjerpe hvis du bor mentalt aktive. "Memory kan trenes akkurat som musklene," sier Gary Small, MD, forfatter av "The Memory Bibelen" og direktør ved University of California-Los Angeles Senter on Aging. "Hvis du gjør det meste ut av minnet, og bruker det jevnlig, kan den delen av hjernen din faktisk bli bedre når du blir eldre." Faktisk viser forskning at minne ferdigheter kan være slipt godt inn i alderdommen.

  Sunn råd for å skjerpe hukommelsen, gjør mind-utfordrende aktiviteter. "Prøv å gjøre et kryssord hver dag for å bidra til å bygge og vedlikeholde vokabular og hukommelse," anbefaler Small. Å lære et nytt språk også kan hjelpe. Forskning tyder på at visse matvarer kan bidra til alder-bevis hjernen. En 2008 britisk studie fant at å spise blåbær kan forbedre hukommelse og læring, og drikker eplejuice kan forbedre hukommelsen ved å hindre nedgangen av et viktig signalstoff, ifølge en studie publisert i Journal of Alzheimers Disease.
 6. En ungdommelig hjerte
  Overraskende, hjerte knapt aldre i det hele tatt og faktisk kan styrke - så lenge du holde kolesterolet og blodtrykket i sjakk. "Selv om det er noen innsnevring av arteriene med aldring, forblir pumping evne til hjertet sterke gjennom hele livet hos friske mennesker," sier Nieca Goldberg, MD, en talskvinne for European Heart Association og medisinsk direktør i New York Universitys kvinner Hjerte Program. Gener gjør spiller en rolle i hvordan hjertet ditt aldre, men sunnere livsstil, jo mer sannsynlig ditt hjerte holde seg sterk godt inn i 80-tallet og 90-tallet. "Trening, kosthold, og ikke røyke er viktigere enn genetikk i å opprettholde helsen til hjertet etter fylte 60 år", sier Goldberg.

  Sunn Råd Arterie velvære er avgjørende for å forebygge hjerteinfarkt. Få ditt blodtrykk og kolesterol sjekkes årlig, spise en lav-fett diett, opprettholde en sunn vekt, og trener regelmessig for å hjelpe age-bevis blodårene dine.
 7. Økt seksualitet
  En endring i den hormonelle balansen begynnelsen på begynnelsen av 50-tallet kan øke kvinners libido og hennes evne til å ha orgasmer, sier Jessica Fields, Ph.D., et forsknings førsteamanuensis ved Senter for forskning på kjønn og seksualitet i San Francisco. Mange kvinner rapporterer også en økning i hyppighet og intensitet av orgasmer som de blir eldre. Faktisk viser noen undersøkelser at hyppigheten av orgasmer øker for kvinner i hvert tiår, inntil de octogenarian år (alder 80-89). Men menn har grunn til å feire, også. Etter 60 år, senene som fester penis til kroppen begynner å slappe av. Forutsatt en mann forblir slank, gjør dette til den slapp penis ser lenger med hver 60-plus tiåret.

  Healthy Advice Ikke anta at å få eldre betyr at sex trenger å falle av veikant. "Mange 60-pluss folk nyte et aktivt sexliv som ofte er bedre enn hva de likte i tidlig voksen alder," sier Fields. Plus, noen undersøkelser tyder på at hyppig sex bidrar til å øke immunforsvaret. Det kan også holde deg ser ung. En skotsk studie av 3500 mennesker fant at menn og kvinner som gjorde elsker minst tre ganger i uken så 10 år yngre enn sine mindre spreke kolleger.

Poenget annen bursdag kan være grunn til å glede seg. Så lenge du praktiserer gode helsevaner og få regelmessige legekontroller, kroppen din kan fortsette å forbedre på mange måter. Som fin vin, du er ikke å bli eldre, du blir bedre!

Lær mer i Everyday Health Longevity sentrum.