Evb

7 måter å skjerpe dine folk ferdigheter

Skjerpe dine folk ferdigheter kan hjelpe deg å opprettholde relasjoner og videreutvikle din karriere. Finn ut hvordan emosjonell intelligens og selvbevissthet bedre kommunikasjonen og øke selvtilliten din.

Livet ville være flott hvis alle fikk sammen og ble enige om alt. Men det er ikke den verden vi lever i. For å komme sammen i den virkelige verden trenger folk ferdigheter og mer. Enten å opprettholde relasjoner hjemme eller på jobben, må du vite hvordan du skal lytte, hvordan gjøre dine ønsker kjent, og hvordan du løser forskjeller uten konflikt.

Det er flere strategier du kan øve for å forbedre dine folk ferdigheter i å håndtere ulike personligheter og utfordrende situasjoner... og øke din tillit nivå i prosessen.

En. Utvikle din emosjonelle intelligens

Emosjonell intelligens tillater oss å være klar over og ansvar for våre følelser. Sliping din emosjonelle intelligens kan hjelpe deg å holde dine følelser balansert og øke selvtilliten din.


Hva jeg skal si (og hva som ikke skal si) til noen med depresjon

Disse strategiene vil hjelpe deg å utvikle din emosjonelle intelligens:

  • Lære å bli mer bevisst på dine følelser og reaksjoner til visse situasjoner. "Bevissthet er den grunnleggende ferdighet langs stien til bedre mellommenneskelige ferdigheter," forklarer Tres Roeder, grunnlegger og president for Roeder Consulting i Cleveland, Ohio.
  • Holde følelsene i balanse. "For å være i takt med andre, må du være i takt med deg selv," bemerker Debbie Mandel, MA, stress-management ekspert og forfatter av Addicted to Stress.
  • Gjenkjenne når du eller andre er stresset. Når det gjelder å håndtere vanskelige situasjoner, husk at "riktig timing kan føre til et bedre resultat. Hvis du eller den andre personen er stresset, vil du miste en felles plattform," råder Mandel.

2. Løse konflikter på en positiv måte

Det være seg på jobb eller hjemme, en viss konflikt er uunngåelig i ethvert forhold.

Prøv disse tre måter å forbedre dine folk ferdigheter og løse konflikter på en positiv måte:

  • Fokus på nåtiden. Holder på gamle vondt eller nag gjør det vanskelig å bevege seg fremover og bygge en bedre fremtid.
  • Tenk om å respektere den andre personen, ikke kontrollere dem. "Målet er å tilpasse seg situasjoner og mennesker, ikke pålegge deg selv på dem. Du kan vise respekt for andres meninger uten å være enig med dem," Mandel notater.
  • Fokus på kompromiss heller enn på å vinne eller tape. "I en konstruktiv konflikt målet er å satse på en rettferdig kompromiss. Det er ingen vinnere eller tapere", sier Mandel.

3. Lære å lytte til andre

Talking er enkel; reell kommunikasjon krever gode lytteferdigheter.


8 gode humør mat!

Praktisere disse tipsene for å bli en bedre lytter:

  • Ta hensyn til bøyning. "Forskning viser det store flertallet av kommunikasjonen skjer på ikke-verbal nivå," råder Roeder. "Vær oppmerksom på ikke bare hva folk sier, men også hvordan de sier det."
  • Ta deg tid til å virkelig lytte før du svarer. Når andre snakker, i stedet for å faktisk lytte til dem, er mange mennesker konsentrere seg om hva de har tenkt å si neste. Å gjøre dette kan føre til at du går glipp av viktige elementer i den andre personens synspunkt og resulterer i en mangel på ekte kommunikasjon. Ta deg tid til å være tålmodig og bare lytte før du starter i ditt eget synspunkt.
  • Ikke avbryt. "La den andre personen snakke uten å avbryte. Fokusering på hva en annen person sier og gjør øyekontakt hjelper oss virkelig forstå hva som er meningsfullt," bemerker Mandel.

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.