Evb

7 måter å få støvmidd under kontroll

Prøv disse enkle strategier for å håndtere støv midd allergi.

Hvis du har sesongmessige allergier, kan du være ulykkelig når blomstene er i full blomst på våren, men føler noen lettelse som været varmes opp og sommeren nærmer seg. Men hvis du er allergisk mot støvmidd - en av de største synderne når det gjelder innendørs allergi - sommeren er høysesong.

Ifølge European College of Allergy, Asthma & Immunology, så mange som 10 prosent av oss er følsomme for støvmidd, og i noen regioner, støvmidd er en faktor i 90 prosent av allergiske astma tilfeller. Støvmidd trives når luftfuktigheten er høy, og det er vanligvis flere midd i sommer og færre om vinteren i områder der årstidene endrer merkbart. I varmere og fuktigere klima, støvmidd er rikelig gjennom hele året.

Hvor er støvmidd funnet?

Støvmidd er overalt, selv i den reneste av husene. "Du kan ikke bli kvitt [støvmidd], det er ingen måte", sier Julie McNairn, MD, en allergolog / immunolog i Cincinnati. "Du må bare inneholde dem." Døde støvmidd og støv midd avfallsprodukter utgjør noen av støvet du kan se svevende i luften eller sitter på en hard overflate. De lever også i sengetøyet, stoppede møbler, tepper og tepper.

Diagnostisering støvmidd allergi

Symptomer på allergisk rhinitt fra støv midd allergener er som de fra andre årsaker til allergisk rhinitt, inkludert pollen, dyr dander, og kløende øyne og nese, nysing, og rennende nese. Allergener fra støvmidd kan også utløse astma symptomer.

Hvis du har astma eller nysing, rennende nese og kløende og rennende øyne som plager deg hele året - eller hele sesongen - lang, en allergolog kan finne ut om støv midd allergener som utløser symptomene dine.

Uten allergi testing, vil det være vanskelig å si om du reagerer på støvmidd eller har en allergi mot et annet stoff, som for eksempel pollen eller mugg. Men en anelse, sier Dr. McNairn, er at mennesker med støv midd allergi pleier å ha de mest alvorlige symptomene først i morgen. Grunnen: "Du har sovet i rommet ditt med støvmidd hele natten lang," McNairn sier. "Og soverommet er der støvet nivåene er høye."

Administrerende støvmidd allergi

Allergi medisiner og immunterapi (allergivaksinering) kan hjelpe administrere symptomer hos personer som har en allergi mot husstøvmidd. Og mens du ikke kan bli kvitt støvmidd, kan du lære å redusere det daglige eksponering for dem, sier McNairn. Her ser du hvordan.

  • Hold den relative luftfuktigheten i hjemmet under 50 prosent. En avfukter plassert i fuktige områder som kjelleren kan bidra til å oppnå dette.
  • Erstatt tepper med harde gulv, slik som parkett, linoleum eller fliser.
  • Vask sengetøy i varmt vann regelmessig.
  • Minimere antall myke gjenstander i hjemmet ditt som du ikke kan rense (utstoppede dyr og puter, for eksempel).
  • Ha en person som ikke er allergisk mot støvmidd eller andre innendørs allergener gjør rengjøring i hjemmet ditt.
  • Hvis du rengjør, bruke munnbind og beskyttelsesbriller for å begrense eksponering for luftbårne støv midd allergener.
  • Vurdere å erstatte stoppede møbler med skinnmøbler, som kan tørkes.

Det kan ta litt arbeid å holde støvmidd under kontroll, men det vil være verdt det - spesielt hvis du kan få noen nye møbler og et hus renere ut av avtalen!