Evb

6 slitasjegikt symptomer og behandlinger

Er leddsmerter og muskelsvakhet forlater du leter etter lindring? Prøv disse tipsene for å behandle de vanligste symptomene på slitasjegikt.

Nesten 27 millioner europeere, mange over 60 år, bor med slitasjegikt, som oppstår når brusk i leddene som fungerer som en pute mellom beina begynner å slites bort. Som brusken forsvinner, gnisser bena sammen og forårsake en rekke smertefulle og problematisk Artrose symptomer, og starter med leddsmerter.

Mens det ikke er noen fullstendig helbredelse, da osteoartritt oftest oppstår på grunn av normal slitasje på legeme forbundet med aldring, er det behandlingsstrategier å løse de vanligste artrose symptomer.

Slitasjegikt symptom no. 1: smerte

Smerte er det vanligste symptomet av artrose. "Grunnen til at folk går til legen for slitasjegikt behandling er oftest på grunn av smerter," sier Roy Altman, MD, professor i revmatologi ved Institutt for medisin ved UCLA. Fordi det ikke er mer brusk igjen å fungere som en pute, beina gni sammen, forårsaker smerte.

Behandlingen vanligvis brukt for leddsmerter er medisinering. Valgene spenner fra over-the-counter painkillers som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og paracetamol, til avanserte behandlinger som involverer antidepressiva. "Det nye konseptet er å behandle med medisiner som påvirker måten smerte er overført til hjernen," Dr. Altman sier. "Antidepressiva synes å ha smertestillende effekt." Andre medisiner inkluderer reseptbelagte smertestillende, som ofte er milde narkotiske stoffer, aktuelle salver og kremer, og kortison skudd.

Slitasjegikt symptom no. 2: stivhet

Stivhet er den andre osteoartritt symptom på at pasienter oftest oppleve. Folk opplever at de berørte ledd ikke fungerer så godt, spesielt etter at de ikke har flyttet dem en stund - etter en natts søvn eller etter en lang biltur eller flyreise. Naturlig rettsmidler ofte fungere godt for å behandle stivhet. Heat terapi er ett alternativ, med anvendt varme hjelper musklene til å slappe av og ledd for å løsne. For noen pasienter kan våkne opp og ta en varm dusj ta bort smerten, sier Altman. Du bør kanskje vurdere sinn-kropp praksis som yoga eller tai chi for å løsne stive ledd. Anti-inflammatoriske medisiner som NSAIDs er også et alternativ for å slappe muskler som har knyttede opp.

Slitasjegikt symptom no. 3: muskelsvakhet

Når leddsmerter blir så stor at folk prøver å unngå å bruke felles, kan muskelsvakhet føre. Dette skaper en ond sirkel som muskelsvakhet fører til felles å måtte bære opp under kroppsvekt og bli mer skadet og smertefullt.

Øvelsen kan ikke virke som en logisk behandling for et ledd som er betent og i smerte, men legene sier dette er akkurat hva Artrose pasienter trenger. Lett vekttrening og aerob trening kan styrke musklene rundt en leddgikt felles, forutsatt at det med mer støtte. For de som er overvektige, vil miste vekt ytterligere redusere belastningen på leddene.

Slitasjegikt symptom no. 4: hevelse

Hevelse skjer når muskler og sener rundt en leddgikt felles bli betent. Denne betennelsen oppstår vanligvis etter overusing leddet, noe som irriterer muskler og sener.

Resten er en god måte å håndtere hevelse. Ta alt presset og vekt av hovne ledd og prøv å ikke bruke det. Du kan også bruke en spenne til å gi felles en sjanse til å hvile og gjenopprette. Mens en joint er i ro, kan du redusere hevelse ved å bruke kalde omslag eller ta en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner.

Slitasjegikt symptom no. 5: redusert omfanget av bevegelse

Redusert omfanget av bevegelse oppstår når leddene blir så svekket at det ikke kan være fullt kontrahert eller utvides, slik at du ikke fullt utvide dine armer eller ben. Leddgikt fingrene begynner å krølle i, og forsøker å rette dem er smertefulle.

Fysioterapi kan gjenopprette noen utvalg av bevegelse. En kvalifisert fysioterapeut kan gi deg øvelser for å forbedre funksjonen av dine berørte ledd. Sørg for å gi prosessen tid til å jobbe. Men hvis du ikke ser noen bedring etter seks uker, vil du sannsynligvis trenger å vurdere en annen alternativ behandling.

Slitasjegikt symptom no. 6: deformerte ledd

Deformerte ledd utvikle seg som slitasjegikt utvikler seg. Benete sporer dannes på stedet der bein er å gni sammen. Dette skjer vanligvis i fingrene, men kan påvirke andre ledd.

Kirurgi er ansett som en siste utvei behandling for leddgikt, men er effektiv i å korrigere felles misdannelser. Leger kan gå inn i leddet og jevne ut eventuelle bein spurs som har utviklet, samt rydde opp revet brusk og fjern eventuelle bein fragmenter. Hvis felles har påført for mye skade, kan kirurgen anbefaler en felles erstatning.

Selv slitasjegikt kan være uunngåelig som vi alder, er det mange behandlinger for å bidra til å minimere smerte og gjøre bevegelsen - en viktig del av slitasjegikt behandling - mulig.