Evb

6 måter å rengjøre huset når du er deprimert

Et rent hus kan hjelpe en deprimert sjel. Lær å mestre ferdigheter som kan hjelpe deg å holde på toppen av husarbeid din.

En av de viktigste tegnene på depresjon er når du suspendere ta vare på dag-til-dag husarbeid, som rengjøring huset ditt. Depresjon gir deg følelsen så ned og sliten at du bare la ting gå. Dessverre, kan en rotete hus legge til disse følelser av depresjon - å skape en destruktiv syklus som lever av seg selv. Når rotet blir for stor og kaotisk, kan folk med depresjon ikke forestille meg hvordan jeg skal begynne å takle de huslige plikter. De føler seg håpløse og hjelpeløse mot rot og skitt, noe som forsterker depresjon.

Hvordan å holde det rent når du er deprimert

En fersk studie fant at utfører minst 20 minutters daglig fysisk aktivitet, inkludert innenriks husarbeid, dratt mental helse og senket risikoen for psykiske problemer. Ikke la depresjon tvinge deg til å leve i et rotete hus. Her er noen måter å takle:


  • Ren som du går. Noen ganger holde huset rent er så enkelt som ikke å fylle den opp i første omgang. Vaske opp rett etter å bruke dem, heller enn å la dem sitte i vasken, og lagre dine verktøy når du er ferdig med et prosjekt. Ved å sette ting unna rett etter du har brukt dem, kan du forhindre rot oppstår i første omgang - eller fra å bli enda verre.

    Du kan få lenger fram ved å ta vare på småting som hindrer smuss og skitt fra forming. For eksempel børsting din hund eller katt en gang i uken kutter ned på alle tumbleweeds av pels rullende gjennom huset ditt, som du etterhvert har å støvsuge.

  • Ikke utsette Når du har en depresjon, er det lett å skuldertrekning husarbeid av og si at du vil gjøre dem senere -. Kjempe som trang og leve i nuet. Hvis du tar vare på ting nå, vil det kutte ned på tid og krefter for å rydde opp i ettertid. Tørke opp søl rett etter det skjer er mye enklere enn å skrubbe en herdet, crusty flekken når den er tørket. Depresjon kan gjøre at du føler deg trist eller svak, men å ta vare på disse små oppgaver kan tilby deg en følelse av prestasjon og stolthet.
  • Bryt opp. Utarbeide en tidsplan, slik at du bare rense ett eller to rom hver dag kontra å måtte rydde hele huset, noe som kan virke som en enorm og krevende oppgave.
  • Oppbevar rengjøringsartikler omhu. Ikke være i stand til å finne de nødvendige rengjøringsmidler gir deg en sjanse til å kaste opp hendene og si: "Hvorfor bry seg?" Ikke bli frustrert - sørg for at du har det du trenger for hånden. Hold bad rengjøringsmidler i bad og kjøkken rengjøringsmidler på kjøkkenet. Hvis du har tregulv i første etasje og tepper i andre etasje, lagre støvsuger oppe for enkel tilgang.
  • Vær oppmerksom på travle områder. Hvis du føler deg spesielt trøtt eller deprimert, fokus på rengjøring av rom hvor familien tilbringer mesteparten av sin tid. Vakuum bereiste gangene eller rydde opp rotet på kjøkkenet og stuen. Tilbring din energi der det gjør mest godt.
  • Rope din familie i. Hvorfor skal du ha all moroa? Gi familiemedlemmer spesifikke rengjøring oppgaver å fullføre. Sørg for å la dem vite at ved å hjelpe til med husarbeidet, de hjelpe deg å takle depresjon.

Husk at ting ikke kan være ille som du tror. Åtti prosent av personer med depresjon bedre med riktig behandling, ofte i løpet av få uker. Du trenger ikke å trekke deg til et rotete hus mens du håndtere depresjon - ved å få ditt hjem i orden, vil du også kvitte deg med en kilde til stress.