Evb

6 måter å navigere restaurant servering på din neste utenlandske ferie

Advance måltid planlegging og lære noen viktige setninger vil gjøre stikke til kosttilskudd restriksjoner til en lek, selv når du er på reise i utlandet.

En del av moroa med en ferie i utlandet blir å prøve eksotiske retter fra et fremmed land. Men hvis du ikke snakker språket og kan ikke forstå menyen, hvordan vet du hva du skal bestille? Hvis du har matallergier eller andre kosttilskudd restriksjoner, er det enda mer viktig at du vet hva du spiser å gjøre restaurant servering så trygg som mulig.

Making restaurant servering tryggere og sunnere
Enten du har alvorlige kosttilskudd restriksjoner, inkludert matallergier, eller bare ønsker å holde seg til et sunt kosthold, kan gjøre prep arbeid før du drar hjemmefra og får anbefalinger etter at du ankommer din destinasjon hjelpe deg å holde godt og spise lykkelig. Her er seks viktige retningslinjer å følge:

  • Skriv ut. Kort som listen din ernæringsmessige behov "Det er en kjekk liten triks, og det er ganske billig: Før du forlater, skrive opp kortene for å gi til servitører," sier David Lytle, redaksjonell direktør for reise-nettsted, Frommers.com. Snarere enn en adresse og telefonnummer skjønt, bør kortet listen, på flere språk, enkle setninger som tydelig og bestemt kommunisere budskapet, for eksempel: "Jeg er allergisk mot alle nøtter," eller "Jeg vil dø hvis jeg spiser sjømat. "
  • Gjøre fremskritt reservations for restaurant servering. Ringe eller bruke en online bestillingssystem å bestille bord på restauranten vil gi deg muligheten til å gjøre ansatte oppmerksom på dine kosttilskudd restriksjoner på forhånd. "Det handler om å kommunisere dine behov til folk," sier Lytle. Du kan selv ringe på forhånd for å avtale et møte med kokk eller manager på noen restauranter, for å finne ut om de kan imøtekomme dine ernæringsmessige behov. Mange restauranter rundt om i verden nå har egne nettsider, med menyer tilgjengelig på engelsk og kontaktinformasjon som lar deg sende en bestemt e-post med dine kosttilskudd forespørsler.
  • Les reiseguider og besøke sine nettsteder. Bla reisehåndbøker spesifikke til det landet du skal besøke og bruke elektroniske ressurser for å hjelpe deg å finne spesielle restauranter som passer dine behov. "Specialty ressurser på nettet [kan være svært nyttig]," sier Lytle. For eksempel, "det er flere kosttilskudd og helse publikasjoner hvor du kan finne restauranter for uansett helsetilstand kan være."
  • Hold en ordbok for hånden. Du kan lage restaurant servering tryggere og sunnere mens du er på ferie ved å lære noen viktige ord og setninger på det lokale språket. Flagge ordene for noen matvarer du ønsker å unngå - peanøtter, skalldyr, melkeprodukter, og alt annet du er allergisk mot, eller bare ønsker ikke å spise.
    Et annet triks som vil hjelpe deg å få de eksakte maten du ønsker: "Ta med en liten språk konvertering bok med det grunnleggende," antyder Pamela Melton, visepresident og direktør for operasjoner på Marketing Resources Inc. i Elmhurst, Ill., og en hyppig business og ferie alene. "Jeg har sett flere bøker med bilder du kan vise til, for å lette kommunikasjon hull."
  • Spør lokalbefolkningen for anbefalinger. Melton også tyder på at du dra nytte av de ressursene rundt deg når du lander. Ikke vær redd for å be om hjelp eller forslag. "Hotellpersonalet er alltid nyttig med anbefalinger for servering og mat valg," sier hun. "Jeg spør alltid etter restauranter som har sunn mat og tilby menyer på engelsk. Ditt hotell kan ha utvalg menyer på hånden og kan gjennomgå noen elementer med deg. "
  • Vurdere å arbeide med et reisebyrå. Når du planlegger ferien, kan du finne det nyttig å ha et reisebyrå hjelpe deg å navigere utenlandske restauranter og menyer. Ditt reisebyrå kan også kommunisere dine kosttilskudd restriksjoner direkte til den aktuelle ansatte uansett hvor du skal bo.

Ved planlegging fremover og lære litt av språket, kan du gjøre restaurantbespisning et sunt og hyggelig opplevelse, selv når du er på ferie tusenvis av miles fra hjemmet.

Lær mer i Everyday Health Healthy reise sentrum.