Evb

6 måter å forebygge høyt blodtrykk

Å gjøre en innsats for å forebygge høyt blodtrykk kan redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre alvorlige sykdommer. Hvis du er i faresonen for høyt blodtrykk, ta disse trinnene for å forhindre det.

Høyt blodtrykk, som også kalles hypertensjon, øker risikoen for å utvikle mange alvorlige helseproblemer, blant annet hjertesykdom, hjerneslag og nyresykdom. Det er anslått at nesten én av tre europeere har høyt blodtrykk.

Selv om du ikke alltid kan kontrollere om du får høyt blodtrykk, er det sunne livsstilsvaner du kan utvikle for å forhindre hypertensjon og redusere risikoen for høyt blodtrykk-relaterte helseproblemer i fremtiden

Hypertensjon forebyggende faktorer du kan kontrollere

Din alder, sammen med en familiehistorie med hypertensjon og etnisitet er blant de hypertensjon risikofaktorer som er utenfor din kontroll. Når det gjelder å forebygge høyt blodtrykk, er ideen å fokusere på risikofaktorer som du kan endre.

"Vi kan ikke gjøre noe med vår alder, men vi kan gjøre noe med livsstilen vår," sier Gbenga Ogedegbe, MD, MPH, en klinisk hypertensjon spesialist, direktør for Senter for sunn atferdsendring, og førsteamanuensis i medisin for delingen av generell indremedisin ved New York University School of Medicine i New York City.

For å unngå hypertensjon diagnose, gjør disse sunne livsstilsvalg:

  1. Opprettholde en sunn vekt. Når det gjelder hypertensjon forebygging, er vekten avgjørende, sier Dr. Ogedegbe. Folk som er overvektige bør prøve å gå ned i vekt, og folk med normal vekt bør unngå å legge på noen pounds. Hvis du bærer ekstra vekt, miste så lite som 10 pounds kan bidra til å forebygge høyt blodtrykk. Snakk med legen din om den beste vekten for deg.
  2. Spis et balansert kosthold. Spise sunn mat kan bidra til å holde blodtrykket under kontroll. Få rikelig med frukt og grønnsaker, spesielt de rike på kalium, og begrense inntaket av overflødige kalorier, fett og sukker. Vurdere å følge Dietary Approaches to Stop Hypertension, eller Dash, kosthold, noe som har vist seg å bidra til å administrere blodtrykket.
  3. Kutt ned på salt. For mange mennesker, spise en lav-natrium diett kan bidra til å holde blodtrykket normalt. "Jo større inntak av natrium, jo ​​høyere blodtrykk", sier Ogedegbe. Du kan kutte ned på din totale saltinntaket ved å unngå høy-natrium pakket og bearbeidet mat og ikke legge ekstra salt til måltider. "Jeg forteller folk å holde seg borte fra saltbøsser," legger Ogedegbe
  4. Tren regelmessig. Få bevegelse for å unngå hypertensjon. "Fysisk aktivitet er avgjørende", sier Ogedegbe. Jo mer trening du får, jo bedre, men selv en liten bit kan bidra til å kontrollere blodtrykket. Moderat trening i ca 30 minutter tre ganger i uken er en god start.
  5. Begrense alkohol. Drikker for mye alkohol kan føre til høyt blodtrykk. For kvinner, betyr at ikke mer enn én drikke en dag, og for menn, ikke mer enn.
  6. Overvåke blodtrykket. Sørg for at du har blodtrykket måles jevnlig, enten på legens kontor eller hjemme. Høyt blodtrykk oppstår ofte uten symptomer, så vil bare blodtrykket opplesninger fortelle deg om blodtrykket er på vei oppover. Dersom legen din bestemmer at du har prehypertension - blodtrykk i størrelsesorden 120-139/80-89 millimeter kvikksølv (mmHg) som setter deg på økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk - kan legen anbefale ekstra trinn som en ekstra sikkerhet.

Ta en titt på din livsstil, vaner og velge hvor du kan gjøre endringer for å forhindre hypertensjon. Erobre små mål, for eksempel snacking på frukt og grønnsaker i stedet for junk food, og fortsette å praktisere disse gode vaner før de er en del av din daglige rutine.

Vedta disse endringer i livsstil kan bidra til å forebygge høyt blodtrykk dersom blodtrykket ditt er under kontroll eller føre til lavere blodtrykk hvis tallene er allerede forhøyet.

Tilbake til Hypertension bevissthet sentrum.