Evb

5-trinns prep: avslutt-smoking nedtelling

Du har gjort beslutningen om å slutte å røyke - utmerket trekk! nå, øke dine sjanser for suksess ved å sette en dato for røykeslutt og planlegger måter å håndtere cravings, gamle vaner, og venner som fortsatt røyker.

Du har nettopp laget en av de beste og største beslutningene noensinne: Du kommer til å slutte å røyke. For å forbedre oddsen for at du vil nå det målet, vil du ønsker å lage en multi-kanter tilnærming.

"Bistand med å slutte, i forhold til å få rådgivning, får formalisert støtte som kommer med behandling programmer, enten personlig eller gjennom en telefon slutte linje, samt potensielt legge noen medisiner for å hjelpe med tilbaketrekning og craving, har vist seg å øke røykeslutt priser ", sier Douglas Jorenby, PhD, direktør for kliniske tjenester ved University of Wisconsin Center for Tobacco Research og intervensjon i Madison.

Slik skal forberede seg til å slutte å røyke, ta disse fem trinnene på forhånd.

Slutte å røyke trinn 1: sette en dato

Den første anbefalingen: Sett en dato for røykeslutt. Velg en dato som fungerer med dine individuelle røykevaner. Hvis arbeidsplassen ikke tillater røyking, for eksempel, kan det være lettere for deg å slutte på en arbeidsdag. Hvis du gjør mye av røyking mens du jobber, kan det være lettere å slutte på en helg.

Slutte å røyke Steg 2: Velg et røykeslutt program

Tenk å få støtte fra en telefon slutte linje eller et røykeslutt program. Du kan sjekke ut den Røyketelefonen tilbys av European Cancer Society, eller lokale instanser i samfunnet. Finn ut om dine muligheter i forkant av den planlagte dato for røykeslutt, og registrere deg for et program hvis du føler at det ville være nyttig.

Slutte å røyke trinn 3: forberede seg til å motvirke cravings med distraksjoner

Legge planer på forhånd for å håndtere trangen til å røyke. Du kan forvente å ha krav til en sigarett når du sluttet å røyke: Har en handlingsplan klar når som oppfordrer treff.

Tenk på når du vil være den mest sannsynlige å kreve en sigarett - kanskje når du har din første kaffe på dagen eller på den midmorning pause på jobben - og bestemme på forhånd hvor du vil distrahere deg selv, understreker Jorenby. De beste løsningene vil adressere årsaken til trangen, som ofte er:

  • Kjedsomhet
  • Angst
  • Rastløshet

Mange synes det er nyttig å ha sukkerfri tyggegummi, drops eller hard candy på hånden. Hvis du tror du vil bruke medisiner for å hjelpe til med abstinenssymptomer, gjøre en avtale med legen din for å snakke om de valgene og de fordeler og ulemper med hver.

Det finnes også ulike typer av nikotin erstatning terapi, inkludert nikotintyggegummi, nikotinplaster, nikotin inhalator, og nikotin spray. Hvis du velger å bruke en av disse produktene, sørg for at du har nok av en start forsyning.

Slutte å røyke trinn 4: verve røykfrie familie og venner

Ikke glem å spørre familie og venner for deres støtte. Hvis de er røykere, be dem om ikke å røyke når du er rundt. Hvis det ikke er mulig, kan det være lurt å legge planer på egen hånd eller med ikke-røykere for de første dagene uten sigaretter.

Slutte å røyke trinn 5: Følg disse slutte å date retningslinjer

Når dato for røykeslutt kommer, holde seg borte fra sigaretter helt - ikke engang et par drag på en sigarett. Tømme ut alle sigaretter, fyrstikker og askebegre - noen paraphenalia.

Lag en ren pause etter:

  • Prøver trening i stedet
  • Tilbringe tid på steder som ikke tillater røyking
  • Tilbringe tid med mennesker som ikke røyker
  • Gjøre eventuelle nødvendige endringer i rutinen for å unngå situasjoner som du forbinder med røyking.

Masse folk har klart å slutte å røyke ved hjelp av metoder som disse - du kan også!