Evb

5 psoriasis-vennlige trening tips

Trene kan bidra til å øke immunforsvaret, redusere stress og fremme generelle helse. Her er hvordan å komme i form mens følelsen komfortabel i huden din.

Leve med rødhet og plaketter av psoriasis hud kan være ubehagelig og føre til bekymring. Så hvis du kunne begrense risikoen for flare-ups, ville du sette en ekstra innsats?

Regelmessig mosjon er en av de viktigste komponentene i god generell helse, inkludert et sunt immunsystem, og beskytte immunforsvaret er en viktig del av å administrere din psoriasis. Så trening er en av de beste komponentene for å inkludere i din psoriasis forvaltningsplanen.

Trening er et viktig verktøy ikke bare fordi det fordeler immunforsvaret, men også fordi trening hjelper mot stress, noe som kan bidra til psoriasis flare-ups, sier Lawrence Green, MD, en hudlege og medlem av forstanderskapet for National Psoriasis Foundation. Faktisk kan regelmessig fysisk trening hjelpe deg å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av psoriasis.

Føler meg litt nølende om å treffe gym? Prøv disse psoriasis-vennlige trening tips:

  • Dress for komfort. Før du hopper inn i treningsprogrammet ditt, ta deg tid til å prøve på ulike typer trening slitasje for å finne den mest komfortable klær. Selv om ingen stoffer er kjent for å spesifikt utløse psoriasis, bør du unngå alle typer stoff som kan skape hudirritasjon eller som gnir ubehagelig mot psoriasis hud, sier Dr. Grønn. For å redusere risikoen for hudirritasjon, prøv fukttransporterende stoffer som absorberer svette. Også være klar over hvordan din oppgave slitasje passer. Du vil kanskje klær som dekker opp lesjoner, men unngå alt som passer for hardt. Se etter lette bukser og langermede skjorter.
  • Utøve dine alternativer. Det er ingen fysisk aktivitet som må unngås bare fordi du har psoriasis, råder Grønn. Som blir sagt, unngå øvelser som vil føre til friksjon på eksisterende lesjoner. For eksempel, hvis du har lesjoner på knærne, velge øvelser som ikke vil ha deg gjør ben heiser på alle fire. Turgåing kan være et godt valg i løpet av et bluss. Når lesjoner har helbredet, alle typer trening er fritt vilt.
  • Tilpasse seg miljøet. Et tørt klima tendens til å forverre psoriasis mer enn et fuktig miljø. "Tørrhet er en trigger for psoriasis, slik at du alltid ønsker å holde kroppen godt fuktet, og dette er lettere i en mer fuktig miljø," Grønn forklarer. Det er ikke å si at du ikke kan nyte en fottur i fjellet - bare sørg for å ta vare på din psoriasis hud. Holde det hydrert ved å drikke rikelig med vann og ved å bruke fuktighetskrem før og etter trek. Og alltid ha solkrem utendørs for å forhindre solbrenthet, som også kan føre til tørr, kløende hud.
  • Rydd opp pent. Ved å rense huden din, fjerner du potensielle irritanter, som kan føre til triggere for psoriasis. For eksempel, er svømming en stor oppgave, men klorvann kan trekke fuktighet ut av huden og forårsake irritasjon. En kort, lunken dusj etter svømme din, etterfulgt av en anvendelse av fuktighetskrem, vil hjelpe huden din føles sitt beste. Og selv om du kanskje elske din daglige dusj, slå ned overdrevent varmt vann temperaturer, som kan tørke ut huden din. Også bruke en myk vaskeklut og fuktighetsgivende kroppsvask å unngå skrubbing opp huden og utløse et bluss.
  • Minimere risikoen for kutt og skrubbsår Skinned albuer og knær kan være mer enn irriterende -. Et kutt eller skrape kan utløse en psoriasis bluss. Du kjenner kanskje til å unngå de åpenbare grov-og-tørketrommel kickboksing og fotball som kan føre til hud skrubbsår, men selv hagearbeid kan føre til en skramme. Du trenger ikke å unngå å grave i søla hvis det er din lidenskap, bare være oppmerksom på eventuelle skrubbsår du får og behandle dem så snart du kan for å hindre smitte. Som huden helbreder, ikke klø eller plukke den. Også når aktive psoriasis plaque er til stede, er et nytt blåmerke eller klippe mer sannsynlig å resultere i flere lesjoner, så hold deg til mindre hard trening under et bluss. Tenk sinn-kropp boosters som yoga, tai chi og pilates, med sine glatte, kontrollerte bevegelser og minimal cut-or-skrape risiko.

Uansett hva trener du velger, ta hensyn til kroppens signaler. Hvis du føler smerte eller ubehag mens du trener, stoppe og prøve en annen aktivitet - hvis du ikke koser deg, du er mindre sannsynlig å trene konsekvent. Og hvis du befinner deg i en treningsøkt brunst, spør legen din for fitness forslag som ikke vil sette av dine spesielle psoriasis triggere.