Evb

5 måter å sparke brus vane

Med forskning som kobler sukkerholdige drikker til astma, har du flere grunner til å dempe vane enn noen gang før. Disse tipsene kan hjelpe.

Drikke brus kan boble opp ens risiko for pusteproblemer, ifølge forskning publisert i tidsskriftet Respirology. I en studie av mer enn 16.000 Sør australiere, hadde de som regelmessig drakk brus en betydelig høyere sjanse for å utvikle astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) enn de som ikke gjorde det. Mens forskerne påpeker en sammenheng mellom brus-forbruk og respiratoriske sykdommer, vil de ikke vises direkte årsak og virkning.

Når det gjelder brus og helse generelt, vet vi sukkerholdige drikker kan laste din diett med tomme kalorier. Det er ikke bra for hjertet eller blodårer helse, heller. Når det gjelder astma, fedme kan forverre symptomer på grunn av betennelse.

Men søt, musserende, og forfriskende, kan en brus høres fristende. For noen er det ikke lett å stoppe nipper sukkerholdige drikker kald kalkun.

Tips for å slutte brus

Fra koffein rettelser til sukker oppturer, kan det være vanskelig å sette et tak på din brus-drikking vane. Men etter en fokusert strategi - på samme måte som du ville gjort hvis du ønsket å gå ned i vekt eller slutte å røyke - kan gjøre prosessen kan mindre smertefull enn du kanskje tror.

Her er fem trinn for å hjelpe deg å slutte nipper brus:

  • Begynn med bare én. Ekte brus narkomane kan ha problemer med å gå cold turkey, så hvis du drikker mer enn én kan en dag, kutte ut en brus per dag er en god måte å starte. Og du vil øke noen vekt-tap mål du måtte ha i prosessen. "For hver og en boks med brus du tar vekk fra det daglige kostholdet, kan du miste opptil 16 pounds i et år," sier kostholdsekspert Hannah El-Amin, RD, av Northwestern Integrative Medicine i Chicago.
  • Prøv glitrende vann. Hvis du mangler bruse, er glitrende vann et godt, kalorifattig erstatning under måltider eller når automaten er en som roper til deg. Legg smak med en frisk appelsin, lime eller sitron skive.
  • Sett på koffein. Hvis du oppleve abstinenssymptomer, som hodepine, fra din søken til å slutte brus, er det sannsynligvis knyttet til koffein innhold. En tilnærming er å erstatte brus med en sunnere drikke som inneholder litt koffein, som te. "Kommersielt forberedt iste vanligvis har mindre enn halvparten av koffein av cola", sier El-Amin. "Hvis du brygge din egen hjemme, bruk en kort traktetid av ett til to minutter for å holde koffein lav."
  • Avvenne deg av sukkeret. Sugar tilbaketrekking kan også opprette cravings når du slutter å drikke vanlig brus. "Erstatt hver brus med et stykke frukt, og start deretter trappes ned frukten før du bare spise to stykker av lav eller moderat glykemisk indeks frukt daglig, som bær eller epler", sier JJ Virgin, en sertifisert ernæring spesialist i California. "Du må skifte over kroppen din fra å være en sukker-brenner til å være i stand til å brenne lagret kroppen fett som brensel."
  • Lære å elske vann. Plain gamle vann er det sunneste alternativet når du slutte å drikke brus. Og tro det eller ei, det finnes måter å gjøre det smake bedre. "Legg en fersk klemme av sitron eller bære krystallisert sitrus pakker med deg for en enkel måte å gjøre flaskevann mer interessant", sier El-Amin.