Evb

5 kosttilskudd som kan lette PMS-symptomer

Kan vitaminer og mineraler nappe premenstruelt syndrom symptomer i fødselen? her er scoop på kosttilskudd blir studert i forbindelse med pms.

I dagene fram til sine perioder, mange kvinner opplever symptomer på premenstruelt syndrom eller PMS. PMS symptomer varierer fra kvinne til kvinne, men de kan inkludere følelsesmessige symptomer som angst og irritabilitet - og fysiske symptomer som tretthet, søvnvansker, smerte og oppblåsthet.

Plenty av behandlinger er tilgjengelig for å hjelpe administrere PMS-symptomer - medisiner, livsstilsendringer, selv kognitiv terapi. Og nå er det er montering bevis for at enkelte kosttilskudd kan være gunstig for kvinner som har PMS.

Urter, mineraler og vitaminer for PMS

Gjennom menstruasjonssyklusen, er nivåene av visse næringsstoffer tenkt å svinge. Disse næringsstoff svingninger kan føre til at noen kvinner å bli mangelfull på enkelte vitaminer og mineraler på ulike punkter i menstruasjonssyklusen, som er hvorfor noen eksperter mener at visse vitaminer og mineraler kan bidra til å lette PMS-symptomer.

Ettersom flere folk vende seg til urte kosttilskudd for å administrere sine helsemessige forhold, er forskere ser på om enkelte urter kan gjøre det samme for kvinner med PMS.

Disse fem kosttilskudd er blant de som blir studert for sin evne til å bidra til å avlaste PMS symptomer:

Kalsium. I en fersk studie fant forskerne at kvinner med PMS som tok en 500 milligram (mg) kalsium supplement to ganger om dagen i tre måneder hadde betydelig reduserte nivåer av trøtthet, appetitt endringer, og depresjon enn kvinner som tok placebo. En annen studie viste at inntak av 1200 mg kalsium om dagen bidro til å redusere kvinners emosjonelle og fysiske PMS-symptomer. Blant alle kosttilskudd som brukes til å behandle PMS, har kalsium den sterkeste bevis for å sikkerhetskopiere sine fordeler.

Chasteberry. Noen studier har antydet at urten chasteberry kan lindre visse PMS symptomer, inkludert negative humør, hodepine, bryst fylde, og væskeansamlinger. Chasteberry ekstrakt kommer fra frukten av et tre, og har blitt brukt i tusenvis av år av kvinner for å lette menstrual problemer. Men bevisene er begrenset støtte chasteberry for PMS symptomlindring. Flere studier er nødvendig for å bekrefte dens virkninger.

Vitamin B6. Vitamin B6 er et vannløselig vitamin som er viktig for mange av kroppens funksjoner, inkludert stoffskiftet, immunrespons, og nervesystemet fungerer. Noen bevis eksisterer at tilskudd av vitamin B6 kan bidra til å avlaste PMS symptomer, men flere kliniske studier er nødvendig for å fastslå om det virkelig fungerer. Og siden vitamin B6-mangel er sjeldne og ekstremt høye nivåer av vitamin B6 kan føre til alvorlige helsemessige effekter, er det spesielt viktig å snakke med legen din før du tar store doser av vitamin B6.

Magnesium. Fordi noen bevis eksisterer som en magnesium mangel kan føre til PMS-symptomer, noen forskere mener at magnesium tilskudd kan ha nytte kvinner med PMS. En fersk studie fant at kvinner med PMS som tok magnesium tilskudd funnet ut at deres PMS symptomer forbedret. Enkelte mennesker har økt risiko for magnesiummangel - inkludert de med diabetes, de som tar visse medisiner, og de med alkoholisme - så snakk med legen din for å se om magnesiummangel kan være et problem for deg.

Vitamin E. Vitamin E er et fettløselig vitamin som er rik på nøtter, frø og vegetabilske oljer. Det er foreløpig bevis på at vitamin E tilskudd kan nytte kvinner med PMS symptomer. Faktisk en fersk studie fant at vitamin E tilskudd bidratt til å lette menstruasjonssyklusen-relaterte smerter i brystene.

Hvis du er interessert i å bruke kosttilskudd for å bidra til å lette dine PMS-symptomer, snakke med helsepersonell. I motsetning til reseptbelagte eller over-the-counter medisiner, ingen føderale forskrifter overvåke sikkerheten og effektiviteten av kosttilskudd. Så hva et supplement etiketten sier den kan gjøre er ikke regulert. Noen kosttilskudd kan ha skadelige helseeffekter og selv samhandle med andre medisiner og kosttilskudd som du tar. Din helsepersonell kan sørge for at du tar kosttilskudd trygt.