Evb

4 strategier for å spare energi med kronisk utmattelsessyndrom

Visse situasjoner kan bringe på smertefulle kroniske tretthet symptomer, men du kan ta kontroll over disse årsakene til trøtthet og administrere kronisk tretthet.

Personer med kronisk utmattelsessyndrom (CFS) ofte forholde seg fakler eller tilbakeslag som kan være demoraliserende og smertefull. Noen ganger er disse flares forårsaket av forhold som du ikke har kontroll - for eksempel opp-og nedturer på sykdommen. Men noen ganger fakler er trigget av visse handlinger, aktiviteter eller hendelser som du kan endre.

Holde en helsejournal kan hjelpe deg med å identifisere årsaker til trøtthet. Når du har preget hva som utløser kronisk utmattelse symptomer, kan du være i stand til å unngå slike situasjoner.

Her finnes måter å unngå noen av de vanligste årsakene til CFS fakler og kronisk tretthet:

En. Stopp står i kø

"Vårt arbeid har vist at mange mennesker med kronisk utmattelsessyndrom har problemer står fortsatt i kø eller står på samme sted når de er matlaging eller vaske retter," sier Peter Rowe, MD, direktør for Chronic Fatigue Clinic ved Johns Hopkins Children Center i Baltimore.

Hvis man står i kø kommer til å gjøre deg mer sliten, skifte til shopping på non-rushtiden når linjene er sannsynlig å være kortere, sier Dr. Rowe. Også holde flytte så mye som du kan. "Som du flytter du hjelper å sirkulere blod", forklarer Rowe. "Når du står stille, problemet - en som ser ut til å gi folk problemer - er at det synes å være for mye blodansamling i beina, i bena først og fremst, og det er ikke nok blod å komme opp til hjernen. "

Hva skjer i denne situasjonen er at folk føler seg ør og kan få hodepine, så unngår fremdeles, gjør oppreist positurer forstand. Be om hjelp med oppgaver som krever stående eller gi avkall på å gjøre dem om nødvendig.

2. Unngå høy varme

Varme kan forverre kroniske tretthet symptomer hos noen pasienter. "En kombinasjon av de to energi drainers - stående og varme - er en varm dusj. Mange av våre pasienter føler at de blir svimmel og ekstremt trøtt i dusjen og ofte behov for å legge seg ned på senga etterpå, "Rowe sier. Hans anbefaling: Ta kortere dusjer ved kjøligere temperaturer. Unngå badstuer og badestamper. Og aldri lyve i solen eller på stranden. "Det er vanligvis ikke tolerert godt," sier han.

3. Styr klar av stresset

"Alle med en kronisk sykdom er å håndtere mer [stresset] enn den gjennomsnittlige personen uansett," Rowe sier. "Ved kronisk utmattelsessyndrom, folk synes å finne det hjelper dem til å unngå andre stressfaktorer i livet. Finne måter å redusere stressfaktorer er viktig, men det kommer til å være ganske individuelt for hver person. "

Bør du unngå å se eller lese nyheter? Rowe sier at svaret avhenger av deg. "Hvis du er noen som er veldig interessert i politikk, det er en ting du kan nyte og fortsette følgende." På den annen side, hvis det uro deg til å høre noen dårlige nyheter, kan det være lurt å stoppe. Du bør også gjøre mentale justeringer. Gjenkjenne dine grenser og redusere forventningene så at du ikke er lett opprørt.

4. Forgo visse matvarer og drikke

Noen pasienter med kronisk utmattelsessyndrom opplever at sentralstimulerende midler som koffein kan føre til tilbakeslag og zappe sin energi. "For noen mennesker, er koffein nyttig fordi det hjelper med sirkulasjon av blod og den har en stimulerende eiendom" Rowe sier. "For andre fører det dem til å miste for mye urin. Den har en vanndrivende eiendom, så folk må være forsiktige. "Vurdere om koffein påvirker deg på en dårlig måte, og hvis den gjør det, prøv å unngå det.

Personer med CFS må også unngå å spise for mye sukker. "Når du spiser sukkerholdig mat, går blodsukkeret opp og da er det en tendens til å komme ned raskere," Rowe sier. "For å få det tilbake opp i normalområdet senere, det er en adrenalin bølge som kan bidra til svimmelhet for personer med CFS." Fordi kronisk utmattelsessyndrom er relatert til blodstrømmen til hjernen, Rowe forklarer, "vi prøver å få folk til å unngå alt som vil drive opp adrenalinet betydelig. "

Generelt bør personer med kronisk utmattelsessyndrom spise sunn mat, spise mindre måltider, og spise oftere. Skipping måltider kan bringe på kronisk utmattelse symptomer og tappe energi så pass på å spise regelmessig, sier Rowe.

Kronisk utmattelsessyndrom er en utfordring å håndtere, men husk at du har en viss kontroll over dine kronisk trøtthet symptomer. Trene at kontroll vil hjelpe deg å unngå bluss, eller i det minste redusere lengden og alvorlighetsgraden når de oppstår.