Evb

4 nøkler til kvinners helse

Får de riktige næringsstoffene og holde seg i form er halve historien. Få overtaket på stressmestring og fokusere på den indre deg å holde positivt også.

Fysisk og følelsesmessig velvære er ofte sammenvevd, og så er fremgangsmåten for å oppnå dem. Får de riktige næringsstoffene, riktig trening, riktig holdning, og retten utsiktene er de fire trinn som vil hjelpe deg holde positiv og sunn.

En. Stay positive: møte dine næringsstoffer behov

Hvis du har et sunt kosthold, kosttilskudd er ikke nødvendig, sier Jennifer Wu, MD, OB-GYN på Lenox Hill Hospital i New York City. "For svært stresset eller opptatt kvinner som ikke spiser så bra som de burde, er en kvinnes en-en-dag multivitamin anbefales," sier Dr. Wu.

Hva er ofte prioritet nummer én er kalsium nå for å forebygge osteoporose senere. "Unge kvinner under 30 trenger for å bygge opp kalsium lagring i sine bein", sier Wu.

For kvinner som ikke får nok i kosten sin, eller er laktose intolerant, antyder Wu et daglig tilskudd med 1000 til 1200 milligram kalsium pluss vitamin D. Kalsium og vitamin D arbeide sammen for å bygge bein.

Andre spesielle situasjoner som kan kreve tilskudd:

 • Kvinner som har tunge perioder og kan være blodfattig bør spørre legen sin om å ta en multivitamin med jern.
 • Kvinner som planlegger å bli gravide bør begynne å ta pre-natal vitaminer, inkludert 400 mikrogram alle viktige folsyre for å hindre visse fødselsskader, tre måneder i forveien, og alle gjennom svangerskapet.
 • Kvinner over 50 kan ha nytte av mer vitamin B12, spiller som en rolle i å skape røde blodceller og hjelper nervesystemet fungerer.

2. Stay positive: føler kraften av øvelsen

Trening gir flere fordeler enn nesten alt annet du kan gjøre for deg selv. Med bare to og en halv time med moderat aerobic og to styrketrening økter per uke, kan du bidra til å forebygge hjertesykdom, diabetes og andre livstruende tilstander, øke vekttap resultater, lindrer stress, og få en bedre natts søvn ( bare trene minst fem timer før du slår inn).

Trening hjelper også med to helsespørsmål kvinner står overfor:

 • Styrke-tog for å forebygge osteoporose. Vektbærende trening, der du arbeider mot tyngdekraften, er stor for å bygge bedre bein. Ved å øke muskel, du også forbedre balansen, en nøkkel til å forebygge fall. Løfte vekter er det opplagte valget, men noen cardio alternativer passe regningen. "Jeg anbefaler dans, løping og gange", sier Wu.
 • Opp aktivitetsnivået for å redusere premenstruelt syndrom (PMS). Selv om aktiviteten kan være den siste ting på hjertet, hjelper mosjon ofte redusere PMS symptomer. "Mange kvinner rapporterer god lindring med yoga", sier Wu. Yoga gjør dobbel jobb som en øvelse, samt en stress management teknikk, som begge bidra med PMS.
3. Stay positive: master stressmestring

Hvis du er stresset, kan du ikke spise godt og få nok hvile. "Jeg sier til å ta tid for deg selv og vil snakke med pasienter om trening, søvn og kosthold - maksimere alle tre for å redusere stressnivået," sier Wu.

Hvis du finner begynne hverdagslige stressfaktorer montering opp, anbefaler Wu snakke med legen din før heller enn senere. "Jeg foreslår ulike alternativer for angst og stress, som meditasjon og yoga, og vil henvise pasienter til å snakke terapi. Det finnes også medisiner du kan ta om nødvendig, "tilføyer Wu.

Andre stress management ideer til å prøve:

 • Lag din egen pose med avslapping triks. En dag kan det være praktisere yoga, kan en annen være å få en massasje. En metode som er gratis og kan gjøres hvor som helst og når som helst er enkel dyp pusting.
 • Lær å si nei. Begrens mengden stress du håndtere ved å begrense ansvaret du tar på.
 • Motstå øyeblikkelig tilfredstillelse Reaching for en pose med chocolate chip cookies eller annen glass vin vil slå tilbake inn mer kalorier enn du trenger -. For en kortvarig komfort.

4. Stay positive: tilfredsstille dine følelsesmessige behov

Mens alle kvinner kan ha nytte av egenomsorg, nye mødre i særdeleshet opplever mye av overveldende følelser - forverret av tretthet - og de kan finne det vanskelig å holde seg positiv. Sier Wu, "Med utmattelse, alt er forsterket - små ting som bare irritert deg før nå gjøre deg rasende. Si til deg selv "jeg er trøtt, grinete, og jeg blåser det ut av proporsjoner. Ta et skritt tilbake, og du er ofte i stand til å gå videre. "

Å holde positivt og håndtere noen av livets utfordringer:

 • Har en støtte nettverk av familie og venner du kan stole på.
 • Utvid at støttenettverk og forfølge en lidenskap ved å bli med i en klubb. Enten det er en bokklubb eller walking gruppe, kan du steller deg selv mens du dele erfaringer med andre.
 • Lær hvordan du slår av verden for noen få minutter om dagen og fokusere på deg selv, kanskje ved å utforske en ny fitness aktivitet eller en hobby. Hva kan høres ut som en skyldig nytelse er egentlig en måte å få ny energi og forbedre din mentale outlook.

Husk at å ta vare på familie og arbeid ansvar, må du føle deg gode kår, også.