Evb

4 måter å øke din tillit i overgangsalderen

Foruten de fysiske endringene som menopause bringer, det også kan riste din følelse av selvsikkerhet. Disse tillit boosters kan hjelpe.

I medisinske termer, menopause - er en strengt fysisk fenomen - fraværet av en kvinnes menstruasjon i minst et år. Men de fleste kvinner opplever at, utover fysiske symptomer, kan overgangsalderen også være en tid med følelsesmessig omveltning.

"Det kan være en trist tid," sier Dale Perry, en sykepleier utøveren på kvinner Care of Beverly Hills i California og en spesialist i overgangsalderen problemer. "Du vet at du ikke kommer til å få flere barn. Du kaster den siste boksen av tamponger unna. Du kan ha humørsvingninger, tretthet - kanskje du ikke føler at du er helt på toppen av ting ".

Denne kombinasjonen av fysiske endringer og følelsesmessig stress kan være nok til å gjøre en kvinne føler seg litt ned eller usikker på seg selv. Men du kan gjenvinne tillit til at menopause symptomer kan ha ristet. Prøv noen av disse tipsene for å starte følelsen som deg selv igjen.

Tillit booster no. 1: ha sex

Hvis du føler deg mindre enn feminine grunn av overgangsalder, en flott måte å overvinne det er ved å være intim med partneren din.

Intimitet kan også hjelpe deg å overvinne ujevne følelsene du kan ha vært om sex - et vanlig symptom på overgangsalder. "Hvis du ikke bruker det jevnlig, vil det ikke fungere så godt," Perry sier.

Noen kvinner i overgangsalderen finne sex for å være ubehagelig på grunn av vaginal tørrhet, noe som kan skje når østrogennivået går ned. Hvis du opplever dette, kan en østrogen supplement bidra til å øke fuktighet. Noen av de nyeste østrogen kosttilskudd, som Evamist og Vivelle-Dot, blir levert gjennom huden. "Det er en mye lavere dose, du kan svømme med den, og det sakte frigjør hormonet i blodet," Perry sier. Andre alternativer er aktuelle østrogen kremer og østrogen tabletter som leverer hormonet direkte til vaginal vev.

Tillit booster no. 2: få mer mosjon

Regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å avlaste noen av stress av menopause og forbedre din fysiske helse, fører til en generell følelse av velvære. "Jeg tror yoga fungerer spesielt godt," Perry sier. "Du kan enkelt selv i ved å starte med en mild strekk klasse, og gå derfra."

Voksne bør satse på til sammen 150 minutter med moderat intensitet aerobic aktivitet, som rask gange, hver uke. Styrketrening er også et must som det bidrar til å hindre utbruddet og progresjon av osteoporose, bemerker European Council on Exercise.


Er det et tegn på overgangsalder?

Tillit booster no. 3: skjemme bort deg selv

Bryte ut av rutinen ved å behandle deg selv til noe nytt eller luksuriøse kan være en reell tillit booster, sier Perry. Også, siden kroppen er i endring, er dette en perfekt tid å endre ytre i små måter. "La en personlig shopper plukke ut noen klær du ikke ville ha valgt selv," Perry sier. "Gjør noe annerledes. Det kan være veldig spennende. "

Tillit booster no. 4: få hjelp hvis du trenger det

Mange kvinner seile gjennom overgangsalder med ingen store problemer, men om lag 15 prosent av kvinnene vil oppleve et anfall av depresjon, som fører til symptomer som tap av energi, tristhet, konstant følelse av bekymring og spenning, og forstyrrelser i søvn. "Hvis søvnen blir forstyrret, må du snakke med legen din," Perry sier. "Hvis du ikke sover godt, synes ingenting annet i livet ditt til å gå bra. Du starter dagen allerede følelsen bak. "

Hvis du er diagnostisert med angst eller depresjon, kan legen forskrive antidepressiva medisiner for å bidra til å forbedre humøret. Hyppigst forskrevne medisiner inkluderer Zoloft (sertralin) og Lexapro (escitalopram). En antidepressiv, Effexor (venlafaksin), har også en tendens til å lindre hetetokter i forbindelse med overgangsalderen.

Mens det er mye å stønne om i overgangsalderen, er det også mye å feire på dette tidspunktet i livet ditt. "På noen måter er det en svært frigjøre alder for kvinner," Perry sier. "I tjueårene og trettiårene, du virkelig bryr deg hva folk synes om deg. Men nå, du er mye mer komfortabel i din egen hud. Mange kvinner er på høyden av sin karriere... Dette er ikke en tid av livet når livet er over. Den beste ting er ikke nødvendigvis bak deg på dette punktet. "